Archive for June, 2007

You’ve got mail, Netflix si Kim’s Video

Friday, June 29th, 2007

Netflix

Trec printr-o perioada in care ma uit la french new wave, combinat cu filme japoneze cu gagici care omoara tot, combinat cu clasici mai mult sau mai putin aleatori. Toate prin Netflix, unul din cele mai misto servicii de inchiriat filme. Abonament fix lunar si oricate filme vrei, prin posta. Pentru un amator de cinema este aproape utopic, au probabil cam orice film care a aparut vreodata pe dvd.

Tari dom’le americanii astia, o fi avand si consumerismul asta pe scara larga avantajele lui ๐Ÿ™‚ E drept, Netflix nu are personalitatea lui Kim’s Video, dar parca este atat de comod sa nu trebuiasca sa returnez dvd-ul a doua zi, sa nu trebuiasca sa ma duc pana la magazinul de inchiriat, sa imi vina totul in posta.

Ma simt parca vinovat pentru declinul Kim’s Video cu farmecul lui de cartier si oameni pasionati si pentru invazia plasticului, dar nu suficient de vinovat incat sa renunt la comoditate si din cand in cand nu pot sa nu ma intreb… oare gresesc?

I iz reading funee blogz

Thursday, June 28th, 2007

Azi am pierdut o ora cand, pentru a nu stiu cata oara, o prietena mi-a dat un link catre I Can Has Cheezburger. ๐Ÿ™‚ Asa ca in sfarsit m-am abonat la feed, e mult prea funny.

Gay pride parade and stuff

Monday, June 25th, 2007

Gay Pride Parade

Cand am plecat din Romania ma credeam deschis la cap. Homosexualitate? Nici o problema. Romanii intoleranti? Neah, noi nici macar nu avem probleme cu negri sau evrei, cum sa fim intoleranti?

Vizitand MoMA am vazut pentru prima oara un cuplu de baieti tinandu-se de mana si am avut o surpriza. M-am blocat, am fost surprins, n-am stiut exact ce sa cred, m-am uitat un pic ciudat. Toleranta pe care o stiam doar teoretic a fost invinsa de instinctele normalitatii in care traiam si care m-au facut sa ma simt ciudat.

Am inteles in sfarsit pe pielea mea ca intoleranta inseamna in principal respingerea lucrurilor care nu fac parte din normalitatea personala si ca in Romania avem parte de asta cat cuprinde. De la indivizii care ma faceau poponar pe email cand faceam doizece pana la cocalarii de pe strada care se iau de tine daca te vad in vreun fel ‘altfel’.

A trecut vremea de atunci. M-am mutat in East Village unde tatuatii si ciudatii sunt ceva normal. Am fost in baruri gay cu un prieten al meu foarte bun care este gay. M-am plimbat prin Chelsea unde cuplurile de baieti care se tin de mana pe strada sunt probabil mai multe decat cele de sex opus. Toate astea au intrat in normalitate si am devenit, cred eu, tolerant si instinctual, nu doar rational.

Nu pot sa nu ma amuz uneori imaginandu-mi un cocalar de-al nostru, teleportat in mijlocul East Village-ului, incercand sa faca pe shmecherul luandu-se de ciudatii de aici. ๐Ÿ™‚ I-as ura multa multa bafta si ma intreb cat timp ar rezista. ๐Ÿ™‚ Cred ca ar fi un exercitiu foarte interesant.

Coney Island Mermaid Parade

Sunday, June 24th, 2007

Coney mermaid parade

Evolutia mysport.ro la o luna de la lansare

Saturday, June 23rd, 2007

Cei care au mai citit acest blog stiu cat de mult imi place ideea unui site de social networking in jurul sportului. Azi am vrut sa vad cat de mult succes are mysport.ro, mai ales in contextul in care nu sunt inscrisi in trafic.ro.

Singurul lucru masurabil sunt stirile. Fiecare are o data asociata asa ca putem sa vedem cate stiri noi apar in fiecare zi. Chiar daca poate nu este cea mai relevanta masuratoare a succesului, ne da cel putin o idee despre cate stiri se posteaza pe zi.

