Archive for April, 2010

Constatare

Tuesday, April 27th, 2010

Am realizat recent, vorbind cu o prietenă, că poveștile pe care le spun eu, despre mine, trecut, prieteni, călătorii, lume, New York, vacanțe, sunt aproape întotdeauna descrieri de stări, relații, oameni, sentimentele lor și sentimentele mele.

Sunt întotdeuna povești foarte descriptive despre cum simt și gândesc eu despre lume, întotdeauna analize și concluzii, mereu încercări de definire a realității surprinsă într-un moment suspendat în timp.

De cealaltă parte a baricadei sunt acei oameni ale căror povești sunt întotdeauna dominate de fapte și întămplări. Oameni care întotdeauna au o întâmplare de povestit, haioasă sau nu, probabil interesantă, exemple de lucruri concrete, interacțiuni, spuse, dialoguri, acțiuni. Unde au fost, cu cine s-au întâlnit, ce-au făcut după aia.

În timp ce poveștile lor seamănă cu un film de scurt metraj, poveștile mele seamănă mai degrabă cu o fotografie.

Mă întreb ce spune asta despre mine. O fi vreun psiholog pe aici? 🙂

Deli owner, SoHo

Thursday, April 22nd, 2010

Deli-urile din New York sunt un fel de buticuri bucureștene, deschise 24/24, cu orice ai avea nevoie când n-ai chef să faci un drum mai lung de două blocuri.

Libertate absolută? :-)

Tuesday, April 20th, 2010

Conform www.google.com/governmentrequests, în a doua jumătate a anului 2009, guvernul României (și în general guvernele din Europa de Este) nu au făcut nici o cerere oficială de eliminare de conținut de pe YouTube sau google.com.

O fi din cauză că guvernele și sistemul de justiție din aceste țări sunt extrem de destupate la cap și deschise la libertate completă de expresie (update: chiar și atunci când e ilegală), sau or fi… alte cauze? 🙂

Motive și disclaimer

Tuesday, April 20th, 2010

Un prieten mi-a atras atenția că am fost menționat recent într-un post pe blog-ul lui Zoso. 🙂

Sunt onorat că Zoso a ales să îmi insulte inteligența afirmând că opiniile și analizele mele nu sunt interesante decât prin prisma faptului că lucrez la Google. 🙂

Mai mult însă, mesajul lui m-a făcut să simt nevoia să subliniez câteva lucruri despre ce înseamnă disclaimerul “This is my personal blog. The views expressed on these pages are mine alone and not those of my employer” pentru că pare că nu este înțeles foarte bine.

Într-o anumită măsură Zoso are dreptate. Nu poți spune orice și apoi să te ascunzi sub acest disclaimer. Regula e simplă, orice ai spune poate fi citat mâine de un ziar sub titlul “Angajatul companiei X afirmă că: …” și dacă nu ești confortabil cu asta, nu ar trebui să scrii. Exemplu recent cu Lee Brimelow de la Adobe care a fost citat pe tot internetul după ce a scris pe blog “Apple, go screw yourself”. După multe edit-uri în mesajul respectiv, well, este părerea lui personală. Adobe continuă să lucreze cu Apple pentru portarea Flash Player-ului pe iPhone.

Pe de altă parte, tocmai pentru că lucrez la Google, disclaimerul ăsta vrea să sublinieze că eu nu reprezint compania atunci când afirm ceva. Disclaimerul nu neagă în nici un fel faptul că lucrez la Google și nu încearcă să ascundă asta, dar ajută să sublinieze faptul că eu sunt singurul răspunzător pentru cele spuse aici.

Un exemplu bun este un post în care Matt Cutts face un review al ultimului iPhone. Disclaimerul spune clar că acest mesaj nu reflecta în nici un caz opinia Google despre ce înseamnă un telefon mobil bun. Ar fi stupid ca cineva să creadă că opiniile lui Matt Cutts se reflectă asupra echipei Android sau că reprezintă în vreun fel opinia Google.

Mai pe scurt, acest disclaimer subliniază faptul că eu nu voi spune niciodată tâmpenii pe acest blog, iar atunci când spun chestii necontroversate să fie foarte clar că sunt părerile mele. 🙂

Digerati.ro, despre ce obiceiuri au unii

Friday, April 16th, 2010

Alex de la Dor de Ducă m-a rugat să îi spun ce hardware și software folosesc eu în fiecare zi. I-am răspuns, cât de cât pe scurt, și a pus răspunsurile pe digerati.ro.

Un fel de usesthis.com dar românesc. Îmi place să citesc ce folosesc alții, e o perspectivă interesantă în viața de zi cu zi a unor oameni.

Îmi place că 7 din cei 8 intervievați inițial au Mac-uri ca sisteme de lucru sau de acasă. 🙂

Lower East Side și China Town, NYC

Wednesday, April 14th, 2010

Apartamentele din New York

Tuesday, April 13th, 2010

Sunt chiar mici. 🙂

Undeva în Brooklyn

Tuesday, April 6th, 2010

Bar Great Harry, în Brooklyn, într-o după-amiază călduroasă de primăvară.

Tu vezi noua dimensiune? :-)

Thursday, April 1st, 2010

Street View este acum în 3D, și Google Books la fel. Tu ți-ai luat ochelari 3D? Eu da. 🙂

Partea funny este că am luat mai multe perechi ca să le dau pe la servici, dar toată lumea a crezut că este o glumă de 1 Aprilie. 🙂