Archive for August, 2013

Aperol șpriț

Thursday, August 15th, 2013

Aseară, complet întâmplător, am găsit Aperol Șpriț la un restaurant austrian din NY. Băi, o fi venit moda din România până aici!

Un alt mod de a schimba România

Friday, August 9th, 2013

Vacanța asta în Romania a fost chiar tare. Și nu doar pentru că m-am simțit eu bine ci pentru că, deși Românii în marea lor majoritate au rămas negativi, cinici și prea grăbiți să aibă dreptate, am cunoscut un tip cu o idee care m-a dat pe spate.

Vorbeam noi despre ce facem în viață, le povesteam cum eu vreau să schimb România și în general, să construiesc lucruri care fac viața oamenilor mai bună.

Și tipul ăsta mi-a spus că el vrea să cumpere Steaua. Sau nici măcar, ci doar să îi devină manager. Pentru că, spunea el, dacă devii manager la Steaua și reușești să transformi fotbalul Românesc, să construiești o echipă pe bune, cu valori morale, fără blaturi, fără dobitoci, care joacă exemplar și bine, atunci poți schimba România.

Pentru că vezi tu, microbiști se comportă și sunt influențați de etica echipelor ale căror fani sunt. Dacă vezi corupție în sport, ești deznădăjduit în general, nu ai role models, nu ai la cine să te uiți în sus și-ți bagi și tu picioarele.

Dar dacă Steaua ar deveni un model de etică, atunci și fanii ar fi inspirați pentru că sunt atașați de echipă emoțional, vor să fie și ei acolo, se identifică, ar avea niște modele.

O teorie foarte interesantă și care mi-a plăcut mult, chiar și numai prin faptul că cineva credea în ea și voia să schimbe lumea în felul în care știa el.