Imediat dupa lansare au avut un spike de cam 600 de stiri intr-o singura zi, dupa care acum s-au stabilizat undeva la 50 de stiri pe zi. Nu e rau, as zice, desi conteaza si calitatea acestora. In total par sa fie undeva in jur de 50 de autori distincti, dintre care 8 au peste 100 de stiri postate in luna care a trecut, si in total undeva in jurul la 3000 de stiri.

Mi-ar fi placut sa pot numara pozele, mi se par mult mai aproape de targetul site-ului si de social networking decat stirile, dar nu au asociate nici o data.

Acestea fiind spuse, sper sa vi se para utile statisticile astea si, daca aveti vreo alta idee despre cum sa evaluam si mai bine succesul mysport.ro, let me know.

Astor Place

Friday, June 22nd, 2007

Imi place mult cand dau peste evenimente aleatoare in oras. Imi aduce din nou aminte ca totul e plin de viata si de surprize. De data niste anonimi, probabil, relativ mediocri dar ok, cantau in Astor Place, o intersectie cu un mare cub negru si rotitor in mijloc aici, la mine in cartier. ๐Ÿ™‚

Un loc prin care trece multa lume si de unde incepi sa simti ca East Village este poate un pic altfel decat restul orasului, cu skateboarderi, tatuati si ciudati, cu turisti si studenti, cu un aer boem un pic mai dur decat Union Square si totusi suficient de relaxat.

Astor Place

Flash Coders NY

Friday, June 22nd, 2007

Stiti ca vorbeam acum o vreme despre networking si cat de imporant este? Well, tocmai am fost la o intalnire a Flash Coders NY. Destul de interesant, informal, nu foarte multa lume. In plus, nici foarte multi programatori care sa dezvolte pur cod fara sa fie implicati in a face site-uri, a avea de a face cu UI, mocks, designs and stuff like that.

Incep sa ma simt singur, nu numai ca fac parte dintr-o comunitate mica (programatori Flash), dar formez o comunitate si mai mica a celor care nu ‘fac site-uri’ flash ci scriu Actionscript pur. ๐Ÿ™‚

Mi-a placut, am invatat lucruri noi si am cunoscut niste oameni care faceau lucruri destul de interesante.
Oare in Bucuresti exista vreun grup de programatori care sa faca intalniri regulate?

In New York a venit vara

Monday, June 18th, 2007

A venit in sfarsit vara si in New York.

Intotdeauna mi-a placut cum aici poti sa stai pe iarba in parc. Poate din cauza ca, acum vreo doi ani, doi politisti care voiau bani de-o bere s-au luat de mine ca m-am dus langa lac in Cismigiu si am calcat spatiul verde si nu m-au lasat pana nu le-am dat niste mita. ๐Ÿ™‚

A, si apropo de politisti, vara si caldura, o tipa a castigat un proces impotriva unui politist care a arestat-o ca era topless in public si nu stia ca in New York asta este legal. ๐Ÿ™‚ O lege despre care am mai scris si despre care aparent nici macar politstii nu stiu. ๐Ÿ™‚

Vara in New York

Working at Google NYC

Friday, June 15th, 2007

Un clip simpatic despre biroul din New York.

Top branduri in Romania

Thursday, June 14th, 2007

Conform unui studiu gasit pe IAA, primele 20 de branduri in Romania sunt

1. Coca-Cola 2. Nokia 3. Ariel 4. Mercedes; 5. Adidas; 6. Audi; 7. BMW; 8. Nike; 9. Nivea, 10. Avon; 11. Dove; 12. Sony; 13. Samsung; 14. Philips; 15. Colgate; 16. L’Oreal; 17. Volkswagen; 18. Milka; 19. Pepsi- Cola; 20. Jacobs.

Nici unul dintre ele nu este nici macar legat de calculatoare, d’apoi de internet. Detergenti, telefoane mobile, masini, suc si cafea. Asta consuma Romania? N-am gasit o lista completa ca sa vad, Google unde o fi? ๐Ÿ™‚

Via Claudiu Gamulescu.