Revista presei

Raluca a scris un articol decent in Evenimentul Zilei, in care m-a folosit drept exemplu pentru inteligenta care pleaca din tara. Si-a cerut scuze pentru singura eroare din articol, ideea ca sunt singurul creator doizece (sunt convins ca Irina nu o sa se supere prea tare), dar ideea articolului e alta, asa ca nu e grav.

Ce imi place la articol este ca nu e din categoria senzational, nici nu spune lucruri fundamental gresite, e normal si reflecta bine realitate. Multumesc, Raluca.

49 Responses to “Revista presei”

  1. pui de drac says:

    Oamenii cu opinii puternice

    Nu ma gindeam in nici un caz sa deschid blogul de fata cu un astfel de subiect. De fapt, aveam chiar citeva teme stabilite deja, despre care intentionam sa scriu, dar iata ca intamplarea a hotarat altfel.
    In Evenimentul zilei de azi apare un articol de…

  2. gabi says:

    Salut

    nu la toti le-a placut articolul ,vezi commenturi la cititorii Ev Z
    lume rea lume rea.

    Eu personal salut articolul,desi se puteau scrie mai multe si mai adanc.
    Adica tot ce e acolo e foarte in mare.

    good night Romania

  3. Corina says:

    Mi se pare ca articolul nu spune, in mod fundamental, nimic. Constata o realitate si o prezinta si simplist. Si nu sunt de acord cu tine, Vivi, cum ca e bine ca articolul nu e din categoria senzationalului. Un articol nu trebuie neaparat sa fie senzational, dar macar trebuie sa (se) vanda. Cu toata parerea de rau, articolul Ralucai nu reuseste asta. Nu are o pozitie, o teza, in fine.

    Insa mi se par superinteresante comentariile. Poate reusesti sa raspunzi unora dintre ele pe blogul tau, daca ai vreme de asa ceva, din moment ce tu esti tinta multora dintre ele.

  4. Salut, Vivi! Felicitari. Ti-am dedicat un spatiu si pe blogul meu.

  5. maddan says:

    uai, ce m-au ofticat bagatorii in seama care comenteaza pe acolo. Banuiesc ca pana maine la pranz o sa fie deja plin de oligofreni care o sa te faca in fel si chip.

    Bravo pentru ce ai realizat si nu uita ca e doar inceputul ๐Ÿ™‚
    Acum astept sa curga balele de invidie in blogosfera, lol ๐Ÿ™‚

  6. Vivi says:

    Comentariul meu preferat de acolo este

    Impresionati doar generatiile de pe vremea lui nea Nicu cu realizarile tanarului (care or fi alea, ca din articol nu se prea vede) si cu faptul ca e in Amrika si se pozeaza pe strada si rade ca un bou ca-si vede poza in ziar.

    la concurenta cu asta…

    Cine ia platit facultatea acestui tanar,dar si anii de la clasa I-a pana la terminarea facultatii? Pensionarul care nu are cwe manca si cu ce-si cumpara medicamente!

    Corina, poate imi spui si mie care sunt comentariile carora crezi ca merita sa raspund, ca eu nu le gasesc. ๐Ÿ™‚

  7. pui de drac says:

    Oh, pentru Dumnezeu, nu le raspunde!

  8. Corina says:

    Lol, Vivi, denunti prostia romaneasca. Imi dau seama ca oamenii care au facut comentariile alea (mai bine spus, “frazat”) sunt niste idioti notorii. Si ai decupat mostrele cele mai evidente. Dar stii ca uneori oamenii simpli rostesc adevaruri mai putin evidente.

    Uite, faza aia cu “sluga la altu,mai bine patron la propia afacere” mi se pare demna de luat in seama. Care-s avantajele si dezavantajele fiecarui optiuni? Nu poti ignora ca majoritatea romanilor pun mare pret pe “patroneala” si desconsidera total “slugareala” la mari companii. Si opinia asta mi se pare demna de atacat.

