Și a mai trecut un Burning Man

Puținele role de film pe care le-am tras sunt încă la developat, dar am vrut să scriu aici câteva gânduri acuma, cât sunt proaspete.

Ce am realizat de data asta la Burning Man este de ce anume este un eveniment atât de transformativ și absolut magic.

Burning Man este un loc în care ai șapte zile în care nu faci absolut nimic – nu ai muncă de făcut, nu ai internet, nu ai telefon – într-un spațiu bine delimitat și din care nu poți ieși, și asta împreună cu alți 60.000 de oameni care sunt în fix aceeași situație ca tine. Tonul întregului experiment este unul de radical self expression, unde fiecare este absolut așa cum își dorește și unde nimeni nu îl judecă pentru asta.

Gândiți-vă un pic la lucrurile de mai sus. Interacțiunile cu alți oameni sunt amplificate la maxim și de cele mai multe ori sunt mai autentice decât orice alte interacțiuni – pentru că fiecare este exact el însuși. Ai șapte zile în care nu numai că interacționezi cu alții, dar ai și o grămadă de timp în care nu faci nimic altceva decât să meditezi la asta, să te analizezi, să te observi, să experimentezi.

Faptul că ești într-un deșert face totul și mai suprarealist, te forțează să îți ștergi trecutul, să ștergi tot cu ceea ce erai obișnuit. Toată lumea este murdară și prăfuită și asta te unește într-un fel de ceilalți.

Sunt șapte zile în care ești eliberat de orice constrângeri din viața reală și în care ai permisiunea să treci prin orice sentimente, experimente, emoții sau alterări de conștiință ai tu nevoie să treci.

Toate astea fac Burning Man pentru mine un eveniment ca nici un altul, un eveniment terapeutic și care mă ajută de fiecare dată să mă cunosc mai bine și să mă întorc un pic diferit.

5 Responses to “Și a mai trecut un Burning Man”

 1. Diana says:

  Abia aștept pozele! Îmi pare rău ca nu am fost anul asta acolo, dar nu a fost sa fie!

 2. Diana says:

  Vivi: comentariile mele merg direct in spam. 🙂

 3. Vivi says:

  M-am dus și am cules un comentariu din spam. Se mai întâmplă.

 4. Blegoo says:

  Pune mâna, puturosule ce ești… cumpără tank de developat, fă ce trebe să faci… singur!
  Ce mare scofală?…

Leave a Reply