Archive for February, 2012

Harta politicii este acum open source

Tuesday, February 21st, 2012

După trei ani în care am lucrat mai mult sau mai puțin singur la harta politicii, am decis că cel mai bun mod de a continua dezvoltarea este să îl fac open source.

Ce înseamnă asta?

Că dacă îți place proiectul, crezi în idee, crezi că așa ceva trebuie să existe și ești ca și mine dezamăgit de starea politicii pe internetul românesc, poți să participi și tu la dezvoltare, poți adăuga features, poți face schimbări.

Am pus codul sursă pe github, am pus acolo și o structură a bazei de date cu câteva date demo.

În timp ce proiectul este open source, pentru moment baza de date nu este. Dacă sunteți curioși de ce am făcut alegerea asta pot intra în detalii, dar în principiu nu aș vrea să fie prea ușor să fie create clone la harta politicii care să afecteze entuziasmul din jurul proiectului.

Care este starea actuală a lucrurilor?

Sunt foarte încântat că deja există un grup de oameni care și-au declarat interesul și în principal datorită lor am ales să fac asta.

Câțiva developeri, un jurnalist și câteva persoane de la ONG-uri, împreună am făcut un grup de discuții pe care am început încet încet să discutăm soarta proiectului și să vedem cine și cum ar dori să se implice.

Dacă vrei să participi

Am creat două grupuri de discuții pentru harta politicii:

  • hartapoliticii-discuss – unde pot fi discutate teme generale despre harta politicii, ce direcție ar trebui să ia, feedback, păreri, opinii
  • hartapoliticii-dev – pentru dezvoltatori și discuții tehnice, referințe la cod, alerte

Să te înscrii pe grupul hartapoliticii-discuss este un pas foarte bun în a începe să participi la proiect.

Aruncă o privire pe documentele de pe github, am pus pe wiki-ul de acolo atât misiunea proiectului, idei pe termen scurt și câteva principii pentru colaboratori.

Dacă vrei să discutăm mai mult fie dă un email pe grupul de discuții, sau dă-mi un email la octavian.costache [at] gmail.com (promit să răspund la toate).

Nu în ultimul rând…

Aș vrea să mulțumesc celor care m-au ajutat cu suport moral, sfaturi și răbdare să iau decizia asta: Nicoleta Fotiade, Tiberiu Turbureanu, Alex Lăpușan, Bogdan Manolea, Ștefan Candea, Alex Morega, Ana-Maria Moșneagu… și sper că nu am uitat pe nimeni. 🙂

Am trăit să o aud și pe-asta

Saturday, February 18th, 2012

Vorbeam cu cineva din România azi și mi-a zis la un moment dat

voi americanii sunteți exagerat de optimiști

Am trăit să o văd și pe-asta, cineva să îmi spună că sunt optimist. 🙂

E bine uneori să visezi la o viață mai simplă

Friday, February 10th, 2012

San Pedro La Laguna, Guatemala.

Love story

Thursday, February 9th, 2012

Lacul Atitlan, Guatemala

Wednesday, February 1st, 2012

Apus de pe terasa hotelului unde stau.