Un interviu

Ca tot vorbeam de olimpici, infoarena.ro este probabil cel mai popular site de la noi dedicat olimpicilor unde pot rezolva probleme online, se pot pregati, se fac concursuri periodice. Cosmin, autorul blogului infoarena, m-a rugat sa ii raspund la niste intrebari.

A iesit un interviu in doua parti destul de interesant, cu multe intrebari de la cum am inceput eu informatica, ce inseamna sa faci un site bun, pana la intrebari despre diferenta dintre viata de freelancer si a avea un job sau ce am invatat eu lucrand la Google. Partea intai aici si partea a doua aici.

7 Responses to “Un interviu”

  1. sofia says:

    De ce nu spui nimic de 5PM?

  2. Vivi says:

    Nu stiu, nu e decat un interviu, am raspuns la intrebarile care am fost intrebat. 🙂

  3. r@mtbb_ says:

    Ce se face cu Java pentru server? [doizece]

  4. Ovidiu says:

    Off, credeam ca o sa “cresti” din atitudinea asta de “sint inteligent”. Am trecut si eu pe acolo, dar aveam 12 ani.

  5. Vivi says:

    Ovidiu, nu inteleg. Eu chiar sunt inteligent si destept, ba chiar foarte bun la ceea ce fac. E ceva in neregula cu asta?

  6. Ovidiu says:

    Da, ca devii neinteresant… Chestiile astea se demonstreaza, nu se spun. Le spun altii despre tine, nu le spui tu insuti. Nu sint adeptul modestiei cu orice pret, dar nimic nu imi taie mai tare pofta decit o femeie frumoasa care spune toata ziua ca e frumoasa si se holbeaza in oglinda.
    Inteligenta e mult mai mult decit “bun la ceea ce fac”. Esti un bun inginer, programator whatever nu te face inteligent in adevaratul sens al cuvintului. Sint mii din astia.

  7. Cosmin says:

    infoarena este un site facut de cativa oameni pasionati de concursurile de programare si care se adreseaza altora asemenea lor care sunt mai la inceput de drum. Ideea cu interviurile a unora care au trecut si ei prin olimpiade mi se pare foarte buna pentru cei curiosi care pot sa vada diverse posibilitati a treseelor ce le pot lua in viata.

    De cate ori nu ai de luat decizii in care ai vrea sa te consulti cu cineva ce are mai multa experienta ca si tine.

    Sunt mai multe interviuri pe site si in fiecare eu incerc sa intreb tot ce mi se pare interesant si daca as avea timp as intreba la bere pe o persoana. Poti sa te uiti si la celelalte interviuri si sa faci o comparatie.

    Interviul lui Vivi mi s-a parut o lectura placuta presarata cu unele idei interesante si nu cred ca se lauda in el. Daca o sa te uiti in comentarii, prima parte a interviului chiar a motivat pe cineva sa continue pe drumul cu concursurile.

    In liceu, si chiar si acuma sunt foarte curios si citesc interviuri sau urmaresc talkuri cu oameni care ii consider foarte buni si ii respect. Cred ca sunt educative.

    Ovidiu, s-ar putea sa nu te integrezi in target audience-ul interviului. Unii oameni citesc cu un ochi critic, tragand la concluzia la sfarsit ca omul intervievat nu e nush ce, iar altii citesc optimist si incearca sa gaseasca cat mai multe idei la care nu s-au gandit pana atunci.

Leave a Reply