Harold and Kumar escape from Guantanamo Bay

Azi am vazut Harold and Kumar escape from Guantanamo Bay cu niste prieteni. Stiam ca este genul de comedie proasta si fara pretentii, dar nu despre asta vreau sa scriu.

Este cred pentru prima oara cand un film ma deranjeaza prin mesajul pe care il transmite.

Am simtit ca filmul trivializeaza situatia de la Guantanamo Bay. Mi se pare ca exista pericolul sa o faca intr-un fel acceptabila si mai usor de trecut cu vederea in ochii celor care n-au auzit despre Guantanamo, sau au auzit doar in trecere despre ‘simulated drownings‘.

Pe de alta parte, poate filmul face bine pentru ca se aude mai mult despre Guantanamo, poate in felul asta mai multi oameni vor deveni interesati despre ce s-a intamplat cu adevarat.

Sunt foarte indecis intre cele doua si sunt frustrat ca nu cunosc sociologie sau marketing suficient de bine incat sa inteleg care va fi efectul filmului asupra publicului. Sa imi para bine, sau sa ma enervez? 🙂

4 Responses to “Harold and Kumar escape from Guantanamo Bay”

  1. Ko says:

    Chiar nu ma asteptam ca astfel de sentimente sa fie trezite in cineva care locuieste acolo. Aici in Romania, nu cred ca am cunoscut pe cineva care sa-si puna problema mesajelor transmise de filme. Toti iau filmele “as is”, ca niste creiere “noi noute”.

    N-am vazut filmul dar cam tot ce iese de la Haliud in ultima vreme e “marcat” de astfel de mesaje. Incep chiar sa ma intreb cum functioneaza treaba sta: esti regizor, faci un film, doua, trei, la al cincilea ai ceva succes si apoi la al saselea vin niste men in blec cu o valiza de bani si o lista de mesaje ce “ar fi bine” sa fie incluse? Altfel nu-mi pot explica prostitutia in grup a artistilor de acolo.

  2. George says:

    Nu cred ca are cum sa faca rau. E doar o alta forma prin care se aduce subiectul in discutia publicului. Daca nu s-ar fi vrut “politic”, sunt sigur ca filmul s-ar fi putut lega de alta inchisoare si s-ar fi vandut la fel de bine/rau.


    There is no such thing as bad publicity except your own obituary.

  3. Ovidiu says:

    Bravo Vivi, ceva mai profund cu privire la filme/carti decit de obicei :). Incepusem sa cred ca te complaci numa-n Harry Potter and such.

    @Ko: bati cimpii. Filmele de la Hollywood din contra sint exagerate spre stinga in majoritatea cazurilor. Motorul din spatele lor nu e oamenii in negru ci ori viziunea cite unuia (spre stinga) ori is facute cu gindul la audienta.
    Din contra mie mi se pare mult mai nediscriminatoriu felul in care e interpretat America din Romania, mai ales de catre astia “impotriva”. Nu exista nici un background cu privire la cultura (politica in special) locala. Americanii sint prosti si intr-un cuget si-o simtire n-au nici o opinie despre guatanamo, abu ghraib sau water boarding.
    A, si uitasem: bush e un prost care s-a dus in irak dupa petrol.
    N-ar fi cazul ca romanii atit de inteligenti si informati sa treaca putin de stereotipurile livrate de mass meda romaneasca pe banda? Macar p-acilea e varietate de opinii, da acolo vad acelasi lucru la toti. Aia nu-i spalare pe creier, propaganda, prosteala pe fata?

Leave a Reply