Despre români și prezumția de inteligență

Mi-am dat seama ieri că în România ar trebui să se inventeze fraza “prezumția de inteligență”. Ar fi o chestie foarte analoagă cu “prezumția de nevinovăție”.

Atunci când vorbești cu cineva încearcă să înțelegi întâi dacă ceea ce spune respectivul este bazat pe motive substanțiate sau e bogus, dacă știe despre ce vorbește sau nu și de ce afirmă ceea ce afirmă.

Din păcate ceea ce eu am observat că mulți fac este să spună direct “ceea ce spui tu nu se potrivește cu ce spun eu, deci n-ai dreptate”. Păi de unde știi, dacă nu ai încercat să înțelegi de ce spun ceea ce spun? 🙂

11 Responses to “Despre români și prezumția de inteligență”

  1. catalin.me says:

    So true.

    Numai ca talentul de a debita ‘bullshit’ e la romani sport national. Antrenamentul incepe de la o varsta frageda daca stai sa te gandesti la toate comentariile de la limba romana.

  2. Andrei Savu says:

    De ce nu “Despre oameni si prezumtia de inteligenta”? – nu cred ca e ceva specific romanesc.

  3. cristi says:

    Îți dau dreptate în totalitate, și (culmea!) sunt român „neamericanizat” (încă).

  4. Vivi says:

    Nu știu, eu cunosc tot felul de naționalități, și parcă nu găsesc reacția asta și la alții. E drept că sample-ul meu este foarte biased, se pare că și alte nații s-au regăsit în graficele mele despre reacțiile oamenilor legate de stuff http://okvivi.com/?p=55.

  5. kellogs says:

    nenea…o dam in arhibloguri ? ar fi pacat…

  6. lifetester says:

    @vivi, sunt unele chestii pe care le iei prea “ad literam” (IMO)

    de ex. in http://okvivi.com/?p=55 ceea ce in engleza suna “interesting” in realitate este “meh” or “bla bla”. pe aceeasi “pagina” este si “how are you?” – nobody cares. e o formula de adresare, similara cu romanescul “mah”

    cand cineva te intreaba in romaneste: ce mai faci? e posibil sa ii si pese 🙂

    acum inteleg ca traiesti in alta cultura si sunt destui care cersesc si balacaresc spiritul romanesc pe la toate colturile Europei, dar parca e pacat ca si indivizii inteligenti sa se antreneze in acelasi exercitiu.

    da, orice emigrant poate castiga puncte local, ‘RO e de kkt, d’asta sunt aici sa schimb lumea” samd, dar adevaratii baieti isteti isi fac loc indiferent de societate.

  7. Vivi says:

    Deh, ce să fac și eu, dacă nu sunt băiat isteț. 🙂

  8. lifetester says:

    lol

    (ban? already? :p)

  9. Vivi says:

    Eu nu banez pe nimeni. Uneori comentarii intră în spam și nu îl verific.

  10. Dorin says:

    Păi ce, vrei să zici că românii nu ie cei mai tari? Iei sparge servăre la NASA!!! Sunt ză beeeeeeeeest!

  11. Patricia | Cazare Sinaia says:

    Eu cred ca asta se intampla nu numai cu romanii, suntem trecuti printr-o saracie disperanta si asta duce la schimbarea de caracte la disperare .

Leave a Reply