Tel Avivi? :-)

Din unele puncte de vedere Tel Aviv-ul seamana cu orasele comuniste romanesti, cu blocuri urate si gri, spalate de ploaie si neingrijite.

Tel Aviv vs. Bucuresti

E un sentiment interesant si ciudat, parca ma simt acasa dar nu chiar, parca imi place dar ma si enerveaza in acelasi timp. E mai bine in unele puncte de vedere, mai rau in altele.

In mare cred ca inteleg insa fascinatia evreilor cu tara asta ciudata care are abia 60 de ani de existenta, cu un Tel Aviv care implineste in curand 100 de ani, dar care are cateva mii de ani de conflicte si drame.

8 Responses to “Tel Avivi? :-)”

  1. dan says:

    Am nimerit din intamplare la o expozitie despre arhitectura orasului Tel Aviv – The White City of Tel Aviv. Foarte interesanta, de altfel; m-a fascinat asemenarea foarte mare cu vilele noastre de prin cartierele selecte – Dorobanti & Co. Asta se datoreaza indeosebi exodului de tineri arhitecti cu pregatirea facuta in scolile europene. Zona este declarata sit UNESCO
    Cat despre blocurile cu asemanare comunista, tind sa cred ca pregatirea de origine ruseasca isi spune cuvantul, altfel nu imi pot explica.

  2. George says:

    Ca idee, ar trebui sa mergi si in Ierusalim, Orasul vechi (neaparat cu un ghid). Fascinant cum trei religii au toate acolo locurile sfinte.

  3. ovidiu says:

    Nu sint 3 religii, e una singura si una derivata din ea. A 3a are un loc sfint in israel care e pe locul 10 or so la locuri sfinte.. sau era acu 100 de ani numai ca a fost upgradat din motive politice.

  4. Leah says:

    Poza e foarte “gloomy”, ma face sa ma gandesc la un oras rus de pe vremea lui Stalin. Brrrr…

  5. Gloria says:

    Fotografia este atat de trista incat iti da senzatia ca esti printre acele bloguri…mi-ar place sa vad in realitate acest oras si vad cu ochii mei drama pe care o traiesc.

    P.S. Imi place blogg-ul tau,interesant si simplu.

  6. Vivi says:

    Nu stiu daca este o drama ca traiesc in blocurile astea. 🙂 Adica… si eu am crescut intr-un bloc exact la fel (ok, poate nu arata chiar asa ca fotografia asta, dar pe-aproape).

    Ovidiu, am fost la Ierusalim si as zice ca acolo cele doua religii importante sunt evreii si musulmanii. Crestinii sunt foarte putin prezenti in zona, in afara de biserica neingrijita si foarte ciudat semi-parasita din vechiul Ierusalim nu prea este nici un fel de prezenta crestina in zona. Ce m-a mai surprins a fost cat de putini pelerini erau la biserica asta. Erau multe grupuri de turisti, dar putini adevarati credinciosi care sa stea, sa se roage, sa fie patrunsi de experienta religioasa.

  7. ady says:

    tu locuiesti in israel sau numa te plimbi pe-acolo?

  8. Vivi says:

    Doar ma plimb.

Leave a Reply