E placut sa lansezi stuff

Ma bucur de fiecare data cand un lucru la care lucrez se lanseaza public, si probabil orice programator cunoaste sentimentul. De data asta, my very own charts, s-au lansat ca unul din gadget-urile Google Spreadsheets.

Si pentru ca chart-urile astea nu sunt doar pretty, sunt si foarte utile, iar mie imi place sa analizez date, m-am gandit sa le folosesc pentru un mic studiu de caz. 🙂


Click here ptr cei care citesc asta dintr-un feed reader.

Cu albastru, market share-ul Boom.ro. Cu rosu, numarul de site-uri din retea. Pe ele, marcate diferite evenimente (cand a plecat Orlando, cand a venit Magda la conducerea Boom).

Ce fel de concluzii se pot trage din asta? Ca desi dupa venirea Magdei (steagul marcat cu G) boom.ro a fost foarte agresiv in a atrage noi site-uri in retea (ajungand la numere mult mai mari decat pe vremea lui Orlando), market share-ul ca acoperire de utilizatori unici este inca in stagnare, avand o valoare mai mica decat acum un an si jumatate. 🙂

O poveste pe care graficul o spune mult mai bine decat as putea eu sa o spun oricum alcumva. Si daca vreti sa vedeti graficul asta mai mare (nu e chiar potrivit pentru dimensiunile mici din blog), documentul e public aici.

11 Responses to “E placut sa lansezi stuff”

  1. Sorin Tudor says:

    Felicitari, Vivi! Si… la mai mare/multe! 🙂

    Cred ca graficul tau mai spune o poveste: aceea a influentei pe care offline-ul o are asupra online-ului mioritic. Sau, altfel spus, ne spune si ca numarul de vizitatori unici atras de catre site-urile care fac parte din trusturi de presa (si care beneficiaza de promovare offline sustinuta) a crescut intr-un ritm alert.
    Ceea ce e bine. Pentru ca macar o parte dintre unicii atrasi “ocazional” se vor indragosti de online.

    Felicitari inca o data!

  2. Arata bine…
    Care e politica de confidentialitate pentru datele transmise?
    Similara cu Api-ul de charts? (2 wks se pastreaza date pt teste & stuff).
    Mersi.

  3. Vivi says:

    Chris: Gadget-ul de mai sus este facut cu datele pe care eu le-am introdus manual intr-un spreadsheet. Nu cred ca intrebarea ta se aplica.

  4. Salut,
    vezi ca nu merg steguletele in Firefox3 nightly, stiu ca ei sunt mai in pioneze cu JS engineul ca nici yahoo mail nu prea merge, dar ma speriasem ca o fi ceva mai ne-unit-testat 🙂

    Alexandru

  5. Jean Valjean says:

    Pe mine m-a incantat interactivitatea graficului. E prima data cand Excelul imi pare o scula invechita. 😉 Bravo Google, good luck !

  6. Vivi says:

    Alex, in general nu oferim compatibilitate cu beta stuff (mai ales nightly) si nu testam pe astfel de platforme, este neproductiv. Este responsabilitatea Adobe si Firefox sa rezolve problemele de comunicare flash-js (flags not showing up). Merita investigat doar daca problemele persista cand FF3 iese din beta.

  7. Looks good. Spreadsheeturile sunt insa, dupa mine, putin in urma fata de Excel din multe puncte de vedere. Eu il folosesc Google Docs intens, insa pana fac formatarea inca folosesc Excelul si apoi paste si continuare pe Docs.

    Radu

  8. Daniel says:

    uite un eseu care te poate interesa
    (se vorbeste acolo si despre “a fi angajat la google”)

    http://www.paulgraham.com/boss.html

  9. arata destul de bine 🙂

  10. Adrian says:

    Daniel, pe aceeasi linie de gandire ca a lui Paul Graham am gasit un alt post interesant: “People aren’t meant to have a spouse”
    Ca sa te parafrazez, vorbeste acolo despre “a avea o familie”.

    http://www.jsequeira.com/blog/2008/03/24.html#a906

  11. Mircea says:

    O intrebare Vivi: de ce nu repeti figura cu doizece si aici in America? (e om intrebare nevinovata)…Adica sa lansezi un startup…

Leave a Reply