Archive for February, 2011

Realizare neașteptată

Monday, February 28th, 2011

Azi am simțit pentru prima oară unul din avantajele majore ale gătitului. Poți să îți faci exact ce ai tu poftă, așa cum vrei tu, când vrei tu! 🙂 Cine ar fi crezut!

Am realizat asta când am făcut în sfârșit prima mea mămăligă și am mâncat-o cu niște brânză și o ceapă, una din lucrurile care îmi lipsesc mie cel mai mult din România.

Și cum se răcește o să o mănânc și lângă varza asta călită cu cârnați care a ieșit de-a dreptul o nebunie, foarte surprinzător pentru o primă încercare. 🙂

I <3 cooking!

Lisabona pe ploaie

Friday, February 25th, 2011

Încă o poză din Lisabona, unde m-a plouat două zile din trei. 🙂

Ce-am mai făcut eu în ultima vreme? Continui să mă duc la piscină semi-regulat și deși crawl-ul încă mă frustrează devin din ce în ce mai bun la breaststroke.

Mă gândesc la viață, univers și everything, dar nu am tras încă nici o concluzie. 🙂 Când iei o pauză îți dai seama cât de ocupată este toată lumea să își trăiască propria viață, și asta e o constatare destul de interesantă.

Îmi place să nu fac nimic pentru o vreme și sunt mult mai puțin plictisit decât mă așteptam să fiu. Mă simt mai bine, sunt mai relaxat, gândesc mai puțin, și dincolo de toate îmi dau seama că îmi doresc simplitate, că dramele emoționale mă obosesc, așa că probabil voi încerca să le evit în viitor și să mă relaxez mai mult. 🙂

Harta Politicii în România Liberă

Friday, February 25th, 2011

Vlad Ursulean m-a contactat acum ceva vreme pentru că voia să scrie un articol despre harta politicii și despre data-based journalism.

Rezultatul îl găsiți în România Liberă de azi, un articol care îmi place și care explică destul de bine scopul site-ului și povestea lui.

Monday, February 14th, 2011

They didn’t even understand the meaning of an awkward silence, though she did wonder what he was thinking about, looking so absent minded.

Happy Valentine’s day, everybody. 🙂

Lisbon, I’m in love

Sunday, February 13th, 2011

Mi se întâmplă din ce în ce mai rar să mă îndrăgostesc de locuri, blazat probabil de prea mult călătorit și prea multe locuri văzute. Așa că am fost surprins (plăcut 🙂 ) când mi-am dat seama că Lisabona a reușit să mă miște.

Îmi place mai mult decât toate celelalte orașe europene în care am fost, cu cartierele lui diferite, berea de un euro, noaptea din Bairro Alto, femeile frumoase, restaurantele bune și barurile chic.

Poate ar trebui să călătoresc de unul singur mai des. 🙂 În mod cert în Lisabona mă voi mai întoarce.

Relaxare maximă

Monday, February 7th, 2011

Am intrat într-o rutină în care dimineața mă duc la piscină (front crawl pare să fie mai greu de învățat decât breaststroke), gătesc, dorm un pic dupămasă dacă am chef, citesc, mă uit la filme, ies în oraș cu diverși și uneori lucrez la harta politicii.

Încă aștept să mă lovească vreo revelație majoră. Până acum am reușit doar să mă îndrăgostesc nebunește de Lost In Translation și să îmi dau seama că singurătatea nu e așa de rea. 🙂

Dacă atunci când se termină acest experiment reușesc să fiu pe deplin fericit fiind singur, o să îl declar un succes. 🙂

În weekend mă duc la Lisabona, să mai stau și undeva unde e cald pentru câteva zile. 🙂 Cineva de prin Lisabona citește blogul ăsta? Any tips are appreciated.

Unul din dezavantaje…

Thursday, February 3rd, 2011

Când ai mult timp și ești dispus să mergi oriunde, unul din dezavantaje este că nu întotdeauna este ușor să găsești pe cineva cu care să călătorești când îți vine. 🙂 Așa că probabil o să mă duc singur la Lisabona. Sigh…

În weekend am fost în creierii munților

Tuesday, February 1st, 2011

Weekendul ăstsa am skiat undeva într-o stațiune mică pentru standarde elvețiene dar arhisuficientă după orice alte standarde, și am dormit la o cabană undeva în creierii munților, folosită vara ca hambar de vaci, foarte simplă și tocmai de aceea foarte mișto.

Life is good.