    Sau “sunt alti zece chinezi sau indieni sau romani la usha. Oricum americanii il storc, ii dau ceva bani si-l trimit acasa”; asta iarasi mi se pare o viziune foarte comuna, care merita comentata. Te dezindividualizeaza atat de tare sistemul? Evidentiaza corporatiile in vreun fel meritele individuale sau intr-adevar “sunt alti zece chinezi” oricand gata sa iti ia locul cu succes?

    Chiar si faza cu recompensarea de catre angajatori a providerilor de educatie catre angajati mi se pare demna de luat in seama. Pentru ca mie mi se pare o tampenie invatamantul public (cu exceptia celui primar), si sunt total de acord cu facultatile la care platesti un car de bani pentru a primi un invatamant de calitate, urmand ca ulterior sa iti rambursezi “loan-ul” din banii facuti ca angajat al marilor companii. Vezi sistemul SUA. Ca tu ai reusit in urma educatiei din Romania, mi se pare un accident al sistemului. Cred ca mai degraba ai reusit pe cont propriu si intr-adevar cred ca profii tai din facultate – daca au avut vreun merit in educatia ta – ar fi meritat un salariu mai mare, obtinut de facultate in urma taxelor, pe care tu sa le fii platit, iar acum sa iti platesti imprumuturile cu banii obtinuti ca angajat Google.

    Scuze pentru lungimea comentariului. Scriu un paper la drept si sunt cu chef de “argumentare” :)!

  9. de_ce says:

    felicitari vivi! ๐Ÿ™‚

    Nici eu nu cred ca articoul e prea reusit, daca tot vroia sa te laude, putea sa o faca mai cu cunvingere autoarea. Prea are exprimare de site scurta, relatare, desi este un feature, in definitiv (ce tinde spre portret). ๐Ÿ˜‰

  10. Vivi, articolul nu spune mare lucru, dar e ok, comentariile pe marginea lui sunt binenteles o prostie, ca majoritatea comentariilor care apar prin EVZ, Libertatea si alte publicatii…

  11. arix says:

    Articolul a starnit unele comentarii incat ajung sa cred ca Romania este pe drumul cel bun in sensul ca azi orice imbecil are acces la internet. Sunt convins ca Vivi putea sa faca cariera si in Romania si cred ca internetul romanesc inca are nevoie de el. A ales sa plece la Google pentru ca Google inseamna ceva si este o companie inovativa.Banuiesc ca daca era vorba de o companie americana oarecare poate n-ar fi plecat. Mai mult a ramas acolo pentru ca se simte bine acolo altfel cine l-ar fi oprit sa plece? Gresesc?

  12. hawke says:

    Bravo Vivi ! Comentariile din Evz, sunt normale, asta e situatia din tara in momentul asta. Nu poti schimba mentalitatea oamenilor… asa sunt ei. Le e ciuda!

  13. vv says:

    Vivi, mie sincer mi se pare ca articolul “sucks”. Poate din cauza ca l-am citit pe hotnews, la sectiunea “stiri IT”. Daca l-as fi citit la “faptul divers”, mi s-ar fi parut ok, dar asa….
    Recunosc sincer ca nu le prea am cu “blogosfera”, am inteles ca tu ai avut o contributie destul semnificativa la dezvoltarea “internet business”-ului romanesc. Dar am aflat asta de la altcineva, articolul ala sincer nu mi-a zis mai nimic despre tine. Ok, olimpic national – so what, stiu cateva zeci de olimpici internationali, unii care lucreaza la Google dinaintea ta ๐Ÿ™‚
    Marea ta realizare (din punctul de vedere al cititorului) nu e angajarea la google; era mai important cred de subliniat ce ai realizat aici. Acolo, esti doar unul dintre angajati – sigur, nu zic ca e rau, zic doar ca impactul pe care l-ai avut (si il ai) aici a fost mai mare, si asta trebuia subliniat, nu o banala angajare la google.
    Just my 2 cents, nu mi-o lua in nume de rau sau ca o critica la adresa ta, nu te cunosc, doar ca nu mi-a placut articolul ๐Ÿ™‚

  14. Da, unele comentarii sunt deranjante pentru ca ating niste tabu-uri?

    ‘Drama’ lui Octavian Costache este ca s-a lasat sedus de mirajul faimei lui Google, si al articolaselor din ziare de care n-a auzit nici dracu’ cum treci granita. La potentialul si varsta lui, a ramane angajat (da, chiar si la Google) e o risipa de resurse. Din pacate, daca nu isi schimba optica, vanitatea si orgoliul il vor pierde.

