Obama, you fucking rule, I love you

Ăsta a fost statusul meu din seara asta. Nu știu cum se vede din România (ce citeam prin ziare este trist și jenant), însă alegerea lui Omaba în seara asta este un moment istoric pentru America.

Și nu este un moment istoric pentru că este primul președinte de culoare, al cărui nume este Barack Hussein Obama. Nu este un moment istoric pentru că Obama a reușit să devină președinte în pofida unei campanii extrem de negative a republicanilor, în pofida faptului că au încercat să îl numească socialist, terorist, radical și riscant.

Este un moment istoric pentru că, pentru prima dată în generația mea, Barack Obama este un președinte de talia lui JFK. Este un politician care inspiră, este primul politician la al cărui discurs mă uit nu cu încruntare ba dimpotrivă, mă uit cu speranță și admirație, așteptând să fiu inspirat.

Când mă uit la un discurs de-al lui Obama aștept să fiu impresionat, mișcat, emoționat, motivat și partea cu adevărat impresionantă este că Obama reușește toate astea! Nu, nu este doar spălare pe creier. Nu e doar vrăjeală. Ascultă-l! Urmărește-i un discurs, două, trei. Nu știu ce va face ca președinte, dar ca politician he’s fucking damn amazingly good și ce e cu adevărat surprinzător este că este coerent, educat, rațional și intelectual nu îmi insultă inteligența și cam tot ceea ce spune el are sens și este de bun simț. Și în pofida la toate astea, a câștigat și de-asta este un moment istoric în America.

Obama a reușit să aducă la vot un număr record de oameni care cred în el. Obama a reușit să transforme o victorie prezidențială într-un fel de sărbătoare de anul nou, unde toți oamenii inteligenți pe care îi știu au stat cu sufletul la gură, așa cum niciodată nu a interesat politica pe nimeni.

M-am urcat în metrou la 1am. La fiecare stație, cineva se urca în vagon și urla “Obaaaama!” după care tot vagonul începea să bată din mâini și picioare extatic, Obama a câștigat, binele a câștigat. Yes we can, idealuri, principii, vise. Iar când un politician naște astfel de sentimente printre oameni, când un politician naște atâtea pasiuni, speranțe și vise, ăsta înseamnă pentru mine un moment istoric.

[update] Dacă ar fi să fac o singură analogie, Obama este iPhone-ul politicienilor. Obama este pur și simplu diferit. Inspiră dragoste, irațională uneori, este pur și simplu altceva, politicianul care în sfârșit are sens și pe care atunci când îl vezi… it just feels right.

59 Responses to “Obama, you fucking rule, I love you”

  1. Alexandre says:

    Mi-am permis si eu o comparatie Obama / USA / Romania pe
    http://tinyurl.com/ceysnu
    Comentariile m-au atristat putin, dar poate tu intelegi ce vroiam sa spun…
    See you, A

  2. […] veselie… trebe!…. (aplauze) (iCeașcă era mai plicticos – iObama e convingator, din păcate, nu spune nimic) …împreună… ședințe… hai că […]

  3. drcraciun says:

    1. Medicii americani (cu care sunt si eu solidar dic cauza de diploma de facultate, plus ca mi-e mila de ei ca ei muncesc mult mai rau decat medicii din Europa, deci pt mine sunt un fel de “underdog” oprimat cu care tin eu de obicei in filme) il cam urasc pe Obama. N-am prea inteles de ce dar o sa ma mai interesez.
    2. NU Obama isi scrie speech-urile, ci are oameni talentati, asa ca mine de exemplu, care ii scriu speech-urile.
    3. Pe mine ma plictisesc politicienii americani deoarece , in afara de Sarah Palin care e o rasista din pacate (deci o urasc), sunt plictisitori ca sunt prea politically correct, plus cam urati sau plictisitori la fizic, cum apare unul mai atractiv, ca de exemplu cum ar fi primarul Vanghelie din sectorul 5 Bucuresti (nu ma intrebati de ce, dar eu personal cred ca arata f sexy, desi e un pic cam grasut), deci cum apare un Vanghelie la americani, cum iese scandal ca la Clinton + Kennedy asta ultimul cu tumora pe creier, ori ii omoara ca la JFKennedy+ Robert sau incerca sa-l omoare ca pe Reagan, etc. Pe Lincoln nu am inteles de ce au vrut sa-l omoare ca era urat rau plus cam deprimat. Singurul presedinte cu care s-au purtat corect americanii si l-au si evaluat corect ca valoare (de fapt cred ca au fost norocosi asa din intamplare) a fost FDRoosevelt.

  4. Blegoo says:

    Quote:
    “…The latest posting by the Treasury Department shows the national debt has now increased $4 trillion on President Obama’s watch.
    The debt was $10.626 trillion on the day Mr. Obama took office. The latest calculation from Treasury shows the debt has now hit $14.639 trillion.

    It’s the most rapid increase in the debt under any U.S. president…”

  5. Vivi says:

    Uite un articol interesant din NYTimes pe tema asta
    http://www.nytimes.com/2011/07/24/opinion/sunday/24sun4.html?_r=2

    “A few lessons can be drawn from the numbers. First, the Bush tax cuts have had a huge damaging effect. If all of them expired as scheduled at the end of 2012, future deficits would be cut by about half, to sustainable levels. Second, a healthy budget requires a healthy economy; recessions wreak havoc by reducing tax revenue. Government has to spur demand and create jobs in a deep downturn, even though doing so worsens the deficit in the short run.”

  6. Blegoo says:

    Yeah… the old slogan:
    “IT’S BUSH’S FAULT!”
    After 3 years… it’s wearing thin.
    As to CBO predictions… they have a wonderful track record. These are the same people that predicted in 2000 that there’ll be NO FEDERAL DEBT by 2010.

    Yeah, there are a few lessons that can be drawn from numbers: if you spend more than you earn, at some point you’ll hit a wall.
    This is true at Vivi level… and it’s still true at Vivi’s first corporation level.
    And it’s true at nations level as well. And it doesn’t matter that you can print your own money – other people will figure out and discount the VALUE of your money.

    It’s really simple: gold value is STATIC; dollar value is DECLINING – that’s why it takes more and more dollars to get a fixed amount of gold.

    As for the NYT editorials… bleah. They are the same people who are propping up administration lunatic ideas: that paying unemployment benefits reduces… UNEMPLOYMENT; and that the food stamps program is a DIRECT economic stimulus of the economy…

    Really Vivi… 🙂

  7. Blegoo says:

    “Barack Obama’s uncle has been arrested and held as illegal immigrant”
    (http://www.theaustralian.com.au/news/world/barack-obamas-uncle-has-been-arrested-and-held-as-illegal-immigrant/story-e6frg6so-1226124269032)
    Hai… că mai am.
    🙂

  8. […] dintre noi aleg speranța, care o fi ea; alții… cum aș fi io… se strâmbă ca la supt o lămâie fără […]

  9. […] ca să fiu total corect politic… pun și poza lui Vivi… […]

Leave a Reply