Nu știu exact de ce, dar mi-a plăcut mult melodia asta
Bonus, o melodie care îmi aduce foarte mult aminte de Paraziții. Hip Hop în ebraică filmat în NYC. 🙂
Nu știu exact de ce, dar mi-a plăcut mult melodia asta
Bonus, o melodie care îmi aduce foarte mult aminte de Paraziții. Hip Hop în ebraică filmat în NYC. 🙂
Dacă v-ați plictisit să vă uitați la emisiuni cretine la televizor, vă recomand cu foarte mare căldură seria Crash Course World History, episoade de câte 10 minute despre perioade din istoria omenirii, povestite așa ca pentru oameni normali, și explicate foarte interesant.
Ce tare ar fi fost dacă profesorii mei din liceu sau măcar facultate ar fi fost atât de entuziasmați de materiile pe care le predau, în loc să fie niște blazați care mi-au băgat manuale pe gât fără să îmi explice nimic.
Dragă internet, îți mulțumesc că exiști.
După trei ani în care am lucrat mai mult sau mai puțin singur la harta politicii, am decis că cel mai bun mod de a continua dezvoltarea este să îl fac open source.
Ce înseamnă asta?
Că dacă îți place proiectul, crezi în idee, crezi că așa ceva trebuie să existe și ești ca și mine dezamăgit de starea politicii pe internetul românesc, poți să participi și tu la dezvoltare, poți adăuga features, poți face schimbări.
Am pus codul sursă pe github, am pus acolo și o structură a bazei de date cu câteva date demo.
În timp ce proiectul este open source, pentru moment baza de date nu este. Dacă sunteți curioși de ce am făcut alegerea asta pot intra în detalii, dar în principiu nu aș vrea să fie prea ușor să fie create clone la harta politicii care să afecteze entuziasmul din jurul proiectului.
Care este starea actuală a lucrurilor?
Sunt foarte încântat că deja există un grup de oameni care și-au declarat interesul și în principal datorită lor am ales să fac asta.
Câțiva developeri, un jurnalist și câteva persoane de la ONG-uri, împreună am făcut un grup de discuții pe care am început încet încet să discutăm soarta proiectului și să vedem cine și cum ar dori să se implice.
Dacă vrei să participi
Am creat două grupuri de discuții pentru harta politicii:
Să te înscrii pe grupul hartapoliticii-discuss este un pas foarte bun în a începe să participi la proiect.
Aruncă o privire pe documentele de pe github, am pus pe wiki-ul de acolo atât misiunea proiectului, idei pe termen scurt și câteva principii pentru colaboratori.
Dacă vrei să discutăm mai mult fie dă un email pe grupul de discuții, sau dă-mi un email la octavian.costache [at] gmail.com (promit să răspund la toate).
Nu în ultimul rând…
Aș vrea să mulțumesc celor care m-au ajutat cu suport moral, sfaturi și răbdare să iau decizia asta: Nicoleta Fotiade, Tiberiu Turbureanu, Alex Lăpușan, Bogdan Manolea, Ștefan Candea, Alex Morega, Ana-Maria Moșneagu… și sper că nu am uitat pe nimeni. 🙂
Am văzut și eu ca și toată lumea talk-uri despre Wikipedia, cum funcționează, de ce, etc. Dar în seara asta am încercat pentru prima oară să editez un articol activ.
O amică din New York și-a găsit pagina de wikipedia editată agresiv de un utilizator wikipedia. Am intrat să îl corectez. Userul era veteran, cu mii de articole editate.
Ne-am încins în argumente despre autenticitatea surselor, despre surse verificabile și surse care pot fi self-published, despre reputație și ce anume înseamnă termeni ca ‘antreprenor’ și dacă este obiectiv corect.
Recomand experiența oricăruia dintre voi și eu unul am un nou respect pentru Wikipedia. Dacă la un articol complet aleator se întâmplă asta… eu unul sunt impresionat. Foarte foarte tare!
Mă uitam ieri la noul www.didactic.ro, un site pe care l-am făcut acum șase ani și care a fost recent refăcut.
Am luat un screenshot cu site-ul la 1024×768, rezoluția cea mai populară acum în România, și de curiozitate am desenat cu verde zonele utile și cu roșu zonele inutile.
Conținutul util pentru un vizitator regulat al site-ului ocupă cam 10% din primul ecran. Arii utile dar nu neapărat centrale (ca meniul, sigla, formularul de căutare care arată ca orice altceva decât un formular de căutare), ocupă un alt 10-20%.
Restul de 70% din suprafață este ocupat de
Dacă faceți vreodată site-uri, puneți-vă în pielea utilizatorului vostru. Faceți un pic de usability research. Adunați niște log-uri și analizați pe ce anume dau click utilizatorii și pe ce nu dau click.
Altfel cădeți în capcana design-ului de dragul design-unului, cu doar 10% din spațiu alocat conținutului util.
Cinci zile de mers cu mașina, oprit după cum ne-a tăiat capul, dormit la hoteluri găsite cu câteva ore înainte să ajungem acolo, fără griji sau program, fără nici un fel de constrângeri, fără nici un plan clar ci doar o direcție și o idee despre unde vrem să ajungem.
Peisaje spectaculoase, muzică bună, cină sub clar de lună, plaje pustii, deșert, o vacanță care m-a făcut fericit și pe care am savurat-o din plin.
Un talk foarte mișto despre dresajul câinilor, care m-a făcut să mă gândesc la un lucru pe care nu îl realizam până acum: atunci când chemi un câine la tine, cu cât strigi mai tare si devii din ce în ce mai isteric, cu atât ideea de a veni la tine devine din ce în ce mai puțin atrăgătoare din punctul de vedere al câinelui.
Lucru care deși pare de bun simț pare să fie ignorat de mult prea mulți oameni. 🙂 Uitați-vă la talk, mai ales dacă aveți câini, copii, sau plănuiți să aveți cândva.
Ierusalim este un oras interesant, centru a trei religii majore, motiv de tensiuni, atentate, bombe, crime. Un oras interesant si cam darapanat care devine din ce in ce mai religios, din ce in ce mai tensionat si unde se pare ca nu exista nici o solutie reala.
Un oras unde m-as simti deloc confortabil sa traiesc sau sa stau prea mult, un oras unde nici macar evreii mai normali la cap nu se simt confortabil.