  15. Nemovi says:

    Te intreb doar un lucru simplu.
    Crezi ca Bill Gates s-ar fi angajat vreodata la vreo firma chiar daca se numea Microsoft,Google sau alta la fel de mare?
    Poate raspunzi, sper sa nu te supere intrebarea mea.
    doizece era un site bun care putea sa genereze profituri super.
    ai auzit de http://www.hattrick.org si veniturile pe care le genereaza? si e vorba doar de un joc virtual de fotbal facut de niste suedezi.
    Eu unul nu inteleg de ce vrei sa fi angajat in loc de patron care in viitor sa se transforme in investitor?
    De ce visezi sa lucrezi in domeniul IT in america ca angajat cand poti sa fi investitor in IT si sa conduci afacerea ta de pe un iaht ancorat in Pacific undeva pe langa Vanuatu sau Honolulu.

  16. somebody somewhere says:

    Sa fii patron inseamna sa le faci pe toate (multa munca de organizare, lobby, calatorii, contacte, negocieri, etc.). Sa fii un specialist foarte bun intr-un domeniu (mai ales tehnic) inseamna cu totul altceva. Tabu-ul este romanesc si se cheama generic “patron frate”. In concluzie, risipa ar fi in cazul in care s-ar face patron de butica la colt de strada, in loc sa optimizeze turbine de boeinguri.

  17. Silvia says:

    Vivi draga, felicitari pentru articol, este foarte tare. Diriga/dirigu tau must be in delir ๐Ÿ˜›

    Cat despre comentarii, alea da vome frustrate si venin. Pur si simplu lumea moare ca tu esti tu.

    Dar cred ca s-ar comporta exact la fel, indiferent despre cine ar fi articolul, asa ca nu trebuie sa o iei personal.

  18. Camelia says:

    De acord cu Daniel Racovitan. In plus, daca gandeau asa Sergey si Larry acum 7-8 ani, Vivi nu ar mai fi lucrat acum la Google.

  19. Irina says:

    Desigur, articolul este “decent”.
    Sustine frumos ideea – pe care tu o vezi ca fiind centrala – cum ca “Recent au aparut si voci care incep sa se intrebe unde este forta de munca cea bine calificata din tara”, incepand cu titlul “Un roman la Google”, cu subtitlurile bine plasate si cu detailierea exclusiva a atractiei firmei Google, la final. Si cu concluzia, care presupun ca este acel citat relevant din cv-ul tau :).
    (“Recent” trebuie sa insemne, in opinia autoarei, ultimii 10 ani, de cand se tot discuta subiectul.)

    Desi m-ai pus in semi-sah cu exprimarea convingerii ca nu o sa ma supar, adevarul este ca ma deranjeaza articolul. Ok, oricine se poate uita la http://www.5pm.ro la pagina cu realizatori sa vada ca nu ai fost eroul solitar, din pacate la http://www.doizece.ro este mai putin clar. Si faptul ca articolul se concentreaza pe ‘personaj’ omitand parti din context, iar autoarea imi trimite un sms plin de prescurtari cu scuzele ei pentru inexactitate, mie personal mi se pare cel putin deranjant.

    Si ca sa incheiem pe o nota vesela:
    Intrebare: “unde este forta de munca cea bine calificata din tara?”
    Raspuns: “In tara!”. ๐Ÿ™‚

  20. Andreea says:

    Ei bine, hai sa iau eu apararea lui Google. In opinia mea lucrul intr-o multinationala te slefuieste, iti ofera alte perspective, inveti diferenta dintre o idee si o afacere, inveti sa “joci” pe sume mari (si Google e unul din locurile acestea). Ca sa fii investitor in IT iti trebuie cap, bani si relatii. Inteleg ca la capitolul inteligenta avem rating de la excelent in sus, dar banii? resursele? Un CV pe care scrie “employed by Google” iti poate deschide multe usi…Felicitari Vivi, eu iti doresc sanatate, bafta si sa ajungi sa faci in viata numai ce-ti place, a fi sau a nu fi patron… e cu totul altceva.

