Take that, Silverlight!

Adobe a anuntat zilele trecute ca suportul pentru video si audio de inalta calitate (H.264 si AAC) in Flash Player va fi integrat mai devreme decat se asteptau, urmand sa il puna in Flash9 in loc sa astepte pana la FlashPlayer10.

Anuntul vine dupa doar patru luni de cand Microsoft a lansat Silverlight avand ca unul din atuurile principale suportul pentru video de inalta calitate. Nu ma mira, intr-un online in care stim deja ca video joaca un rol important si suportul pentru high definition video va incepe sa devina probabil o necesitate.

Intotdeauna cand observ atat de direct rezultatele concurentei sunt incantat si ma bucur sa vad ca functioneaza, ca de pe urma ei beneficiaza consumatorii si industria. De fiecare data imi aduc aminte cum ma rugam de site-urile de jocuri multiplayer din Romania sa existe pe vremea cand faceam doizece. :-)

10 Responses to “Take that, Silverlight!”

 1. Auras says:

  Sincer, flash (sau poate e din cauza codecului ales momentan) e mult prea processor-intensive pentru partea de decodare video. Silverlight foloseste direct x-ul si asta e un avantaj (accelerare hardware).

 2. Vivi says:

  From here: The new codec also enjoys the other features introduced in Flash Player 9 update 3 – multi-core support for rendering and hardware accelerated full screen mode..

 3. Daniel says:

  Aursa, nu DirectX, ci DirectX _si_ cross-platform… Windows 2000, XP, 2003 si Vista… Uau!

 4. Cop says:

  Ultimul beta de la ei este destul de departe de a fi macar stabil.
  http://blogs.adobe.com/penguin.swf/2007/08/h_dot_two_sixty_four.html
  Oricum h264 si aac intr-un singur update e remarcabil . Mai ales ca la Adobe durata intre 2 release-uri se stie ca e ( era ) foarte mare. Pasul logic pentru Adobe ( daca doreste contracararea Silverlight) ar fi sa scoata playerul opensource. daca masinaria de marketing de la Microsoft isi flexeaza muschii ( si nu vad de ce nu ar face asta ) nu prea vad bine flash-ul.
  Revenind la ultimul beta. L-am incercat acum 10 minute in Firefox. Horror. A crapat firefoxul cu totul la primul flash pe care l-a incarcat . Apoi am mai incercat 3-4 site-uri simple in flash care mergeau fara probleme si de fiecare data a crapat cu brio.

 5. Chiar nu pricep care e fascinatia voastra cu h264…si cu flash 9, 10, 11, ori ce e.
  Nu asta e chestia…cel mai important, inca, IMHO, ramane compresia…
  Da, vedem cu totii filme super, pe saitul Apple…nici nu vreau sa ma gandesc ce servere au ei acolo…
  Ia sa gandim…videoblog…cu hosting de $10 pe luna…puteti voi sa aveti si mama flash-ului…daca e mare fisierul…murim in bezna. La fel si cu QuickTime…da, arata bine H264…ei si? Ce folos…daca filmul e 80 Mb?
  Si porcii de la Apple nu mai au support la QT pentru indeo…

 6. Auras says:

  @Daniel ruleaza si pe Firefox @ Mac si probabil si pe Safari (dar nu sunt sigur de asta)

 7. Daniel says:

  Auras, n-ai priceput. Tu mentionai Directx ca un mare avantaj pe care l-ar avea Silverlight in comparatie cu Flash.

 8. Marian says:

  Oricum, Flash (si alte tehnologii proprietar ca SilverLight) devine din ce in ce mai putin relevant…

 9. Marian says:

  @Cop
  “daca masinaria de marketing de la Microsoft isi flexeaza muschii ( si nu vad de ce nu ar face asta ) nu prea vad bine flash-ul.”
  Inca mai ai mentalitatea de anii 90, cand daca Microsoft isi propunea sa distruga o tehnologie sau un produs, reuseau in 95% din cazuri!
  Din fericire, vremurile acelea au trecut :-) Inca un pic si iesim din dark ages of personal computing :-)

 10. Dragos says:

  Zilele acelea au trecut, insa cred ca Microsoft a evoluat si a invatat ca nu mai merge asa. Or sa se descurce cu Silverlight binisor dupa parerea mea.

Lasă un comentariu

Raportează greșeală gramaticală