Haideti sa haidem

Daca tot am adus Bucurestiul in discutie in ultima vreme, azi am fost la Bucharest Calling, o alta piesa din Green Hours (multumesc Dana ca mi-ai spus). Mi se pare funny cum in Bucuresti am fost o singura data in Green si in New York am vazut deja doua piese care vin de acolo. 🙂

Mi-a placut mai mult The Sunshine Play, poate si pentru ca Bucharest Calling a fost montata aici oarecum distant de ecranul de proiectie care era undeva singur in spate. Mi-a placut sa imi imaginez cum ar fi fost in Green Hours, cu actorii mai aproape de zidul de proiectie, si mi s-a facut dor de Bitter Sauce al lui Carmen Vidu.

La un moment dat Alex, unul din personaje, incearca sa instige bucurestenii la revolta, revolta impotriva oamenilor in costume care ne conduc, o revolta amestecata cu lamentare si fara nici o directie concreta, o revolta fara forma, scop si care ramane fara rezultate, o revolta impotriva a tot ce nu merge bine.

M-a surprins sentimentul acut ca atmosfera asta de lamentare si revolta fara rezultate lipseste din viata mea de o vreme, dar am simtit-o atat de familiara venind din Romania. Haideti sa haidem!

2 Responses to “Haideti sa haidem”

  1. anti says:

    interesant este ca am vazut piesa in aceeasi zi
    mai proaspata pe meleaguri newyorkeze, am simtit usor nostalgia furiei bucurestene

  2. Hai sa …ce… vivi? Hai sa …tu primul…ia sa vedem…
    Usor de vorbit de la zece mii de km…
    Hai sa …unde? Hai sa…de ce?
    Haisa, haisa…
    Ar trebui sa fac trademarc pe cuvantul asta… “HAISA” …HAISA™©…nu?
    Haisa aud ce zici.

Leave a Reply