  21. Comanche says:

    Vivi (nume gay, schimb?-l pls, alege-?i alt nume de scen?), felicit?ri pentru angajarea la Google, e o mare realizare.
    Dar – eu a? fi ales propria afacere. Poate n-ai avut ๎ncredere ๎n for?ele tale proprii? ฮn capacitatea ta de a conduce o firm?? E?ti tipul de om c?ruia ๎i place s? se lase condus?

    Felicit?ri oricum, s? nu m? ๎n?elegi gre?it.

  22. hawke says:

    Oameni buni, nu mai visati, afacerile nu se deschid asa ca… ai bani, faci afacere si te imbogatesti. Astea is basme… Ca sa deschizi o afacere, insemna sa te sacrifici pe tine, timpul tau, resursele banii, cel putin la inceput si cel mai sigur te astepta si un viitor al afacerii incert. La ce va ganditi voi sunt idei de succes, nu oricine are idei de succes. Daca Vivi lucreaza la Google, bravo lui, insemna ca e destept. NU ORICINE ajunge la Google. Google este o multinationala foarte puternica cu o cifra de afaceri imensa, nu e un chiosc la periferia orasului.

  23. pt Andreea: se pare ca ai citit pre multa maculatura corporatista. Pana acum am lucrat in 5 multinationale si pot sa spun ca mediul este nesanatos, si incearca sa distruga orice spirit inovator de tip startup. Corporate stiffies sunt mult mai preocupati de politicile interne decat de promovarea inovatiei. CV-ul employed by Google? Nu va impresiona decat pe corporate stiffies de-alde tine. Pe startupperi nu ii duci cu zaharelul atat de usor.

  24. Corina says:

    Hehe… uite mai Vivi, vezi ca din comentarii “unworthy” se nasc discutii interesante :)? Ca sa nu te mai iei de mine si de talentul meu de a vedea “issues” acolo unde nu sunt.

  25. @Andreea: Chiar asa? Eu nu am avut bani, nu am avut relatii si nici nu cred ca sunt cel mai destept si cu toate astea am reusit…
    Hai sa fim seriosi, ambele variante sunt o experienta foarte buna si care te caleste. Depinde mult daca ai curaj sa incepi o afacere sau daca nu te tenteaza sa ajungi intr-o mare ‘familie’ gen Google, doar atat.

  26. OnionSoup says:

    what’s the big deal? ce are toata lumea acum de s-a pus sa dea lectii de viata?

    data viitoare cand vine la voi o multinationala sa va angajeze, n-aveti decat sa ziceti pas si sa va deschdeti afacerea voastra. foarte bine!

    dar de ce trebuie sa sara toti la gatul unuia care a ales sa faca altceva? care e problema? cum iti asterni, asa dormi, nu vad de ce trebuie sa dai explicatii ca de ce nu te-ai facut patron.

    iar comentariile din evz, sunt sub orice critica, chiar as fi curioasa sa vad cum arata toti aia de pe forum care abereaza in halu asta. banuiesc ca in persoana nu mai are nimeni curajul sa fie atat de virulent

  27. paul says:

    Era in 2004.Studenti.4 in camera.2 calculatoare care functionau intre 10 si 19 ore pe zi.Minim 5 din ele pe doizece!Zilnic.Rivalitatile… de nedescris.Amintirile…priceless!
    Din curiozitate am intrat ieri acolo. 2 ani jumate mai tarziu aceiasi trisori cu 5000 de puncte facute in partide fictive, aceleasi revendicari de genul “sa se ia masuri!” , iar gheorgheos care pe vremea aia era cel mai tare, dar care atunci era abia al 19-lea in clasament (din motivul sus mentionat), a cazut acum pe 57…
    Dude, I’m impressed!Mai mult de doizece decat de Google!
    Blogul ti-l citesc de vreo luna.Intai m-a facut curioasa Andressa, cu timpul,nostalgia americana…

