Netflix, Roku, movies – nerd stuff

Roku Box

Ma bucur mult de fiecare data cand tehnologia si lumea avanseaza in directii care imi plac. De-aia mi-am luat un Netflix player (by Roku) de cum a aparut. Ma uit deja la prea multe filme (MORE MORE MORE!), asa ca eram foarte curios cum o sa mearga ๐Ÿ™‚

Cutia asta mica se leaga la net si la TV si ma lasa sa fac streaming la 10.000 de filme din colectia Netflix. Cand vreau eu, cate vreau eu (cat timp titlurile respective sunt available pentru streaming), un fel de Movies On Demand, numai ca sunt de pe net si sunt zece mii. In general filme vechi si nu toate bune… am spus oare ca sunt zece mii? ๐Ÿ™‚

Roku Screen

Tot ce imi mai doresc acum de la cutia asta este sa se lege la YouTube. Cum in fiecare minut se uploadeaza zece ore de video, as avea entertainment for life doar din YouTube (daca n-ati vazut Charlie The Unicorn, go see it now). ๐Ÿ™‚

As ramane probabil cu un abonament la Discovery si National Geographic, singurele doua canale la care ma mai uit regulat.

Tehnologia nu e cine stie ce revolutionara azi, dar e un progres fata de acum 20 de ani cand ma uitam la desene animate cu Miaunel si Balanel pe singurul canal existent, la televizorul cu lampi al bunicilor mei.

Daca in 20 de ani tehnologia a avansat atat de mult, sunt foarte nerabdator sa vad cum vor arata urmatorii 20 de ani (Korea si Japonia sunt doar cu vreo 5 ani inainte ๐Ÿ™‚ ).

Roku Box Second

Tot ce trebuie sa mai fac acum este sa imi upgradez conexiunea la Internet ca sa mearga streamingul mai bine. ๐Ÿ™‚

13 Responses to “Netflix, Roku, movies – nerd stuff”

  1. Ia stai… ce spui tu aici ar putea fi implinirea visului meu de-o viata. In NY eram a huuuge Netflix fan si aproape ca am facut crize cu rental center-urile din Bucuresti cand m-am intors. Daca Netflix goes online (ca asta pricep) inseamna ca respectiva cutiuta magica poate functiona si acasuca la mine in Romania?

  2. Lucian S. says:

    Cand Netflix vor furniza filme si in HD (daca permite si conexiunea asa ceva), va fi o alternative super la OnDemand.

  3. Vivi says:

    @Lucian: Cutia are HDMI si din cate am citit prin stiri, Roku au spus ca la un moment dat for permite streaming si pentru HD movies.

    @Corina: trebuie sa ai abonament la Netflix ca sa poti sa folosesti cutia asta. La cat de screwed up este industria de film si de DVD-uri (gandeste-te numai la idiotenia cu zonele) este foarte probabil ca Netflix in general sa fie US only. O sa mai treaca vreo zece ani pana cand sa inceapa sa fie mai ok.

  4. ovidiu says:

    Din pacate filmele de la sectiunea de stremming la netflix nu prea sint cele mai dorite… am mai gasit citeva interesante dar nu e deloc la fel cu sectiunea de dvd. Iarasi calitatea nu e stralucita dar depinde de conexiune. Partea cu adevarat misto e ca e (inca) gratis – citeste inclus in abonament – si nelimitat.

  5. Vivi says:

    Asa e. Eu cred ca o sa il folosesc mai ales pentru TV Shows unde au o selectie destul de buna (The Office, originalul The Office, Heroes, some anime, Battlestar Galactica) si calitatea video nu mai e asa imporanta.

  6. Alex says:

    Probabil cฤƒ-n 20 de ani de acum se vor inventa ลŸi mai multe modalitฤƒลฃi de pierdere a timpului ลŸi de servire a reclamelor ๐Ÿ™‚

  7. Nu m-am lasat si le-am dat mail, pentru ca la ei pe site scria ceva de genul “available in all 50 American states, but some folks take roku with them on vacation”… crezand in spiritul internationalist al americanilor, am presupus ca vacation abroad… dar nu, nu e inca functional in europa, dar m-au asigurat ca ma vor anunta de-ndata ce au niste idei europe-friendly ๐Ÿ™‚

  8. Alecu says:

    dragut post

  9. Vivi says:

    @Alex: pentru ca platesti abonament lunar (fix), Netflix nu are nici un fel de reclame.

  10. Viorel says:

    Pana la content youtube servit direct pe cutiuta, poti sa incerci http://www.zebramelody.com (e in stilul clasic, tot pe computer -deocamdata :D- ).

  11. Raluca says:

    Suna bine. Poate imi iau si eu. Cat de des il folosesti? E frustrant ca nu pot folosi “watch instantly” de pe mac, dar cu Roku se pare ca nu conteaza daca folosesti mac sau PC.

  12. maria balazs says:

    Asi dori sa aflu ,daca pot sa vad pe internet ” filmul serial Turcesc. momentan se ruleaza fiecare saptamina de luni-pina miercuri seara 8:15 pm. si cum pot sa urmarasc?
    va multumasc : Maria B.

  13. Vivi says:

    @Raluca: nu il folosesc foarte des inca. E drept ca in ultima vreme abia ma uit la filme anyways. Cred ca principala problema este selectia de filme. M-am mai uitat la cate un documentar cu Pink Floyd dar erau nu foarte bune.

Leave a Reply