Occupy Wall Street

Mă mai întreabă lumea uneori dacă la mine aici se simte ceva cu mișcarea asta de Occupy Wall Street.

În afară de cafeneaua de peste drum de mine care și-a pus afișe pe pereți cu Occupy Wall Street, răspunsul este că nu prea. 🙂 Îi văd și eu la televizor ca toată lumea. Și le țin pumnii, că au dreptate.

13 Responses to “Occupy Wall Street”

  1. Felix says:

    Interesant, chestia cu mișcarea asta. Dar nu știu cât de populară este. Eu am citit prima dată aici despre ea.

  2. Dorin says:

    Cu ce anume au dreptate?

  3. Vivi says:

    Au dreptate că ar trebui să fie mai puțini bani în politică și că în acest moment wall-street și cei 1% care au majoritatea banilor în America dictează mult prea mult din ceea ce se întâmplă. Uite un clip pe care l-am văzut ieri care mi se pare că explică foarte foarte bine care este problema de bază http://www.youtube.com/watch?v=Ik1AK56FtVc

    Dacă încă nu ai auzit de mișcarea asta, ieși din peștera în care locuiești. 🙂 Google it, cam toate ziarele majore au scris despre asta, la fel și televiziunile, internetul, blogurile, etc.

  4. Dorin says:

    Părerea mea despre Occupy este cea pe care o găsești sugerată aici: http://dorinlazar.ro/?s=occupy . Probabil colegul de mai sus trebuie să iasă de sub piatră, sper că nu vroiai să se simtă jignit, eu m-aș fi simțit în locul lui.
    Cea mai mișto fază e că în loc să se ducă pe peluza Casei Albe sau la Congres să protesteze contra corupției politicienilor merg pe Wall St. unde, întîmplător, lucrează cei mai pîrliți dintre cei care fac bani pentru acei 1%.
    Sunt naivi și logica lor e lacunară sau sunt rău-intenționați și sunt doar un bilet spre realegerea lui tov. Obama. Oricum ar fi, în afară de faptul că sunt niște trendinezi înfometați de atenție nu e nimic remarcabili la ei. Doar aceiași stîngei care au citit două citate din Marx și cred acum că știu care e răul în lume (hint, nu e activismul lor idiot).

  5. Vivi says:

    Dorin: nu cred că e vina generației și Occupy Wall Street nu este doar o rebeliune fără cauză a vreunei generații rătăcite care nu înțelege ce se întâmplă. Uită-te la talk-ul la care am dat link.

  6. Diana says:

    Vivi tre’ sa fiu de acord cu Dorin aici. In momentul in care s-a aflat legatura lor cu ACORN,SEIU si Soros, pentru mine a devenit o miscare de stanga fara nici un fel de noima. In plus “miscarea” este supported de catre Partidul Nazist din USA si Comunist Party USA.
    http://tiny.cc/hgyen

    And this:
    http://tiny.cc/sg8ph
    Dar nu am fost niciodata o persoana de stanga,asa ca…vad lucrurile probabil din partea dreapta:)). Pentru mine nici macar socialismul nu este o optiune, ce sa mai zic de comunism:(

  7. Vivi says:

    Doar pentru că tâmpiți declară că suportă ceva înseamnă că ceva-ul ăla nu este valid? 🙂 Ce fel de argument e ăsta?

  8. Diana says:

    In fact, communist leaders have been speaking at many of the protests. For example, a spokesperson for the national board of Communist Party USA spoke to Occupy Chicago the other day. As you can see from the video posted below, his remarks were greeted with tremendous enthusiasm….

    http://www.youtube.com/watch?v=avG4LgTF0ho&feature=player_embedded

    Inseamna ca acel ceva este in zona “red”.:)
    I-am vazut pe cei din Occupy LA…! Si acum zambesc cand scriu asta: Occupy LA!:)

  9. Dorin says:

    @vivi: Nu mai trebuie să o zic eu, a spus-o Diana. 🙂 Tipul care vorbește în acel @google zice corect ce zice, cel puțin la început (m-am uitat doar la începutul prezentării, nu văd legătura cu Occupy, o să mă uit și la restul, poate, poate).
    Dar personal, m-am săturat cu mișcarea anti-capitalism. Am văzut prea multe proteste contra capitalismului, care e singura metodă dovedită de a avea prosperitate într-o societate atît de mare ca a noastră. Și atenție: nu confund capitalismul cu corporatismul, care e o chestie foarte diferită.
    Oamenii de la Occupy sunt roșii toți. Need I say more?

  10. Vivi says:

    Oh god. Ce faceți fraților, citiți Ayn Rand înainte de culcare? 🙂

    Btw, mie nu mi se pare că e o mișcare anti-capitalistă. Capitalismul este okay ca și principiu, dar până și Greenspan a admis că extrema asta ayn-rand-iană nu este bună și că a greșit deregulând prea multe chestii. Mie mi se pare că adevărul este gri. Protestele de la OWS sunt proteste împotriva abuzurilor capitalismului și a lucrurilor care nu merg bine în sistemul ăsta, nu împotriva capitalismului în sine.

  11. Diana says:

    Normal lol! Seara incepe cu Ayn Rand, bag putin Ann Coulter si la final rasfoiesc ceva de Ron Paul ca sa pot adormi!:))) Throw in Pamela Geller too! lol:))
    C’mon Vivi!:)))

  12. Vivi says:

    Păcat că nu mai e Glenn Beck pe Fox News, că și el era parte din rutină. 🙂

  13. Diana says:

    Ehe…cred ca inca are emisiunea la Radio! Numa’ bine pentru mine, ca io oricum nu ma uit la Tv(just Netflix). :)))
    P.S. Am mentionat ca e favoritul meu?:)))

Leave a Reply