  28. angeldust says:

    onionsoup a pus punctul pe i. asa ca eu nu mai am ce sa scriu ๐Ÿ™
    ba, stai ca am.
    1. articolu’ a fost oarecum exact, dar i-a lipsit chichirezul. ca o ciorba fara gust: e hranitoare, da’ nu-ti place s-o mananci.
    2. am gasit o bucata frumoasa in comentariile de-aici: “Scriu un [b]]paper[/b] la drept si sunt cu chef de “argumentare””
    lool
    papa ๐Ÿ˜›

  29. mafi^hotz says:

    vivi te-ai gandit vreodata sa vi definitiv in Romania si sa-ti incepi aici propria afacere ?

    ai o notorietate, ai talent, ai foarte multe counostinte dobandite in romania si la google … etc …. foloseste de ele in propria tzara.

    dca acolo castigi mult, eu sunt sigur ca daca tz-ai incepe propria afacere aici intr-un timp mai scurt sau mai lung vei castiga mult mai mult.

    Bafta.

  30. Ovidiu says:

    Unii pe aici nu sint cu mult peste aia din EvZ. Cind aud timpeniile astea “am lucrat si eu vreo 5 multinationale” mi se face rau. In primul rind mi se face rau de la termenul asta romanesc (vag comunist/antiglobalist/stingist) de multinationala, de parca vorbim de macdonalds. In al doilea rind, a amestea sclavagismul de mutinationala din Romania (tara de outsourcing) cu angajarea in cu drepturi depline in USA (salariu de 6 cifre, ESPP, stock options, asigurare medicala adevarata nu la Ciomi spagari, etc) denota ignoranta crasa. In al treilea rind ca se amesteca Google cu nus ce companie de outsourcing helpsk ceea ce e inadmisibil pentru un it-st.
    O singura intrebare m: citi oameni cunoasteti care s-au bogatit in webul romanesc? Prin imbogait nu ma refer la 1 milion de $. Aia sint bani care nici macar n prea iti permit sa iesi linistit la pensie. Si care se fac din stock options la o “multinationala” buna. Vad ca multi habar nu au ce insemna statuul de “simplu angajat” in US. Poate sa insemne salariu mediocru si munca de sclav sau poate sa insemna citeva milioane bune facute in 5 ani de munca. E drept, perioada optima era acu citiva ani , cind google nu era nici IPO. Mai bine ati intreba omul citi din colegii ui sint milionari si ce masini sint in curte (desi pentru un raspuns realist ar trebui sa vorbim de sediul din Mountain View). Google ramine o companie care angajeaza elite, nu o “multinationala” oarecare si unde satisfactiile banesti inca pot fi substantiale (daca se duc actiunle in sus tot in ritmul asta). Asta ca s u mai spun caraieste intr-n din cele mai meseriase rase din lume, numai asta cit desfunda creierul si cit cist e pe plan personal.

    Nu vad ce-i asa greu de inteles ca un om cind ia o decizie pune toti factorii in balans: partea financiara dar nu numai. Oamenii pe care ii cunosti, conexiunile, felul in care se fac afaceri, felul in care se face management, cistigul profesional, sint un capital major. Daca dupa 2 ani de google vrea sa faca o afacere, o sa fie mult mai pregatit decit daca statea acasa. Unii au planuri sa deschida retea de suprmarketuri, altii codera ca e mai bine sa fi mori patron la buticul din colt. E decizia lui si gata, trebuie respectata si nu chestionata. Ce vreti voi, sa va puna pe hirtie calculul financiar, sa a spuna citi bani face comparat cu citi facea, sa va motiveze voua viata lui?

  31. Alex says:

    Aoleo Ovidiu. Ce virulent.
    Bine macar ca ai dreptate ca altfel ma luam de tine ๐Ÿ™‚

  32. Parerea mea este ca daca Vivi ar fi avut sansa sa se nasca intr-o tara din vest probabil ca nu si-ar mai fi vandut afacerea ca sa fie angajat la Google.

