harta detaliata | pe categorii | stiri | evolutii | intrebari si raspunsuri | grupuri (new) by vivi.ro
          ** Acesta este un site personal. Parerile exprimate in aceste pagini sunt numai ale mele si nu apartin nici unei alte entitati. **

Hi5 intra in trafic.ro

Cred ca este prima oara cand un site din afara isi inscrie site-ul in trafic.ro, dar well, uite ca s-a intamplat (aflat via Orlando).

Hi5 s-a inscris in trafic.ro, site de social networking. Ma intreb daca au facut asta pentru advertiserii din .ro (poate ne lamuresc cei de la MediaCafe care vand publicitate pe hi5 pentru romania) sau pentru utilizatori (sunt totusi 30.000 de oameni pe zi care verifica statisticile din trafic.ro, n-or fi toti webmasteri :-) ).

Un alt lucru la care miscarea asta imi atrage atentia este ca uneori avem tendinta sa credem ca toate site-urile importante din .ro sunt inscrise in trafic, dar uite ca nu e chiar asa. Hi5 e un exemplu, dar apoi mai sunt Yahoo si Google si probabil si altele care sunt evident populare dar nimeni nu le stie traficul exact. Emag s-a retras, mysport nici nu s-a inscris in trafic. De meditat.

[update] Ionut scrie despre asta aici. MediaCafe este vinovatul, deci e pentru publicitate, zic eu. :-)

11 Responses to “Hi5 intra in trafic.ro”

 1. Sorin Says:

  In trafic.ro vor ramine doar siteurile care doresc o certificare a traficului pe care il genereaza. Personal nu vad nici un motiv pentru care cele doua exemple date de tine ar trebui sa fie in trafic.ro

  Emag e cel mai vizitat site de commerce (se mai poate verifica cu Alexa) iar mysport ar s-ar bate la primele pozitii si la categoria Sport si la categoria Prietenii/Matrimoniale (sic!).

  Pentru comparatii concludente mai asteptati citeva zile ;)

 2. Vivi Says:

  Sorin, Alexa este foarte irelevant, mai ales pentru piata din Romania.

  Iti recomand sa citesti mesajul asta, este un post care mi se pare foarte bine scris despre de ce Alexa nu este foarte corect.

  In rest, intrebarea este ‘certificare in fata cui’?
  In fata advertiserilor, sau a celor 15.000 de vizitatori pe zi care vin din site-uri inscrise in trafic.ro (30k pe zi, minus 40% din motoare de cautare, minus 10% directi)?

  Ar fi foarte interesant de aflat daca faptul ca a iesit din trafic.ro a afectat in vreun fel vanzarile sau traficul emag.

 3. Sorin Says:

  Evident ca stiu mecanismul Alexa si motivele pentru care nu te poti baza pe el. Vroiam doar sa le prezint o alternativa celor care vor sa ghiceasca traficul unor siteuri care nu sint in trafic.ro

  Marea majoritate a celor care sint in trafic.ro au nevoie de certificare in fata prietenilor/webmasterilor/comunitatii (nu stiu cum sa le zic celor 15.000 despre care ai pomenit)/amantei/sotiei/copiilor. Ei nu fac bani, cauta glorie. Bine, bine… Au inceput de curind sa faca bani din AdSense. Pentru mine cea mai importanta cifra din ultima Harta (cifra care nimeni nu a comentat-o. Poti te rog sa o mai verifici odata?) este 5805 mii. Oare ne indica cel mai mare advertiser din .ro? :)
  Daca am stii reachul global (unicii pe toata reteaua de 238 siteuri) probabil ca nu. Dar cifra e intr-adevar impresionanta. Iti sugerasem intr-un post anterior sa faci aceeasi Harta functie de nr afisari nu de vizitatori unici dati de trafic.ro. Cred ca din acel clasament putem intui si reachul atins de fiecare retea.

  Si mai exista o categorie care are nevoie de certificare: siteurile top 20 din fiecare categorie a lui trafic.ro. Au nevoie de certificare in fata advertiserilor. Si ca sa fim si mai corecti, advertiserii au nevoie de acei indicatori pentru a convinge clientii. Cind studiul BRAT se va fi pornit publisherii mari nu vor mai avea nevoie de aceasta certificare indirecta. Acela va fi un punct de cotitura pentru trafic.ro.
  De urmarit…

  PS Iesirea de care aminteai nu a produs nici un efect :-$

 4. CC Says:

  vanzarile sigur nu ! si asa e coada la laptop-uri cu sau fara trafic.ro :)
  eu nu stiu cand a iesit din trafic, dar nu cred ca impactul a fost prea mare.

 5. Vivi Says:

  Sorin, inclin sa iti dau dreptate despre relevanta trafic.ro pentru utilizatorii intamplatori.
  Intr-o zi oarecare sunt mai putin de 100 de refereri pentru orice site (si probabil in medie sub 50). La un trafic de 10.000 pe zi (pentru un site oarecare), 50 de utilizatori inseamna 0.5%.

  Cat despre ideea cu adunarea afisarilor, nu vreau sa fac asta. Exista site-uri precum sentimente (90 de afisari / user), autovit (60 afisari / user) sau noi2 care au f multe afisari si strica relevanta unei astfel de adunari.

  CC, am senzatia ca vorbesti fix din burta. :-) Stii ceva cifre pe care noi nu le stim?

 6. nelu Says:

  Daca se urmareste certificare in fata adevtizerilor, atunci studiul BRAT va fi cel ce va conta. Dar se va face o filtrare naturala deoarece e nevoie de un minim 500 euro/an. Trafic.ro nu-si va schimba importanta doar ca a aparut ceva mai valoros. Brat va deveni masura celor mari, iar trafic for others.

  Totusi daca veti vorbi cu cei de la Netbridge ti vor recomanda si chiar vor insista sa intri in studiul Brat(pt siteurile din retea). Ei chiar intermediaza aceasta operatie pentru siteurile din retea.

 7. Vivi Says:

  Umm… stie cineva unde a disparut hi5 sau de ce? :-) Pare sa nu mai fie in trafic.ro. O fi vreo chestie tehnica temporara.
  http://www.trafic.ro/top/prietenii-matrimoniale/pagina1.html#hi5com

 8. mihai Says:

  inca mai testam posibilitatile de servire a codului trafic impreuna cu codul nostru de adserver. Din pacate sunt cateva probleme legate de transmiterea corecta a informatiilor legate de referinta, browser, etc.

  Statisticile sunt inca prezente: http://stat.trafic.ro/stat/hi5com (echipa trafic.ro este foarte intelegatoare cu noi:) )

 9. CC Says:

  cine vede, crede ce vrea. Nu pot da anumite date, nu ar fi corect fatza de modul prin care le stiu…nu sunt date publice :) (tu ar trebui sa intelegi), dar crede-ma pe cuvant ca iesirea din trafic nu a avut nici un efect asupra vanzarilor.(sau ca sa nu fiu asa de categoric,sa spunem – influenta nesemnificativa).

 10. Vivi Says:

  Ionut are niste comentarii interesante despre hi5 si trafic.ro aici.

 11. gheorghita Says:

  hi5 nu stiu…va reveni probabil in curand.

Leave a Reply