Archive for March, 2010

Să fie lumină!

Thursday, March 25th, 2010

De vreo săptămână lucrez la un design document despre cum să implementăm un anume feature în Google Maps.

Îmi dau seama cât de mult îmi place să rezolv probleme, să analizez compromisuri și alternative și, mai presus de toate, să înțeleg.

Este o satisfacție aparte când reușesc să cunosc în detaliu toate implicațiile unui sistem complex, să conectez piesele puzzle-ului, să îmi pot explica felul în care funcționează fiecare din cele șapte proiecte diferite pe care va trebui să le schimb.

Este o satisfacție aparte când se face lumină acolo unde, atunci când am început să ne gândim la problemă, nu era prea clar ce trebuie făcut pentru simplul motiv că erau prea multe necunoscute.

Instalatorii

Wednesday, March 10th, 2010

Uite un exemplu despre lucru care mie mi se pare acum normal dar care acum patru ani m-ar fi lăsat entuziasmat și cu gura căscată.

În jurul anului nou mi s-a înfundat WC-ul. Până aici nimic anormal, am inundat vecinii de sub mine, ca în vremurile bune din blocurile comuniste. 🙂 Oamenii foarte calmi mi-au spus că nu e prima oară, că și chiriașii anteriori au trecut prin asta, bolul era prost și trebuie înlocuit.

Bun, zis și făcut, au vorbit ei cu proprietarii clădirii și peste vreo lună primesc un telefon de la firma de instalatori că vin să îmi înlocuiască toaleta. A veni un nene și s-a uitat, apoi peste încă vreo săptămână m-au sunat din nou și am stabilit că vin Joi la 8.30am să înlocuiască toaleta.

Joi la 8.30 la ușă s-au prezentat frumos doi neni cu o toaletă în brațe, a durat cam o oră să o înlocuiască, nu a trebuit să îi țin de vorbă sau să le dau o țuică, nu a trebuit să negociem nimic, nu ne-am tocmit la nici un fel de preț. M-au ignorat așa cum i-am ignorat și eu, și-au făcut treaba și au plecat.

Mi s-a părut normal să se întâmple așa și abia târziu mi-am adus aminte că acum cinci ani m-aș fi așteptat la un alt scenariu.

Sammy’s Romanian Restaurant

Tuesday, March 9th, 2010

N-am mai scris demult pe blog pentru că, mi se pare mie, m-am obișnuit prea mult cu viața aici. Lucrurile mi se par normale și nu prea îmi vine să scriu despre lucruri… normale. 🙂

Așa că probabil o să încep să pun mai multe poze, de pe unde mă mai duc, fotografii de viață normală.

Sammy's

Sammy’s Romanian Restaurant este un local din Lower East Side a cărui singură legătură cu România este că au un fel de sarmale gigantice și niște chestii care aduc aminte a mici. 🙂 Cu toate astea este în mod cert un loc distractiv, cu o atmosferă greu de descris.