    Cat shit iti iei in Romania de la toti boii de functionari si neseriozitatea colaboratiorilor – sincer, ti se uraste oricat de mare boss ai fi. Multi raman in tara intrucat si-au ocupat o pozitie pe care le-ar fi greu sau aproape imposibil sa si-o recastige intr-o alta parte.

  33. arix says:

    Parerea mea este ca Vivi are timp sa fie si patron daca o doreste. Pana una alta la Google are ce invata. Oricum romanii viseaza toti sa fie patroni si sa stea cu cracii in sus si sa gaseasca prosti care sa munceasca pentru ei si pe care eventual sa nu-i plateasca. Eu cand m-am dus la un interviu un “patron” mi-a spus ca sunt expirat pt ca am trecut de 30 de ani. Dupa un an ma cauta sa-i fac o lucrare pentru ca vazuse ceva facut de mine si ii placuse. I-am dat cu flit. A fi patron nu este o treaba chiar usoara si inseamna multa responsabilitate iar safisfactiile se lasa de cele mai multe ori lung asteptate.

  34. Citat: “In al doilea rind, a amestea sclavagismul de mutinationala din Romania (tara de outsourcing) cu angajarea in cu drepturi depline in USA (salariu de 6 cifre, ESPP, stock options, asigurare medicala adevarata nu la Ciomi spagari, etc) denota ignoranta crasa”

    Nicuuna din cele 5 multinationale la care am lucrat, nu a fost in Romania. Unele dintre ele nici macar nu aveau macar filiala deschisa in romania. Deci la faza asta ignorantul esti tu. Cred ca sunt mai mult decat autorizat sa fac afirmatii despre multinationalele din occident, si ceea ce stiu cu siguranta este ca nu voi mai lucra intr-un astfel de mediu sclerozat decat fortat.

    Pe de alta parte, nimeni nu il obliga sa faca afaceri doar pe piata romaneasca sau doar pe internetul romanofon, asa ca argumentul ‘cine a facut avere pe internetul ro?’ e nul, neavenit si nevalabil.

  35. Ovidiu says:

    OK, n-am dreptate, da-mi exemple. Dar sa nu fie numai 2, ca nu cred ca incalzeste. Eu pot sa-ti arat cu degetul oameni angajati la compania mea care au facut peste 10 milioane (in aprozimativ 10 ani) pe linga salariu si fara sa fie mai mult de simpli angajati in pozitii de calificare intermediara. Evident, ei sint mai mult exceptia decit regula. Dar acelasi lucru se poate spune despre afacerea proprie care face banii astia. Peste 90% dispar fara urme, vezi statitsicile.

    Si eu lucrez intr-o “multinationala” si creativitatea e foarte incurajata. Suficient de incurajata ca puna un avocat de patente sa se tina de capul tau sa ii povesteti ce ai facut si ti se da o suma de bani la fiecare patent. Singura problema cu adevarat nasoala e ca timpul care il ai ca sa rezolvi problemele e foarte scurt, de asta nu prea ai cind sa fii creativ si uneori esti obligat sa aplici solutii clasice si probate. Creativitatea inseamna si mult timp pierdut si risc mare ca dracia sa nu mearga. Sau avantajul adus sa fie minor. Sint insa companii gata sa-si asume riscurile astea, si google e una din ele. Si sint companii care nu si le iau. Nu-ti place, schimbi compania, ce atita vaicareala. Nu-ti place nici acolo, mai e o solutie sa te duci in universitati sau institute de cercetari… acolo nu se face decit creativitate.

