Gmail in limba romana

O sa incep prin a sublinia ca asta este un blog personal si parerile de aici sunt numai si numai ale mele. 🙂

Acestea fiind spuse, nu pot sa nu pun aici niste reclame foarte cute la Gmail in limba romana. Fac asta in principal pentru ca nu stiu cum as putea sa ma descurc fara Gmail cu cele probabil cateva sute de emailuri pe zi care imi trec prin fata ochilor. 🙂 Recunosc, sunt dependent de gmail.

Si daca v-a placut clipul asta, uitati-va si la urmatorul. Mai ales mama (hi mom! 🙂 ). Sunt foarte curios daca, dupa ce te uiti, te convinge in vreun fel sa vrei sa incerci sa iti deschizi cont pe gmail sau nu.

In plus, ca bonus, daca te uiti cu atentie o sa vezi ca apar si eu in clip. 🙂 Hehe.

23 Responses to “Gmail in limba romana”

  1. Vlad says:

    Dragute clipurile 🙂 Uneori ma intreb daca mai e vreu utilizator de Internet care nu foloseste Gmail? Eu personal am 2 conturi pe care le folosesc zilnic, unul pentru mail, unul pentru reader…sunt un mic fanatic, stiu

  2. Alex says:

    super dragute ambele clipuri, dar … adresele voastre de mail sunt cam in clar pe acolo. 😀

  3. Vivi says:

    In caz ca nu ai observat, adresa mea de email este in clar si pe vivi.ro. 🙂 So it’s not a big deal, I don’t really mind.

  4. Irina says:

    Sunt chiar curioasă dacă o să pot folosi Gmail în limba română. Când e vorba de traduceri – mai ales în domenii legate de calculatoare – sunt cam sceptică. Şi nu-mi place să văd greşeli de traducere, de aia de obicei prefer engleza că e mai sigur.

    Tocmai am făcut trecerea la limba română şi la prima vedere pare ok… Dar sunt sigură că dacă e ceva aiurea o să observ zile următoare. After all, I’m obsessed! O să revin cu o concluzie 🙂

  5. Vivi says:

    Nici eu nu pot sa folosesc interfete in limba romana, m-am obisnuit mult prea mult cu ele in engleza. Dar noi suntem in minoritate, nu toata lumea este programator. 🙂

    Ma rog, ideea campaniei asteia nu este sa promoveze faptul ca interfata este in limba romana, cat mai degraba sa arate care sunt avantajele principale ale Gmail pentru cei care nu il folosesc inca (and i think they do a good job at that).

  6. ovidiu says:

    @Vlad: eu nu folosesc gmail desi am un coint deschis… mai stiu o multime de oameni care nu folosesc.
    Cit despore romana vs. engleza mie nu mi se pare nici un avantaj.. comenzile in romana sint la fel de greu de inteles ca si in engleza pentru cineva care nu stie sa foloseasca calculatorul. Ca-i zici folder/directory sau director are prea putina importanta daca nu stii ce e aia, tot un cuvint ciudat care nu-ti spune nimic e.

  7. Vivi says:

    Ovidiu, si totusi ce parere ai despre “mesaje primite” in loc de “inbox” sau “cautare” in loc de “search”. Eu cred ca sunt destul de explicite pentru cineva care nu stie engleza dar care vrea sa foloseasca posta electronica. 🙂 Sunt tot cuvinte ciudate care nu iti spun nimic?

    Cat despre de ce nu folosesti gmail… watch the video, maybe you are missing out on some things. 🙂

  8. Irina says:

    Da, vezi, eu am observat ce mă “doare”, că restul sunt deja obişnuinţă 🙂 Oricum, sunt faine şi reclamele – deşi aş fi curioasă care e părerea cuiva care nu foloseşte Gmail.

    Cât despre traduceri, cred că e aiurea mai ales pentru cineva care nu e programator să se lovească de una proastă. Şi sunt unele foarte proaste. Am şi un exemplu scurt aici, pentru (eventualii) curioşi.

  9. Skandalouz says:

    Coincidenta sau nu, chiar azi descoperind forwardul pe filtre, dragostea fata google a crescut exponential 😀

  10. Andi Stancu says:

    Scuza-ma ca sunt rautacios, dar vocea aia imi aduce aminte de Teleenciclopedia de cand eram mic. Cam comunista intonatia 🙂

  11. Vivi says:

    Mie imi placea Teleenciclopedia. 🙂 Cat despre voce, mi se pare ok.
    Nu e spectaculos, se putea mai bine, dar it gets the job done.

  12. India says:

    Eu folosesc gmail de pe vremea cand iti puteai face cont doar daca aveai invitatie de la un utilizator de gmail. Si mi-a placut enorm de mult de atunci pentru ca economisesti mult timp, totul e clar, usor, nu deschizi n-spe mii de pagini ca sa vizualizezi o poza… Stiu ca inca sunt oameni care nu il folosesc desi au cont pe el, dar e treaba lor. Mie personal imi place si il folosesc.

