Inca o revelatie despre piata de telefoane mobile

De multe ori se spune cat de importanta este piata de telefoane mobile si cum va deveni din ce in ce mai importanta. Desi pot sa inteleg rational astfel de lucruri, cand le simt pe pielea mea se aprinde un bec unde inainte era intuneric. ๐Ÿ™‚

Mi s-a intamplat asta cand am rezervat bilete la film de pe mobil, mi se intampla de fiecare data cand folosesc Google Maps, acum mi s-a intamplat din nou cand am fost la ski (si m-am dat cu placa, woohoo!).

Am inteles in sfarsit de ce insista producatorii sa puna camera foto chiar si de proasta calitate pe telefoane, un lucru care mi se parea complet inutil.

Ski Lift

Mi-am dat seama ca nu camera foto este scopul final, ci asocierea dintre aparatul foto si conexiunea internet. Suna simplu, insa ideea ca din creierii muntilor, din mijlocul actiunii, de acolo unde ajungi atat de rar poti sa iti impartasesti bucuria cu prietenii si cunoscutii, cu familia, sa le trimiti pe email o poza chiar atunci, live, in direct… este priceless. ๐Ÿ™‚

Este diferenta dintre uite unde sunt eu acum si uite unde am fost ieri, dintre golurile vazute in direct si cele date in reluare, dintre instant messenger si email. Fiecare are scopul ei, dar parca dupa ce vorbesti cu cineva pe messenger te intrebi uneori cum oi fi putut purta vreodata astfel de discutii pe email. ๐Ÿ™‚

8 Responses to “Inca o revelatie despre piata de telefoane mobile”

  1. aparent eu says:

    ๐Ÿ™‚

    Yap, am patit exact o chestie deasta cand am fost in creierii muntilor. M-am repezit sa pozez, am trimis poza sau cel putin asa am crezut eu. Si asteptam telefoane ofticate. Cand colo din nu stiu ce motive nici o poza din cele trimise de la Cabana Negoiu nu a ajuns.

    Si am facut exact aceiasi legatura intre aparatul foto de cacao si trimisul de poze.

  2. Dumi says:

    Dude,

    Meserias post… one thing though: it’s not there yet. O sa fie muuult mai cool, Simon says.
    Nu ne mai putem dezlipi de internet, iar mobilul il ai mereu cu tine. There it is, conexiunea evident: mobil si internet.

    Am facut si eu faza cu pozele “real-time”. Alta data eram la munte si cineva avea nevoie de niste drivere de Canon 20d, pac internet prin telefon, laptopu’ conectat la telefon, drivers downloading, it just works(tm).

    Si acum cateva zile ma gandeam: ce cool mi se par radio-urile romanesti (Europa FM in special) si ce mi-ar placea sa le ascult in masina, in loc de CD-uri. Si-mi trece prin cap: Europa FM emite prin internet, buuun. Cu data plan, dac-as avea ceva Winamp pe telefon, sau ceva care sa intepreteze streaming, as putea sa playez stream-ul pe telefon, buuun. Si apoi erau adaptoarele alea de mp3 player pentru masina, era ca o caseta pe care o bagai in cassette-player si playa de pe mp3 player prin sistemu’ masinii. Intre timp poate s-a facut si o caseta d-asta care sa stie bluetooth. Si atunci ai playa Europa FM pe mobil prin some sort of Winamp for cell phones, ai scoate outputu’ prin bluetooth si l-ai trimite cu viteza fix in boxele masinii… ๐Ÿ™‚

    Just another application… o idee care imi trecuse prin cap. Sunt sigur c-or sa fie chestii multe si faine.

    –D

  3. Ovidiu says:

    Locul ala…. looks like Mountain Creek :). Ori ma insel si e Hunter?
    In rest revin la ideea veche ca astea nu sint necesitati. Necesitatea e cind simti nevoia sa ai un lucru inainte sa-l ai. Marketingul e atunci cind nu vezi nici o utilitate dar iti baga altii in cap ca e util. Exact la asta folosesc si eu camera foto de pe mobil, trimit poze la cunoscuti de pe unde sint…. asa si? ce am cistigat? la ce mi-a folosit? Care e utilitatea? Care e avantajul?

  4. Dumi says:

    Ovidiu,

    trimit poze la cunoscuti de pe unde sint…. asa si? ce am cistigat? la ce mi-a folosit? Care e utilitatea? Care e avantajul?

    Pot sa te intreb de ce o faci, atunci? ๐Ÿ™‚ Daca era doar Vivi (si eu care m-am grabit sus sa zic “me too, me too”), si tu veneai zicand “si ce ati castigat”, era una… dar admiti c-o faci. Ceva motivatie trebuie ca ai. Sau doar e camera acolo si deh, tre’ folosit feature-ul c-a contribuit la pretzu’ final?

    Cat despre definitia unei “necesitati” sau mai rau, a unui set de “necesitati”, s-au scris carti peste carti. Oricum, tinde sa fie cam context-sensitive definitia asta… Poti sa incepi cu testul invers, “daca mi-ar lua camera de pe mobil, cat de tare m-as oftica?”, dar e doar un inceput…

    –D

  5. Vivi says:

    Piramida lui Maslow este un alt fel de a spune ca viata e complexa si are multe aspecte. ๐Ÿ™‚

    Ovidiu, dupa rationamentul tau am bea doar apa de la robinet si am sta in casa toata ziua, ca doar nu e o necesitate sa ma duc la ski, la ce mi-a folosit sa skiez? ๐Ÿ™‚

    Ai dracu imperialisti americani cu marketingul lor cu tot!

  6. sorecarul says:

    Adrenalina este o necesitate pentru un mascul tanar si sanatos. Fiecare si-o procura altfel.

  7. Ovidiu says:

    Skiul e clar la ce foloseste, te face sa te simti bine, activiate fizica, forma de petrecere a timpului liber (din partea mea munca e inutila nu distractia :D). Cum te face camera de pe mobil sa te simti bine?
    Sa o luam invers cum spunea Dumi, cit te-ai oftica daca ti-ar luao? eu nici n-as simti.
    Cit despre de ce fac eu chestia asta, pai siplu: pentru ca pot si nu implica nici un efort. Nu pentru ca e util sau loseste sau imi trebuie. Fac mute alte lucruri fara sens, numai pentru ca pot. Daca imi pui ciocolata sub nas o maninc chiar daca nu mi-e foame. Daca imi dai o bere o beau chiar daca nu mi-e sete sau nu simt nevoia. Pariem ca daca ai avea un robinet cu bere in casa, ai bea mult mai multa bere decit in mod normal? Asta-i smecheria, punem in toate casele robinete cu bere, vin, coca cola (sau vitrine cu prajituri) si taxam oamenii pe cit beau. Asta e nevoia inventata. Ghici care sint efectele.

  8. coolmobile says:

    Ce frumos ai zis ๐Ÿ™‚

    Am dat intamplator peste postarea ta si vad ca-i din 2007. Acum, dupa 7 ani, cand lucrurile au evoluat asa mult, parerea ta a ramas neschimbata?

Leave a Reply