Un startup din US care face exact ce făcea didactic.ro acum 6 ani când l-am făcut împreună cu Emil a ridicat 1.6 milioane de dolari in funding.
Nu e prima oară când mi se pare că am fost în țara nepotrivită la momentul nepotrivit. 🙂
Un startup din US care face exact ce făcea didactic.ro acum 6 ani când l-am făcut împreună cu Emil a ridicat 1.6 milioane de dolari in funding.
Nu e prima oară când mi se pare că am fost în țara nepotrivită la momentul nepotrivit. 🙂
După lupte seculare care au durat 30 de ani, am terminat de scanat și post-procesat pozele. Le găsiți aici. Enjoy.
Talkforyou.me, aplicația mea care face playlist din muzica shareuită de prietenii tăi pe facebook, a câștigat premiul întâi la Webstock.
Mulțumesc guys, nu mă așteptam și îmi pare rău că nu am putut veni la Gală. Poate anii viitori contactați toți participanții care doresc să fie available pe skype just in case, mi-ar fi plăcut să vă mulțumesc live.
I’m sure I’m not the only one who’s first thought was this. 🙂 The doodle is here.
Este duminică noaptea, 12:30am. Am fost la Mihai acasă unde m-am întreținut cu niște români simpatici în jurul unor pahare de vin. O tipă s-a amuzat că am zis “să ieșim cu bicla”. În america nu prea auzi cuvântul ăsta, “biclă”.
Mi-e foame și în drum spre casă mă opresc la locul meu favorit cu mâncare de ore târzii, la o aruncătură de băț de unde stau. Comand câteva din lucrurile pe care le iau de obicei, to go. Sunt singurul client și managerul restaurantului are chef de taclale. Și eu am.
Mult spus restaurant, e genul ăla de hole-in-the-wall place, cu două mese, mâncare bună și ieftină pentru beții de ore târzii. Un fel de shaormerie bucureșteană, doar că mâncarea aici e indiană și foarte bună.
Îmi povestește cum a mai manage-uit un restaurant în zonă și aveau un spirit în pivniță. Când a preluat el restaurantul respectiv nu le mergea bine, dar pentru că a început să stea de vorbă cu spiritul și să îi ducă vodcă și mâncare în fiecare seară, business-ul a început să meargă mult mai bine.
Habar nu am dacă vorbește serios sau nu, de fapt nici nu contează, povestea îmi place așa că îl țin de vorbă. Și așa n-am ce face până puiul meu e gata.
Îl întreb dacă folosește site-uri gen Groupon pentru locul actual. Nu, mâncarea lor e prea ieftină, operează cu margini prea mici și ar pierde prea mult dacă ar rula un daily deal. În plus nu are de ce, business-ul îi merge foarte bine.
Îmi place tipul și jovialitatea lui se molipsește și la mine. Mă întorc acasă unde continui să scriu la un document pentru startup. Life’s good.
Am scăpat sănătos și după al doilea Burning Man, o experiență care uimitor a fost la fel de insightful ca și prima, chiar dacă într-un fel diferit.
E greu de explicat ce anume este Burning Man. Este un loc în care nimeni nu te judecă și consecința imediată este că poți fi cu adevărat tu însuți, mai mult poate și decât ești pregătit să admiți.
De data asta am fost cu un grup și mi-am dat seama că pentru mine este mai degrabă o experiență singuratică, o chestie pe care vreau să o experimentez rupt de toate normele și presiunile lumii reale (inclusiv amicii cu care m-am dus) pentru mă putea reseta complet.
M-am cunoscut un pic mai bine și de data asta. Mi-am dat seama că nu vreau să duc responsabilitatea fericirii nimănui alcuiva decât a mea însămi. Că viața e prea scurtă ca să accept să fiu implicat în lucruri care nu îmi plac sau nu mă fac fericit (și nu vorbesc de instant gratification, ci de fericire în plan fundamental).
Mi-am dat seama că îmi plac aventurile (în viață, nu vă gândiți mă la prostii 🙂 ) și nu îmi plac dramele.
Mi-am dat seama că noi toți de multe ori avem idei preconcepute despre lucrurile prin care trecem și încercăm să aliniem lumea la imaginea din capul nostru. Cred că ăsta este un lucru bun dacă ești o persoană care se cunoaște extraordinar de bine, dar probabil de cele mai multe ori este un lucru rău pentru că ratezi experiențe și te blochezi în familiar.
Nu prea știu ce altceva să vă spun despre Burning Man. Este altfel decât orice alt lucru prin care am trecut până acum și este un loc de unde și anul ăsta m-am întors un pic schimbat.