Archive for October, 2009

Cumpărături ca pentru proști

Thursday, October 29th, 2009

Că tot vorbeam săptămâna trecută despre amabilitatea vânzătorilor, să vă povestesc experiența mea de la Apple Store de azi.

Mi-am luat săptămâna trecută un Mac Mini și pentru că vânzătorul era cam aiurit (și eu la fel) am cumpărat un cablu aiurea. M-am dus azi să îl schimb și să iau ce trebuie, no problem.

Pentru că sunt complet aerian când vine vorba de bani, mi-am adus aminte că am uitat să folosesc un discount pe care angajații Google îl au când cumpără de la Apple.

Mai mult în glumă decât în serios îl întreb pe tip “auzi, oare aș putea să aplic acum discount-ul pentru Mac Mini-ul de săptămâna trecută?”. Ridicol, right? 🙂 Ani de experiență în România m-au antrenat să cred că dacă sunt neatent, e vina mea și eu ar trebui să trag ponoasele.

Spre marea mea surprindere în loc să zică “ne pare rău” a zis “sigur”, s-a apucat să îmi refacă chitanța sau ce naiba butoane apăsa el pe acolo și mi-au pus banii de la discount înapoi pe card!

Ptiu să nu te deochi!

A New York state of mind

Thursday, October 29th, 2009

Mă jucam zilele astea cu pozele făcute cu iPhone-ul, pe care le apreciez din ce în ce mai mult.

Uneori este tot ceea ce ai nevoie pentru a spune o poveste.

Cum ar fi un test de amabilitate

Saturday, October 24th, 2009

Citesc de dimineață că în New York șefii unei linii de metrou au folosit studenți care făceau un internship la MTA, un fel de Metrorex al New York-ului, să pretindă sub acoperire că sunt cetățeni normali și să vadă cât de amabili sunt funcționarii din stațiile de metrou.

Hai să punem mână de la mână și să facem un studiu din ăsta și în România. 🙂

Un fel de studiu de usability pe angajații de la primărie, secretariat, vânzătorii de bilete de la teatru, vânzătorii din magazine etc.

Pentru că mă amuză ideea teribil și rezultatele mi s-ar părea fascinante, am făcut o schemă pentru un prim scenariu posibil. La reprezentanța Panasonic, cineva încearcă să cumpere un televizor Sharp.

M-aș duce câteva zile la rând, cu vânzători diferiți, apoi aș face o medie a magazinului.

Ar fi tare dacă cineva, poate chiar vreun ONG cu cauze de responsabilizare socială, ar porni o comunitate care să facă asta voluntar și apoi să centralizeze rezultatele pe vreun site. 🙂

Chinatown

Tuesday, October 20th, 2009

Ca de fiecare dată când ajung prin Chinatown, chiar și doar să schimb metrourile, mă surprinde cât de divers este orașul.

Cât de fantastic este că atât de mulți oameni atât de diferiți trăiesc și locuiesc împreună, fără să își scoată ochii, uniți poate doar de faptul că fiecare are un vis pe care și-l urmează.

Cum să nu te simți în buricul pământului într-un oraș construit din atâtea vise?

O părticică din sufletul țării

Tuesday, October 20th, 2009

De fiecare dată când ajung la consulat (unde poza asta este făcută), aș putea să jur că tanti de acolo sunt atât de aproape de țara lor de origine, că se poartă de parcă nici n-ar fi plecat! 🙂

Mare dreptate are Băsescu ăsta.

Autoportret

Thursday, October 15th, 2009

Mă fascinează în ultima vreme portretele de oameni în mediul lor natural, în locurile în care trăiesc sau lucrează.

De-aia mi-a plăcut poza asta, făcută într-o dimineață în care mă jucam cu făcutul de poze cu timer. 🙂

A New York state of mind

Friday, October 9th, 2009

O fotografie de pe prima rolă de film din noul meu aparat foto. E ceva special când faci fotografii pe film, are un farmec și o atmosferă aparte.

Cultivatori de vise interzise de lege

Sunday, October 4th, 2009

Ne bem berea pe o terasă minusculă din Williamsburg, mai degrabă un garaj transformat în spațiu public, din spatele unui bar cu o toaletă mult prea colorată.

Relaxat și casual, de parcă ar anunța că în 30 de minute se închide terasa, barman-ul trece și spune suficient de tare încât să îl audă toată lumea

Hey guys, please put your cigarettes out, there’s a cop in the bar.

Se referă evident la grupul de la masa alăturată care fumează suficientă iarbă încât să amețească pe cei care trec pe trotuarul către care dă terasa, și suficient de evident cât să nu fie nevoie să te uiți de două ori ca să vezi de la cine vine. 🙂

Un fapt foarte puțin știut, în statul New York posesia a mai puțin de 25 de grame de marijuana nu este caz penal, cât timp nu este aprinsă sau la vedere. Un articol fascinant din New York Magazine, pe care vi-l recomand, mai ales că am văzut subiectul ăsta discutat pe câteva bloguri în ultima vreme.

Domenii .ro plătibile cu card-ul

Friday, October 2nd, 2009

Aș vrea să cumpăr niște domenii .ro și să plătesc online. Nu mă interesează găzduire, ci doar cumpărare de domenii. Îmi recomandă cineva un ISP serios unde să pot face asta?