Archive for May, 2013

În New York miroase a ploaie și a flori de soc

Tuesday, May 21st, 2013

Random acts of kindness

Friday, May 17th, 2013

Din senin, un amic mi-a trimis un făcăleț. Și chiar mă plângeam zilele trecute, din nou, că nu am un făcăleț bun să mestec mămăliga.

Făcăleț

Totally made my week!

Mici din Epoca de Aur

Sunday, May 5th, 2013

Tocmai am fost la Smorgasburg, unde se adună toate restaurantele mici și mijlocii de hipsteri care bagă mâncare gurmet și la suprapreț doar pentru că e cool și interesant (și că ie și delicioasă).

Cel puțin în unele cercuri aici în New York este foarte la modă mâncarea gourmet făcută cu suflet, sau măcar făcută cu niște branding bun, emoțional, hip, tânăr.

Așa că mă gândeam eu ieri, cât de tare ar fi dacă cineva ar face un hole-in-the-wall din ăsta în Williamburg pe care să îl numească “Smalls From The Golden Age” și unde să se servească mici gourmet.

Adică din carne de calitate superioară, cu mujdei proaspăt, cu ingrediente de la export. Puși frumos pă grătărel, cu muștar ca la mama acasă și cu o bere rece lângă.

În fiecare sâmbătă ar merge cu taraba cu mici la Smorgasburg să îi dea cu 5 lei bucata ca la meseriași.

Ar putea să fie noua senzație la modă cu hipsterii, că până la urmă și ăștia cu BonChovie tot ce au este niște hamsie prăjite în niște mălai.

Hai Paște Fericit ălora dintre voi care sărbătoriți.

[update] și uite cum ar arăta un afiș pentru business-ul ăsta:

Cum se zice ‘sequel’ și ‘prequel’ în română?

Friday, May 3rd, 2013

Cum zic în română dacă vreau să zic “Hobitul este un prequel la Stăpânul Inelelor”? Și cum zic sequel în același context?