John Hodgman, un fel de Toni Grecu american

Il stiti pe John Hodgman? Nici mie numele nu imi spunea nimic pana ieri, dar daca ati vazut vreuna din reclamele la Apple, sigur il stiti, he’s a PC. 🙂 In afara de a fi PC, este si autor si comic si in aceste din urma doua calitati a trecut si pe la Google ca sa ne vorbeasca despre cartea lui “The areas of my expertise“.

De ce scriu despre astea? Pentru ca o buna parte din prezentare mi-a adus aminte de Divertis si as putea sa jur ca daca nu era in engleza ar fi fost exact ca Fat Frumos, Praslea cel Voinic si Calul. John Hodgman era un fel de Toni Grecu iar tipul care a venit cu el, Jonathan Coulton, un fel de Gyuri Pascu mai inalt si mai putin vorbaret care din cand in cand se mai baga cu cate o melodie. 🙂 Aceeasi tonalitate, acelasi acompaniament subtil la chitara, acelasi stil de a povesti despre vremuri apuse si fapte mai mult sau mai putin inspirate din realitate.

Ete na, au ajuns americanii sa ne copie umorul, mi-am zis, da’ e bine, ca macar e umor de calitate.

3 Responses to “John Hodgman, un fel de Toni Grecu american”

  1. Dumi says:

    Apropos de “he’s a PC”: foarte tari mi se par reclamele in care dai direct in concurentza. Adica nu “un detergent obisnuit vs. Ariel”, ci direct, cu nume cu tot, “I’m a Mac. And I’m a PC”. Nu stiu daca e US-only feature… si nu, nu incerc sa provoc inca o discutie legata de US 🙂
    Unele sunt chiar super faine, de exemplu Coke vs. Pepsi sau BMW vs. Audi vs. Subaru.

    –D

  2. bogdanlebu says:

    bine ca nu au prins decat antena 1. ca daca prindeau proteveul, era naspa… ca ar fi copiat vacanta mare… and that sucks!

Leave a Reply