Un video despre cum să votezi informat

Andrei a făcut un video foarte tare care explică cum se informează pe harta politicii despre cu cine să voteze.

Vi-l recomand cu plăcere, dați-l mai departe dacă știți oameni care poate nu știu unde să afle care le sunt opțiunile la alegerile care vin.

13 Responses to “Un video despre cum să votezi informat”

  1. Mihai Papuc says:

    Pe pagina candidatului Andrei Tănăsescu, un ilustru necunoscut, apare fotografia lui Mihai Tănăsescu: http://hartapoliticii.ro/?name=andrei+claudiu+tanasescu

    Pentru conformitate, site-ul candidatului, cu foto aferentă: http://www.andreitanasescu.ro/

    De regulă nu sunt adeptul teoriei conspirației, dar asta mi se pare un pic cusută cu ață albă. Nu e un lucru rău pentru proiect la momentul actual – înseamnă că a ajuns să fie destul de cunoscut încât să fie folosit inclusiv pentru dezinformare. Dar pentru viitorul său nu dă prea bine.

    Dați un pic cu privirea pe moderatori, dacă a fost sau nu o greșeală. Și poate adăugați un feature de alertă a moderatorilor pentru orice informație eronată care scapă pe o pagină.

  2. Vivi says:

    Am corectat. Eu adăugasem poza respectivă, în principal pentru că eram obosit și mi s-a părut că seamănă.

    Căutarea pentru imagini despre Andrei Tănăsescu îi avea pe amândoi http://goo.gl/7NmS7

  3. Mihai Papuc says:

    Ok, mersi de răspuns și reacția promptă! Și nu știu dacă era acolo posibilitatea de a raporta o problemă sau a apărut ca urmare a solicitării mele, dar o voi folosi de acum înainte.

  4. Vivi says:

    Excelent! A apărut ca urmare a unei discuții de pe hartapoliticii-discuss@googlegroups.com.

  5. kellogs says:

    salut,

    ar fi tare sa ajunga si informatii din situri gen http://www.ecopolis.org.ro/votul-verde/votul-verde-2008-2012 in harta politicii, integrate cumva.

  6. Vivi says:

    @Kellogs: am încercat foarte mult să conving diverse ONG-uri sau analiști politici să producă astfel de analize pe harta politicii, am implementat din 2009 un feature care face foarte ușor să faci asta taguind legi (detalii aici http://hartapoliticii.ro/?p=4042)

    Singura organizație care a făcut asta a fost ApTI care a produs două score cards despre Drepturile Civile Digitale.

  7. kellogs says:

    Inteleg cum sta treaba… tocmai le’am dat un email in care i’am rugat sa foloseasca acele instructiuni. In acea postare depe situl lor nu mentioneaza care anume sunt legile pe care le’au avut in vedere. Cred ca un pas inainte in “decriptarea” si categorisirea legilor in

    “implicare stat în economie”, “acord FMI”, “guvern dialog social”, “reducerea taxelor”, “creșterea impozitelor”, “impozit unic”, “salarizare unitară”, “integrarea minorităților”, “legalizarea prostituției”, “legalizarea marijuana”, “condamnarea comunismului”

    etc. ar fi foarte utila. Eventual cu vreun motor automatizat care sa ajute la categorisirea legilor pe caprariile de ami sus. In felul ascessta, eu, cititorul target al sitului tau as putea sa pun direct taguri pe fiecare caprarie, nu ca acum, cand nu pot pune tag decat la fiecare lege.

    Danke

  8. Vivi says:

    Astfel de categorisire automată este aproape imposibilă, uneori este extrem de descifrat la ce se referă fiecare vot chiar și citind transcripturile ședințelor pentru că de multe ori se poate vota “pentru respingere”, sau “pentru aprobare”, pentru trimitere înapoi la comisii, pentru anumite amendamente subtile, și tot așa.

    Fără cineva care să aibă know-how-ul despre fiecare lege și la ce se referă nu cred că se poate face automat nici măcar foarte aproximativ.

  9. Vivi says:

    Harta este open source dacă dorești să contribui.

  10. kellogs says:

    Este.. daar cum timpul nu este open source 😀
    Ce spui daca as propune o tema de proiect de diploma – la ETTI, nu la AC 😉 – de genul “procesare limbaj natural, aplicatie practica hartapoliticii.ro” ?

  11. Vivi says:

    Sure, go for it.

  12. soso says:

    Macar poate nu vor mai vota in functie de pixuri si calendare :))

Leave a Reply