Ești un super designer cu simț civic? Harta Politicii are nevoie de tine. România are nevoie de tine!

Ajută-ne să facem paginile de informare pentru fiecare colegiu electoral să arate mai bine și munca ta va fi văzută de zeci de mii de oameni.

Un pic de context

Harta Politicii este un proiect Open Source, construit de oameni pasionați în timpul lor liber.

Alegerile se apropie. Harta este primul site care a oferit lista de candidați într-un format ușor de accesat, și are cea mai bună căutare pentru colegiul electoral din care faci parte.

În ultima săptămânâ mai mult de 6.000 de utilizatori unici au căutat colegiul din care fac parte. Numărul ăsta va crește pe măsură ce se apropie alegerile.

De aceea avem nevoie de tine!

Dezvoltatorii hărții politicii și-au atins limitele când vine vorba de design. Noi am făcut tot posibilul, dar cum totul este făcut în regim de voluntariat, avem și noi limitele noastre. 🙂

Task-ul e simplu

Ne dorim să facem un face-lift la paginile dedicate colegiilor electorale. Aici este un exemplu de astfel de pagină. Trebuie păstrat pe cât posibil look-ul actual al site-ului: alb, curat, focusat pe informație, fără înflorituri, direct și la obiect.

Un utilizator trebuie să poată vedea ușor care sunt candidații din colegiul lui, și apoi să poată vedea unde poate citi mai multe despre aceștia.

Conținutul care este acum pe paginile respective trebuie menținut, ne dorim doar o schimbare a felului în care este organizată pagina și a felului în care arată.

Deadline-ul pentru acest proiect

Mai sunt 17 zile până la alegeri. Deadline-ul este Luni, 26 Noiembrie, cinci zile de acum înainte. Ai un weekend la dispoziție și câteva zile în plus.

Orice ajutor este bun, înainte sau după alegeri.

Cum alegem dacă implementăm sau nu design-ul

Design-ul pe care îl vei propune va fi trimis pe lista de discuții și vom accepta părerea majorității.

Dacă majoritatea consideră că este o îmbunătățire, îl implementăm. Dacă nu, va rămâne doar ca un exercițiu de design.

Harta Politicii are nevoie de tine!

2 Responses to “Ești un super designer cu simț civic? Harta Politicii are nevoie de tine. România are nevoie de tine!”

  1. Cristi says:

    buna, sunt interesat de asta. unde trebuie uploadat design-ul?

  2. Vivi says:

    Trimite-mi-l mie pe email, octavian.costache [at] gmail.com. Dacă vrei să vorbim mai mult despre detalii, idei, direcția designului sau despre harta politicii, mă găsești pe google talk.

    Sau poți să te înscrii pe hartapoliticii-discuss@googlegroups.com (https://groups.google.com/forum/?fromgroups#!forum/hartapoliticii-discuss) și să îl trimiți acolo pentru feedback general…

Leave a Reply