Despre economisti

Angajarea relativ recenta a lui Hal Varian la Google mi-a amintit din nou de o idee mai veche de a noastra de pe vremea cand faceam doizece.

Ne gandeam la un moment dat ce tare ar fi sa vorbim cu un economist bun care sa ne ajute sa schimbam jocul de poker. Jocul avea, si inca mai are, probleme economice: inflatie, absenta taxelor, lipsa constrangerilor fiscale. In plus, existau si probleme sociale in micul nostru ecosistem sistem economic: cativa jucatori detineau marea majoritate a bugetului total, nu exista o adevarata clasa de mijloc, cei saraci tindeau sau isi riste repede toti banii and so on.

Un loc foarte bun pentru testat teorii macroeconomice legate de taxe si fiscalitate, de dobanzi si banci, de imprumuturi si cine stie ce alte minunatii. Un experiment care, pe langa faptul ca ar fi fost interesant, probabil ca ne-ar fi ajutat si sa monetizam doizece.

5 Responses to “Despre economisti”

  1. dragos says:

    dude, HV lucreaza din 2001 la google 🙂

  2. Daniel says:

    “probabil ca ne-ar fi ajutat si sa monetizam doizece”

    pai nu l-ati monetizat deja?

  3. didlee says:

    dragos, “As of June 2007, he joined Google as a full time employee.”

  4. angeldust says:

    tu ori te scoli devreme, ori te culci tarziu.
    si pentru ca stim ca nu te scoli devreme (yup, tot de pe blog) inseamna ca iar ai stat teaz noaptea 😛

    pe subiect: da, ar fi o idee buna pentru implementat 🙂

  5. […] ei, nu o fi avut alt subiect, imi spun, i-a aratat o lacuna in neogen lui calin (desi rufele murdare…), il cred pe vivi, nu stau sa verific, ia sa citesc mai departe. si la 2 post-uri distanta, spune ca daca la doizece ar fi implemnetat nu stiu ce chestie, paote ar fi reusit sa monetizeze doizece-le. […]

Leave a Reply