iPocalypse indeed

De trei zile incerc sa imi iau iPhone. De fiecare data cand ma duc la Apple Store este o coada imensa in care se asteapta cu orele. 😐 Si dupa cat de lungi erau cozile azi, tare ma tem ca nici maine nu o sa fie mai bine. 🙁 Dar o sa insist, atat de tare imi urasc telefonul curent.

Se mai indoieste cineva ca iPhone-ul face pentru lumea telefoniei mobile ceea ce Wii-ul a facut pentru lumea consolelor de jocuri sau ceea ce Harry Potter a facut pentru lumea cartilor?

Inainte sa radeti ca am zis Harry Potter ganditi-va de cate ori ati vazut coada pentru o lansare de carte, cat de des mai cititi o carte si cat de mult tinerii din ziua de azi se uita la TV comparat cu cat de mult citesc.

Update: Luni dimineata, la ora 10 (cand lumea ar trebui sa fie la servici 🙂 ) din nou este coada!

19 Responses to “iPocalypse indeed”

  1. incearca sa petreci mai mult timp la un apple store daca nu ai facut-o deja. la at&t merge coada f greu si oamenii sunt cam nepregatiti.

  2. Alex says:

    Eu am citit Harry Potter, toata seria 🙂 Inca imi plac fanteziile.
    Iar ultimul volum l-am citit intr-o singura noapte.

  3. cornel says:

    dar de Iphone putem ride? :p

  4. Elena says:

    Ai putea incerca sa il castigi. Ca sa nu arunci bani pe geam. Mai ales ca fiind blogger te pricepi la scris. 🙂 Pe http://www.trender.ro, incercand sa educe oamenii obisnuiti sau marketerii despre word of mouth marketing dau un iPhone.

    Sincer, daca ar fi sa aleg si eu as merge intr-un apple store; cu toate ca prietenii mei si le-au luat “la negru” sau au rezolvat sa le fie aduse de dincolo. Mai convenabil.

  5. Tudor says:

    Maama, dupa ce ca este o pocnitoare de telefon, mai si stau oamenii la coada in disperare. Nu are tastatura, nu are 3G, nu are acces la alte aplicatii (sau nu avea acum ceva timp). Nu se compara cu multe alte telefoane mult mai destepte pe care m-as astepta sa si le cumpere un geek 🙂

  6. Vivi says:

    Tudor, poate ai fost in vacanta in ultima luna. 🙂 iPhone are 3G acum, open SDK and native apps.

    Dar nu despre asta e vorba anyways, ci despre faptul ca este primul telefon usable. Este primul telefon unde nu trebuie sa apesi zece mii de butoane si meniuri ca sa faci ceva, primul telefon care functioneaza asa cum ar trebui sa functioneze un telefon. Primul telefon care are un browser real.

    Si cei care fac o lista cu motive pentru care nu si-ar lua un iPhone, uita ca exista o lista de zece ori mai mare cu motive pentru care ar trebui sa iti iei un iPhone.

  7. OTILIA says:

    waaa!:0

    ori de cate ori mi-e dor de oras mai arunc un ochi la tine pe blog

  8. anothem says:

    In DC/VA nici macar nu mai e coada, doar “sold-out” mai peste tot 🙂 Poate pe la 1/2 sapt sper sa prind si eu unul..

  9. ovidiu says:

    Vivi, exagerezi. Da, e un fenomen. Mediatic, propagandistic etc. Dar chestia cu primul telefon “usable” si primul cu un browser real e trasa de par. La fel si lista cu plusuri si minusuri. Eu am facut o astfel de lista pentru ca am vrut cu adevarat sa imi iau unul si dupa ce am tras linie, am decis sa-mi cumpar altceva. Dont believe the hype!

  10. Vivi says:

    Ovidiu, eu vorbesc ca simplu consumator (si nu cred ca exagerez). Nu cred in hype, ci am pus mana pe un iPhone si l-am folosit timp de cinci minute, e tot ce am avut nevoie.

    Am un Palm si este foarte frustrant de folosit. Pana si la cele mai marunte task-uri trebuie sa dau click-uri in plus. Poate Palm-ul o fi invechit. Blackberry este singurul care este ceva mai usable, ideea lor cu roata este foarte tare, dar in rest nu mi se pare ca exagerez.

    In afara de experienta mea pur personala, crezi ca faptul ca jumatate din traficul de internet mobil vine deja de pe iPhone inseamna ceva? Cati se dau pe internet de pe mobil nu mai tine de propaganda sau de media.

    Ai vazut articolul asta de acum ceva vreme despre un studiu de usability facut intre telefoane?
    Alt usability study aici (pdf).

  11. ovidiu says:

    Sunt de acord, iPhone are succes. Succesul tine de marketing care, printre altele, se manifesta si in media.

    Asa e, interfata e tare. Ok, dar nu doar in forma trebuie sa stea puterea unui produs. Pe mine personal asta ma intereseaza mai putin. Vreau sa stie sa faca un numar de operatii care mie imi sunt utile si pe care alte telofane stiu sa le faca. Dar asta nu poate.

