Apple, iti multumesc ca existi :-)

Nu am stat sa urmaresc azi keynote-ul lui Steve Jobs si m-am uitat peste iPhone in timpul zilei dar mi-am zis deh, just another phone, cute, whatever.

M-am uitat in seara asta mai in detaliu pe filmuletzele de pe site-ul Apple si nu pot decat sa imi spun “Apple, iti multumesc ca existi”. iPod a fost si inca mai este cel mai usor de folosit, pretty, beautiful mp3 player out there. Este pe piata de cinci ani si nimeni nu a reusit inca sa produca un device atat de sexy. Chiar daca unul din iPod-urile mele a cedat dupa un an de folosinta, nici nu m-as gandi sa imi cumpar un alt mp3 player, iPod-ul e mult prea sleek.

iPhone ma face sa cred ca va fi cam acelasi lucru pe piata telefoanelor mobile. Pretty, sexy, cu o interfata pe care deja o iubesc pe dragul meu Apple PowerBook. Habar nu am cum au reusit sa il faca sa fie atat de natural si sa imi inspire ideea ca da, in sfarsit, they get it. The user does come first si deja celelalte telefoane de pe piata mi se par urate, mari, anti-usability.

Poate ca prima versiunea va avea defecte, poate nu va fi perfecta, poate va avea low battery life or whatever. Apple este o companie in care eu unul am incredere ca vor schimba, vor incerca, vor experimenta si in cativa ani il vor rafina intr-atat incat asta de acum ni se va parea cam mare si vechi ๐Ÿ™‚

Asa cum spunea, imi place unde se indreapta lumea noastra uneori.

14 Responses to “Apple, iti multumesc ca existi :-)”

  1. Ana says:

    Se stie ca Apple lanseaza *numai* produse premium.. slava domnului ca premium nu doar la pret.

    In cazul iPhone pretul chiar pare mic pentru ce stie sa faca.

    Dar, ce parere ai de prezenta se scena la lansare atat a CEO Google si a Cheif Yahoo? ๐Ÿ™‚

  2. Corina says:

    Oh yeah… you speak my language… Apple rulz! Dar tu parca tot un PC foloseai drept computer…

  3. Catalin says:

    iPod-ul nu canta ogg-uri, nu are nici un fel de suport pentru Linux, nu merge folosit decat cu iTunes care nu e software liber si nu merge pe Linux, nu are slot pentru carduri (de exemplu compact flash), cand iti moare bateria practic poti sa-l arunci, iar generatia mea (3G) e plina de bug-uri, uneori booteaza in 10-15 minute, il bag in priza ca sa constat a doua zi ca nu s-a incarcat deloc, dupa ce buffereaza o melodie uneori sare la urmatoarea (nereproductibil) si inca nu mi-e clar cum face ordonarea, dupa numele de fisier, dupa ID3v1 sau ID3v2.

    In rest, e bun ๐Ÿ™‚

  4. angeldust says:

    dude ๐Ÿ˜›
    sincer sa fiu mi se pare ca se pune prea mare pretz pe “look” si “feel” si prea putin pe calitatea produsului. stiu o multime de oameni care au avut tzshpe mii de probleme cu appleurile lor, de la “nu se incarca bateria” la “it doesn’t work anymore!”. eu am un toshiba gigabeat si singura problema a fost ca s-a blocat odata, l-au formatat (sau au updatat software-ul) si gata. mi-a cazut, l-am abuzat si inca merge. computerele apple cica merg de nu se poate, aveam la faculta si aproape niciodata nu s-au logat din prima, iar daca te duci la http://www.realestate.com.au si dai click pe harta, safari inchide toate ferestrele pe care le ai deschise si-ti da nush-ce-eroare (parca pe un g5 se-ntampla asta, nu mai sunt sigur – un ecran mare cu loc de cd in dreapta si… atat ๐Ÿ™‚ ). apple vs pc e ca diferenta intre un lamborghini (frumoase, nepractice, performante) si un mitsu evo (nu la fel de frumoase, foarte practice, la fel de performante), cu mentiunea ca 95% din soselele lumii ar fi drum de tzara pe care lambo n-ar merge. sincer sa fiu, dupa micile mele experiente cu apple am incetat sa-l injur chiar asa de rau pe bil. compu’/mp3u’ tre sa mearga intai, daca vreau ceva sexy… ma uit la o alta fiintza umana ๐Ÿ˜‰

  5. Angeldust thumbs up !
    astea sunt gadgeturi pentru oamenii singuri in orase mari… facute sa justifice scopul vietii moderne – “muncesti ca sa cumperi pentru ca meriti”

  6. Dragos Roua says:

    Hmmmm, desi comentariile parca miros a religious war deja, ma bag si eu: way to go Apple! Am lucrat Linux zece ani, m-am ferit de Windows cat am putut, iar de 6 luni am MAC OS (adica Unix pe dedesubt…). Inapoi nu ma mai intorc, MAC OS chiar este cel mai avansat sistem de operare. Si mi se pare fundamental corect sa dai bani pe ceva care isi face treaba, cum ar fi un sistem de operare, daca acel ceva iti este indispensabil. Daca nu e indispensabil, sa zicem ca e fun sau dorinta de a invata si de a studia coduri sursa in C, ok, poti sa folosesti Linux, inveti si devii mai versat. De platit tot platesti, cu timpul investit. Pentru fiecare nisa exista cate un ofertant iar partea cool e ca tu alegi cu ce moneda vrei sa platesti.

