Îmbătrânesc (câte puțin în fiecare zi)

Într-o conversație recentă am ajuns să spun un lucru care m-a suprins un pic chiar și pe mine

Sunt pe internet de atât de mult timp încât contul meu de Yahoo are trei litere.

Cred că asta intra în acceași categorie cu “când am început să fac web lucram cu Netscape 2.0 și Photoshop 3.5, al cărui kit de instalare încăpea pe cinci diskete”. 🙂

Mă amuz singur comparând cu zicerile similare ale bunică-mii, care când era ea mică se ducea cu vaca, n-avea electricitate și era săracă. Atât de săracă încat tot ea îmi spunea un lucru pe care nu o sa îl uit niciodată

Cand eram eu mică, făceam pipi în zăpadă și tropăiam în loc ca să nu îmi degere picioarele, că eram săraci și n-aveam pantofi.

Asta așa, ca să nu uit să pun lucrurile în perspectivă.

10 Responses to “Îmbătrânesc (câte puțin în fiecare zi)”

 1. cip says:

  PS 2.5 incapea pe 3 🙂 si mergea si pe Win 3.1

  Oare cu ce se vor lauda urmasii? Aia mi se pare mai interesant.

 2. Haha, ce tare!

  Ai putea sa faci si un exercitiu prospectiv? Imagineaza-ti urmatorul post “Imbatranesc”. Ce anume din jurul tau va deveni arhaic, ce iti va aminti ca ai imbatranit?

  Cateva lucruri la care ma gandesc eu: C++, telefonul fix, cursul “tras la xerox”, cartea de vizita, CSS hacks, faxul, agenda, cabluri de retea, vederile, poze developate, Iliescu, mouse cu fir, radio, balciul, “sala de calculatoare”, carnetul de note.

  Intr-o vreme mergeam si cu vaca 🙂 Blande animale…

 3. Vivi says:

  Cred că la fel de arhaic precum pățania bunică-mii o să fie cand o să povestesc cum “când eram eu mic aveam un calculator cu 4Mb de RAM și 32Mb harddisk, care rula la 8Mhz, pe care citeam email în mod text pe un modem de 2.8kbps”.

  Și acum când mă gândesc la modemul ala de 2.8kbps ma apucă râsul, d’apoi peste câteva zeci de ani. 🙂

 4. Kit says:

  PS 2.5 n-avea layere — trebuia, vrand-nevrand, sa si gandim inainte de a face ceva. Acum progresam prin trial and error pornind de la o idee vaga, mai aproape de cum “solutioneaza” sobolanii un labirint decat de inteligenta si atentia cu care lucram pe vremea lui PS 2.5.

  Related: amintiri de cand domeniul google.com era inca liber.

 5. Nicu Alecu says:

  Apăi Vivi dragă, dacă tu ai ajuns să zici asta, eu ce să mai zic? de procesoarele de text (WordPerfect de exemplu) de pe vremea lui MS-DOS? de bătălia MS-DOS / DR-DOS care, respectând proporţiile, seamănă teribil de mult cu Windoze vs. Linux? de dischetele de 1.2 Mb care chiar erau floppy şi aveau dimensiunea unei farfurii de spaghete? sau pote de teleroamele cu procesor 8080 si proiectul meu de diplomă care a constat într-un inscriptor de EPROM-uri de … 32 Kb?
  Într-adevăr, dacă pui lucrurile în perspectiva corectă, concluzia aproape matematică este că îmbătrânim ceva mai repede decât o făceau bunicii noştri. Cinstit să fiu, îmi lipseşte serenitatea unei vaci pe păşune, sau chiar a unui pipi în zăpadă! Suntem o idee prea „conectaţi”, nu ţi se pare?

 6. Vivi says:

  @Kit: Memoria îmi joacă probabil feste, se pare că nici măcar nu există Photoshop3.5. 🙂
  Cât despre cel mai vechi email, va trebui să îl caut prin hard-urile de backup, dar cred că e de undeva de prin ’98.

  @Nicu: Lumea se schimbă, eu unul sunt adeptul progresului și nu îmi plac nostalgiile. Ai oricând opțiunea să trăiești la pășune dacă vrei, e alegerea ta că nu faci asta. Poate unele lucruri erau mai senine când era bunică-mea tânără, dar multe altele tare mergeau rău.

 7. […] Vivi zice ca imbatraneste. […]

 8. ovidiu says:

  Vivi, tu te-ai uitat pe intrarile in blog din 2005? ce se mai schimba omul, hm?
  🙂

 9. cip says:

  @Kit: asa e, nu avea layere si pana pe la versiunea 5, cred, puteai sa iti si setezi scratch-memory pe alt disk decat cel de boot… si ce boost de viteza aducea asta pe un Pentium 233 cu 2 harduri 🙂

  Hehe, iar de ceva vreme cand mai folosesc PS ma limitez la v. 7 si atat.

  @Vivi: netul spune ca exista pentru Mac …

 10. vanzare apartamente says:

  unii au inceput netul cu mIRC :p .. // .. da, saracia in care au trait bunicii si strabunicii nostri si razboiurile prin care au trecut li se vede pe fata, insa paradoxal ei sunt mult mai sanatosi ca noi care suntem “confectionati” din “e”-uri! ..avantaje si dezavantaje !

Leave a Reply