    Ce ma deranjeaza este ca iPhone este subperformant in mod intentionat. Nu stie sa ruleze mai multe programe in acelasi timp desi memoria si procesorul i-ar permite. De ce? Nu-mi dau seama, probabil ca peste cateva luni Apple va iesi cu un nou model care va avea acest feature si se vor da mari si tari ca ei l-au inventat. Telefonul nu permite navigatie desi are GPS iar un nene de la Apple spunea azi ca inca nu se poate, ca cica are fi “probleme de complexitate”. Ma apuca rasul. De ce un Nokia de acum doua generatii poate?

    In fine. Sa stii eu cred in marketing, cred in design industrial si cred in usability. Dar nu cred intr-o campanie care ma ia de prost.

  12. ovidiu says:

    In afara de dracia cu Harry Potter care m-a facut sa ma inec cu cafeaua :), sint de acord cu Vivi. iPhone e foarte tare in masura in care Wii e foarte tare. Da, nici wii din pdv hw nu e la nivelul lui playstation, dar cui ii pasa? it’s more fun.

  13. CC says:

    Poate toti cei de la coada lucreaza la Google/Microsoft/Yahoo sau sunt in vacanta.
    Am si eu o curiozitate totusi…se da cate unu’ ca sa se ajunga la toata lumea ?

  14. Vivi says:

    Activarea se face numai in magazin acum, asa ca fiecare telefon cumparat dureaza probabil cam 20 de minute si de aia este mereu coada. Well, pe langa asta, se pare ca s-au si vandut 1mil de telefoane in trei zile, deci si cererea e mare.

    In afara de asta, cred ca Apple Stores au stoc sa le ajunga toata viata, Apple se pricepe foarte bine la asta (it’s their core business, selling gadgets).

  15. tapetshop says:

    asta nu cred ca o poate intelege cineva din romania,dar o sa apara si la noi mania asta apple

  16. kingobeer says:

    Norocosule! Si nu, nu ma refer la iPhone, ma refer la preturile practicate de Apple acolo. Cum o fi acolo unde un macbook pro e cat un laptop normal, iar aici daca vrei sa-ti iei asa ceva, dai cel putin cat 2 de la `decente` in sus…

  17. Tudor says:

    Io am un Nokia E90. Very happy, face 1000 de lucruri peste iPhone, care pare/este o jucarie neserioasa fata de communicator. Just my two cents.

  18. Bubu says:

    Tot respectul pt Nokia, dar dupa ce folosesti un iPhone ceva timp, iti dai seama cat de complicate sunt celelalte. De curand mi-am luat un Sony PSP. Si pt introducere de text are o interfata similara cu cea de pe telefoane mobile pt SMS-uri, doar ca nu are de fapt taste numerice, doar clasice butoane de playstation. Imi vine sa dau cu el de toti peretii cand trebuie scris ceva… si asta doar pt ca am muscat din “mar” :-p.

    Mai navighez sau citesc mailuri de pe Nokia, dar de cand cu iPhone-ul, lipsa unui touch screen cum trebuie iti taie tot cheful. Si asta in conditiile in care netul merge mult mai rapid pe Nokia, care are HSDPA de mult timp…

    La fel si cu ipod-ul – intai ziceam ca doar snobii isi iau ipod cand se gasesc atatea mp3 playere mult mai ieftine. Pana cand am primit unul cadou :). Ei, pana acum am avut vreo 4, fara sa numar iPhone-ul, in principal folosite pt video, in zboruri lungi. Pur si simplu te vrajeste interfata aia bine facuta si predictibila.

    BTW: se pare ca stocurile din Germania de iPhones 3G sunt terminate 🙁

  19. g0lan says:

    ma indoiesc ca “open SDK and native apps” (vivi) fac din el un telefon.

    am lucrat cu telefoanele si multe dintre ele sunt foarte intuitive, multe, din contra, foarte intortocheate (zici ca erau facute de MS).

    un telefon are nevoie in principal sa fie usor de folosit pentru a suna, pentru sms si mms, ca de asta e telefon, chestii pe care iphone 1 nu le avea puse la punct bine.

    alta chestie utila, indiferent cat de mare e display-ul, trebuie sa-l tina mult timp bateria, 16ore plus cel putin, dar ma gandesc mai mult la 72 de ore plus.

    un al treilea aspect ar fi camera foto: mobilul il ai mereu la tine, aparatul foto nu. pentru o poza rapida, o amintire, e util aparatul foto la un telefon.

    dar ce are iphone si nu au modelele de top traditionale: costul mic si memoria mare!!!! (altfel ca functii traditionale la un telefon este depasit de finlandezi si S-E). iar asta este de fapt cel mai mare avantaj al iphone. brand bun, calitate, si de data asta un pret pe masura a ceea ce stie sa faca (corect si pentru utilizatori de data asta).

    eu zic ca iphone 2 chiar merita (nu stiu daca merita intr-atat pentru a sta la coada aia, dar … na fiecare cu mania lui acum).

Leave a Reply