Revelatia zilelor astea

Mi-am dat seama zilele astea un lucru pe care l-am inteles si mai demult dar il uitasem: este foarte greu sa convingi oamenii sa faca ceea ce vrei tu, cum vrei tu. 🙂 Trebuie rabdare, tact, strategie si mai ales trebuie sa intelegi care este atitudinea potrivita si cuvintele potrivite de la caz la caz.

Este al naibii de greu, mai ales cand esti grabit sa ai dreptate. 🙂

Acestea fiind spuse, a venit vremea sa ma duc in excursia anuala la ski. Ne-auzim dupa weekend.

6 Responses to “Revelatia zilelor astea”

  1. Ionut Bizau says:

    De-aia e greu sa faci software. Daca ai lucra doar cu calculatoare ar fi simplu, dar lucrezi si cu oameni. 🙂

  2. E usor daca stii cum sa-i iei…cum sa te bagi pe sub pielea lor

  3. andreea says:

    Cum a fost la ski?

  4. Dee says:

    Exact pe aceasta tema am citit un articol in Esquire Romania, numarul ianuarie-februarie 2008. Se numeste “Contra influenta” si e semnat de Adrian Lupsa. Articolul are la baza o contemplatie foarte similara cu a ta iar ideea de baza este ca autorul a locuit timp de 4 ani in US unde “putea determina oamenii din jur sa raspunda mai prompt si mai atent cererilor”, simtea ca are putere, influenta asupra actiunilor celorlalti.

    Concluzia este ca “influenta functiona pentru ca mediul (din US n.n.) era permisiv” ,in contradictie cu Romania. Pe baza experientei tale, crezi ca e pertinenta concluzia? (Poate ar trebui sa citesti articolul ca sa iti faci o idee mai buna asupra punctului de vedere, nu voi incepe sa-l rezum aici)

  5. Vivi says:

    Hm, interesanta idee. Da, cred ca are dreptate. Oamenii de aici (cel putin cei cu care lucrez eu – deci probabil nu neaparat reprezentativi) sunt mai deschisi la admite ca altii ar putea avea dreptate si ei nu.

    In Romania problema este lipsa de respect pentru parerea oricui altcuiva in afara de a ta. La noi majoritatea cred ca ei stiu mai bine si cand ai atitudinea asta, este greu sa admiti ca sfaturile altcuiva ar putea avea valoare.

    Am mai scris despre asta aici, intr-un mesaj despre romani, respect si incredere in sine.

  6. zombi says:

    De ce te plangi atat? Studiaza tehnici de manipulare si alte asemenea, arta razboiului a lui Sun Tzu si atunci poti sa faci din ceilalti niste robotei care nu-ti vor iesi din cuvant si te vor privi ca pe un mic Dumnezeu, te vor crede pana in maduva oaselor si vor merge cu zambetul pe buze la spanzuratoare sau esafod (depinde cum vrei sa-i elimini doar pentru ca asa doresti tu). Nu e gluma, e cruda realitate prin care un animal mi-a mancat cca. 7 ani din viata. Mult succes.

Leave a Reply