    Cat despre iPhone, nu numai frumusetea conteaza (ca si la MacBookPro, de exemplu) ci felul in care iti va schimba modul in care comunici si te organizezi. Asa cum Mac-ul mi-a schimbat mie felul in care lucrez. Those Macs, they just get things done…

  7. […] LATER EDIT: Orlando, Zoso, Alex, Andrei, Vivi and Manafu (great Apple fan) also wrote about the iPhone launch. […]

  8. Vali says:

    Tocmai ce am vizionat prezentarea facuta de Steve Jobs – iPhone Introduction.
    http://events.apple.com.edgesuite.net/j47d52oo/event/

    Are aprox. 1 ora si jumatate… si peste 200 de pantente care se descriu in acest timp.
    Glumeam, nu se prezinta patentele, dar acesta e numarul de patente care sunt incorporate, daca pot sa ma exprim asa, in iPhone.

    Prezentarea este ceva deosebit, iPhone e ceva ce imi doresc deja ๐Ÿ™‚

    Lansarea in comercial o sa aiba loc abia in iunie in SUA si la sfarsitul lui 2007 in Europa.

    Pret pt. 4GB – 499$, pt. 8GB – 599$.

    Chiar nu are rost sa rezum prezentarea aici(vorba aia e o ora si jumate :P), dar merita vazuta.

    P.S. Nu se recomanda a fi vazuta la serviciu ๐Ÿ˜›

  9. arix says:

    Apple ca intotdeauna pune punctul pe “i”.Daca stam sa ne gandim iPhone nu este un concept chiar nou. PDA-uri cu GSM inglobat au mai facut si altii ca de exemplu Palm si mai inaintea lor Handspring. Cu iPod-ul au facut la fel desi la vremea respectiva erau deja cateva sute de modele de playere mp3 pe piata ( mie personal nu-mi place mai degraba iRiver). Pana la urma imaginea brand-ului in sine si design-ul fac totul.

  10. hawke says:

    Apple e Apple, nu o poti compara cu multe alte companii. Acum ceva timp iPOD, acum iPHONE, iar MAC OS X este in top. Asta inseamna concurenta si nu poate fi decat bine.

  11. Bogdan Chio says:

    cool device …. este foarte reusit …. si chiar ma refer la FOARTE

  12. Marian says:

    @Ana: “Dar, ce parere ai de prezenta se scena la lansare atat a CEO Google si a Cheif Yahoo?”
    Mie mi s-a parut ca a fost o schimbare majora de strategie a lui Apple. Apple, the maverick in the industry, incepe sa puna foarte mult pret pe parteneri. Lucrul devine foarte interesant prin comparatie cu Microsoft in ultima perioada, care a sh*t puternic pe parteneri, excuse my french.
    Oricum, iPhone, ca si iPod, este o platforma inchisa. Vrei sa dezvolti pentru el (oficial), trebuie sa ai contract cu Apple. Asa ca nu vei vedea malware si crapware pe iPhone vreodata.

    @Catalin: bla bla. Ai enuntat o lista de lucruri irelevante, si in mare parte false.

    @angeldust: este o prejudecata ca Apple ofera numai look extraordinar. Apple ofera functionalitate de neegalat (antentie, functionalitate, nu numar de feature-uri).

    @Dan Filip Radu: iPhone este conceput a fi high-end. Asa cum si iPod-ul initial a fost conceput a fi high-end. Cu timpul au lansat si modele middle and low end: Mini, Shuffle, Nano.
    Unul din motive este ca o companie ca Apple nu lucreaza ca una ca Dell: prefera sa-ti vanda ceva scump si bun (conform viziunii lor), decat produse ieftine.

    @Dragos Roua: linux nu a fost si nu va fi niciodata un desktop OS de calitate. Motivele sunt variate. Cateva dintre ele:
    – Linux e constrans sa foloseaca X11. De aceea e net inferior chiar si Windows-ului ca desktop. Prin contrast, Mac OSX foloseste kernel Mach 2.5 (BSD), dar pentru interfata foloseste Aqua. Modern, eficient.
    – Nu exista un ghid de dezvoltare aplicatii Linux, care sa enunte principii care iau in calcul ergonomia. Fiecare le dezvolta dupa ureche.

    Cat despre iPhone, pot si eu sa zic – nu e cel mai frumos telefon pe care l-am vazut, dar pare sa faca ceva ce altii au uitat de ani de zile sa faca: un telefon bine integrat, care nu te enerveaza.
    Telefon care arata mai bine ca iPhone de exemplu: http://www.nokia.com/A4136028
    “Research Concept 03” mai ales

  13. ?tii tu unde m? strโnge cizma? ฮ?i dau iPod-ul meu s? te convingi.

  14. Marian says:

    Nu, multumesc, am si eu. Al meu are 2 ani si inca merge bine. Desi a suferit muuulte cazaturi, inclusiv pe asfalt (cele mai multe recunosc, de pe birou).

Leave a Reply