Motive pentru blogging, mic studiu de caz

Vlad Stan, managerul Vodanet, a inceput din nou sa scrie pe blog, dupa probabil un an in care renuntase. Mai multe lucruri mi se par interesante la primul sau mesaj:

1. A reusit sa puna foarte bine punctul pe i pe doua motive foarte importante pentru care sa ai blog este bine:

  • Este important sa existi in blogosfera. Este important ca lumea sa stie ca traiesti, sa tina minte cine esti, sa stie ce faci. Ganditi-va bine, de exemplu, cati alti romani care lucreaza in America stiti, cu ce se ocupa sau cat de buni sunt.
  • Blogul te ajuta sa iti autoevaluezi parerile, sa iti pui intrebari, sa vezi reactiile altora. Chiar daca asta nu are efect imediat, conexiunile se fac in timp si poti ajunge la tot felul de concluzii interesante (lucru care i s-a intamplat lui Vlad cu privire la atitudinea fata de blogging).

2. Vlad a reusit sa scrie un prim mesaj excelent de PR, cu efect masurabil: in mai putin de 24 de ore a generat reactii pe 5 bloguri cunoscute (orlando, zoso, iuliantoma, sorin-tudor, scarlatescu) plus 4 comentarii la el pe blog, iar reactiile erau pozitive sau cel putin neutre. Compar de exemplu cu lansarea blog.boom.ro: 3 mentionari pe alte bloguri (unele nu neaparat lansate de lansarea blogului ci de echipa de conducere) si 2 comentarii la ei pe blog.

Vlad a dat dreptate tuturor celorlalti, a scris cu o atitudine pozitiva si impaciuitoare, timp in care a transmis si ce avea de spus (ca este un manager caruia ii place sa dezvolte oameni, ca priveste inainte, etc). Un mesaj care ma face sa il suspectez de PR cu premeditare. 🙂

Acum sa vedem daca Vlad aplica noile revelatii si la blogul Vodanet, neactualizat din Iulie 2007.

4 Responses to “Motive pentru blogging, mic studiu de caz”

  1. Fluture says:

    E clar ca Vlad are ceva proiecte in cap si vrea sa aiba sprijinul bloggerilor pentru lansarea si promovarea lor. Nu venea el asa, tam-nesam, sa-si toarne cenusa in cap in fata noastra 🙂

  2. Cele doua motive…sunt foarte importante. Restul…e doar cenusa…in cap sau pe pajiste…nu conteaza…

  3. Bogdan M. says:

    Se pare ca ai nevoie de putina auto-motivare 🙂

  4. […] Mai ales dupa ce am citit comentariul lui Vivi la primul post al lui Vlad Stan . […]

Leave a Reply