La mine în oraș…

În orașul în care stau eu nu se fumează înăuntru și nu există animale bagaboante pe stradă, în afară de veverițe și ocazionalul șobolan, dar ăștia încă nu au învățat să latre sau să muște oameni.

Poate pentru că Brigitte Bardot nu a învățat să treacă oceanul, sau mai degrabă pentru că aici oamenii au scaun la cap și le pasă mai mult să nu le fie mușcați copiii decât le pasă de un câine.

De-aia e și lege să îți ții câinele domesticit în lesă tot timpul, ca să nu se dea la alți oameni.

Cum ar veni, guvernul are priorități, pe primul loc oamenii și copii lor, că de-aia e guvern al oamenilor, și abia pe locul doi lighioanele care îi atacă pe cei de pe primul loc. 🙂

Și sincer să vă spun, nu îmi e deloc dor de zilele în care locuiam în regie și haita de maidanezi dădea rotocoale printre cămine și prin campusul Politehnicii de îmi era și frică să vin noaptea acasă.

10 Responses to “La mine în oraș…”

  1. ian says:

    [… primul loc oamenii și copii lor …]

    Corect este: ‘oamenii si copii lor’.

  2. redecs says:

    Inca un motiv pentru care New York-ul e primul pe lista mea cu orase de vizitat.
    Partea cu “nu se fumeaza inauntru” suna foarte bine pentru mine. Cu lighioanele nu am avut probleme prea mari, dar poate sunt eu mai norocos si ma evita cainii 😀

    @Ian, @Toma Aruncati o privire aici https://www.vivi.ro/blog/?p=4112 Zic si eu 🙂

  3. Leo says:

    Se poate si mai rau. Adica sunt haite de caini care controleaza anumite zone. Car’va sa zica atunci cand vrei sa te duci undeva trebuie sa iei in calcul faptul ca vei folosi o ruta ocolitoare ca deh, doar nu vrei sa superi cainii, au si ei dreptul la zona lor.

    Spre exemplu maicamea. A venit noaptea de la serviciu si i-a sarit la gat un un maidanez. Un pitbul maidanez. Noroc ca era un nene mai in spate si i-a dat cu umbrela in nasucul lui umed. Acuma pleaca mai devreme la serviciu ca sa ocoleasca domiciliul fiintei.

    Deosebiti sunt si acei oameni al caror unic scop in viata este sa se asigure de faptul ca numarul membrilor din haita sa nu scada sub 200. Se duc frumos la magazin, si din pensia lor de 500RON cumpara carne de pui si mancare speciala pentru caini si le dau sa manance, cu o bucurie greu de explicat. Ei si ce daca ma ataca in grup cand ma duc dimineata la examen.

    E rau si cand faci slalom printre rahatii de pe trotuar. Pentru ca obosesti si pierzi si mai mult timp. Stim cu totii ca drumul cel mai scurt intre doua puncte este in linie dreapta.

    E foarte greu sa traiesti in secolul XIX.

  4. Toma says:

    Contrar opiniei populare, zoofilii urbani nu sunt tarasanii adusi de Ceausescu in perioada de urbanizare fortata, din ce-i cunosc majoritatea sunt oraseni pur sange, de minim 3 generatii aici. Tarasanii chiar au un dezgust fata de animale in casa, in mediul rural cine isi baga cainele in casa e luat drept nebun. E si firesc, trebuie sa fii total rupt de realitate si natura incat sa ajungi sa protejezi orice potaie. Nu m-ar mira sa existe si iubitori de sobolani.

    @redecs, corectarea era pentru corector. 😀

  5. Vivi says:

    Nu există iubitori de șobolani. Și crede-mă, ăștia în state sunt nebuni cu protejarea a orice, dacă ai câne și îl bați e chestie criminală și te bagă la judecată and stuff.

    Până și dimensiunea sucului este apărată fervent (de industria de băuturi mainly, dar și de cetățeni), dar de șobolani nu cred că are nimeni milă. 🙂

  6. mihai says:

    Sa fie oare orasul asta NY?
    Si mie mi-a placut acolo …. de ce m-am intors? :(((((

  7. Vivi says:

    Da, despre NY este vorba. 🙂 Dar cred că se aplică cam la orice oraș din lumea civilizată.

  8. Tink says:

    Fara maidanezi pe strazi, asta suna foaaarte bine. Sincer cred ca aceia dintre aparatorii drepturilor animalelor (din Ro, ca pe astia ii cunosc) care sustin ca maidanezii sa ramana pe strazi sunt de fapt niste persoane agresive, a caror agresivitate (fata de oameni) e mascata sub forma blandetii fata de animale.
    Si corect este “oamenii si copiii lor”. copil – copii (plural nearticulat), copiii – articulat.

  9. Leo says:

    Nu cred ca are legatura cu agresivitatea. Cred ca are legatura cu prostia si primitivismul care ne caracterizeaza.

Leave a Reply