  13. ovidiu says:

    @Vivi: avantajul care il aduce folosirea limbii romane nu e 0, am vrut sa spun ca nu e 100%. L-as pune undeva la 20% din cuvinte. Si la 20% din timp. Adica daca bunica-mii ii ia 2 ore sa invete sa trimita email in limba engleza, o sa-i ia numai cu vreo 10-20 minute mai putin sa invete in limba romana.
    Cit despre Gmail, nu ma pasioneaza din acelsi motiv pentru care nu ma intereseaza pda-urile, calculatoarele cu mai mult de o mina de softuri, celularele care au mai mult de functia de a vorbi, gpsurile si mai stiu eu ce aiureala. Pur si simplu sint nevoi create, inventate de marketing pentru cea mai mare parte din oameni. Orice program de email e ok pentru mine, atita vreme cit are niste functii de baza, nu-mi petrec viata scriind si citind emailuri. Daca as primi 100 pe zi, ar fi de folos dar probabil mi-as schimba slujba sau viata :).

  14. ovidiu says:

    A, si telenciclopedia era de multe ori povestita de Pittis, trebuie sa fii batut in cap sa spui ca avea “intonatie comunista”. Aia era cintarea romaniei si telejurnalul.

  15. Vivi says:

    Ovidiu, nici nu vreau sa incep discutia asta.

    Ma mir ca citesti bloguri. 🙂 Sunt doar o nevoie inventata de marketing, ce nevoie ai tu sa stii despre viata altora pe care nu i-ai intalnit si nu ii vei intalni niciodata… parerea mea. 🙂

  16. India says:

    Sunt tentata sa il contrazic putin pe Ovidiu, insa nu cred ca ar fi o manevra tocmai buna. Adaug doar ca pana nu demult gandeam la fel ca si el, cel putin in privinta GPS-ului. Am avut ocazia sa plec la un drum lung cu masina si din intamplare am avut parte de “compania” unei astfel de jucarii. Initial am zis ca e o tampenie, aveam harta in masina, sunt indicatoare, marcaje pe drum… era imposibil sa ne foloseasca la ceva GPS-ul. Ei uite ca am avut parte de o vreme crunta, s-a inoptat, drumul era greoi, multe curbe, munte… si acea jucarie s-a dovedit extrem de utila. Stiam ca urma o curba din timp, stiam cat mai avem pana la urmatoarea localitate, stiam cum arata drumul din timp si eram astfel pregatiti. Mi-am schimbat parerea si acum acord mai mult credit tehnologiei.

  17. sofia says:

    E foarte usor de folosit! Eu sunt generatia de “mame” care desi nu vorbesc limba engleza, o folosesc in programare (o recunosc atit cit imi trebuie!!), dar uneori e bine sa gasesti anumite explicatii in Romana. Nu stiu de ce taducatorii nu gasesc cele mai potrivite cuvinte de specialitate ?!!
    E f. usor pt. cei care sunt de generatia mea si invata acum sa utilizeze un calculator, macar pt. un mail! ( nu se mai roaga de un cunoscator sa-i faca un cont ).

  18. ovidiu says:

    @Vivi: citesc bloguri pentru ca nu-mi domina viata… cit despre oameni pe care nu-i intilnesti “niciodata” am invatat demult cit de mica e lumea si cita valoare are niciodata :).
    Tehnologia e folositoare cind e folositoare. In majoritatea timpului aduce un spor de cantitate nu de calitate.
    @India: eu chiar am un GPS pe masina, de vreo citiva ani, doar ca dupa ce s-a stins entuziasmul initial l-am inchis si de atunci nu l-am mai deschis, n-am simtit nevoia, n-am avut motivul. Nu, nu stau in casa, calatoresc, chiar foarte mult.
    GPS-ul, emailul in romana, samd omoara un anumit spirit, aventura, cunoasterea, inteligenta, imaginatia, totul e prea mura-n gura.

  19. Ionut Bizau says:

    Am incercat Gmail in romana acum ceva vreme. Am fost placut impresionat de traducere, care este net superioara traducerilor in romana pe care le-am vazut pana acum. Ce nu imi place e ca denumirile sunt foarte lungi si ocupa prea mult spatiu, asa ca am revenit la engleza. Voi trece la chineza cand voi sti suficient de multe caractere.:)
    Cunosc o multime de oameni care nu folosesc GMail si ma mir de fiecare data cat se complica, mai ales cand au 2-3 sisteme.
    @ovidiu GMail, PDA, GPS sunt nevoi create? Hai sa fim seriosi. Daca nu le folosesti tu nu inseamna ca alti oameni nu au nevoie de ele. Fiecare cu nevoile lui. De exemplu eu mi-am dorit intotdeauna sa pot inregistra locurile pe unde calatoresc. Recent mi-am cumparat un GPS logger (nu de ala de masina). Acum sunt intr-o mini-vacanta cu trenul in vestul chinei. Abia astept sa ajung acasa sa revad drumul pe care am fost!
    Pe masura ce tehnologia avanseaza si nevoile oamenilor se schimba.

  20. Irina says:

    Haha! Ştiam eu că am să găsesc o hibă mai devreme sau mai târziu!

    So… când trimiţi un mesaj unei persoane care nu are adresă de gmail îţi spune că poţi să trimiţi o invitaţie persoanei respective, iar textul este ăsta: “invită-l pe x-ulescu CĂTRE gmail”… Textul în engleză este “Ivite x to gmail”. Probabil e tradus “to” în acelaşi fel în care e tradus şi pentru antetul mailului… deci “către”.

    Gata! Obsedata de serviciu vă salută 🙂

  21. Vivi says:

    Irina, am gasit traducerea de care vorbesti si voi incerca sa o corectez. Multumesc de semnalare. O sa te tin la curent cand va fi corectata. 🙂

  22. Diana says:

    foarte bun serviciul

Leave a Reply