    ***
    Parerea mea este ca daca Vivi ar fi avut sansa sa se nasca intr-o tara din vest probabil ca nu si-ar mai fi vandut afacerea ca sa fie angajat la Google.
    ***

    E simplificatoare afirmatia. Eu am pe o raza de 10 metri de “cubul” meu cel putin 3 oameni care au avut afacerea proprie (sau o felie majora dintr-un startup) care acum sint angajati bine mersi. De altfel majoritatea afacerilor (inclusiv de oarecare succes) ajung asa. Numarul de afaceri care devin urmatorul microsoft, google sau ebay e foarte mic, e aproape aceeasi sansa cu cistigul la loterie. Nu e suficient sa fii “meserias”, norocul si oamenii din echipa joaca un rol foarte important. Calea clasica a unei afaceri de succes (adica maxim citeva % din total) e sa o dezvolti o vreme si sa o vinzi unei companii mari pe o suma decenta sau sa o scoti pe piata ca IPO si sa faci ceva mai multi bani (deja mai greu). Ca sa ajungi insa miliardar sansa e absolut minora.

  36. Vivi says:

    Nu va mai certati degeaba. Daniel, Google nu este una din aceste “multinationale” pe care pari sa le dispretuiesti. Asa ca discutia, in cazul meu, este irelevanta.

    Daca vreti sa continuati sa cautati adevarul general, puteti sa gasiti un forum. ๐Ÿ™‚

  37. mafi^hotz says:

    In final e decizia lui ce face. e viata lui.

    De un lucru sunt sigur si anume ca se va intoarce in Romania ๐Ÿ™‚ Nu stiu de ce., asa presimt eu. Si daca o va face eu sunt 100% sigur ca va avea succes, degeaba imi numara pe degete Ovidiu milionarii in dolari din romania care au facut bani din internet.

    Vivi, bafta mai departe.

  38. nimeni says:

    Nu vad nici un motiv pentru care se discuta motivatia ciuva de a pleca sau nu la Google. Fiecare face cum i se potriveste. Unii strang bani si interactioneaza virtual, altii traiesc realitatea la ei in tara, etc… Eu m-as intreba de ce naiba s-a scris acel articol; probabil din lipsa acuta de idei si din abundenta de cititori stupid de virulenti. Noroc cu ideea de a-i lasa sa faca broadcast cu parerile lor, pentru ca sa aveti si voi o preocupare… virulenta.

  39. angeldust says:

    nush’ de ce, am presimtirea ca vivi n-o sa se intoarca pe bune in ro niciodata. n-ai cum sa te intorci pentru totdeauna in ro atunci cand esti “a citizen of earth, and the world is your playground”. te sufoci prea repede.
    vivi, iti mai amintesti de opinia ta de acum vreo 2 ani cum ca “romania e tara tuturor posibilitatilor, tre sa ramai in ro ca acolo sunt cele mai interesante oportunitatzi” etc. etc. etc. etc.
    ce zici, se mai aplica? ๐Ÿ˜›

  40. Vivi says:

    @Angeldust: da, se mai aplica.
    Romania inca mai are avantaje, dpdv al oportunitatilor de afaceri, decat US. Cam orice te duci sa faci acum in Romania, va avea succes. Piata de internet este inca foarte foarte libera. Posibilitatea de a ma intoarce in Romania inca este palpabila si reala.

  41. mafi^hotz says:

    uite vivi un articol despre tine in Rol.ro
    http://www.itfocus.ro/stiri/2006/12/un_roman_la_google.htm

    felicitari.

  42. Vivi says:

    Oh, Daniel, cand am vazut comic strip-ul de la adresa asta: http://xkcd.com/c192.html m-am gandit la tine. ๐Ÿ™‚

  43. si, ia zi, ai luat cu asalt scara corporatista a lui Google? unde te vezi peste 5-10 ani?

  44. Vivi says:

    Scara corporatista? ๐Ÿ™‚ Glumesti?

    Pari atat de convins de parerile proprii incat nici nu vreau sa incerc sa iti spun de ce e Google diferit. Tu nu vrei sa discuti, tu doar vrei sa te auzi spunandu-ti parerea. ๐Ÿ™‚

  45. de ce te eschivezi? ๐Ÿ™‚

  46. Vivi says:

    Tocmai ti-am explicat de ce.

  47. loterist says:

    Poate ar trebui sa ne luam de Costin de acum, de ce lucreaza acolo, caci pe vivi l-am rezolvat ๐Ÿ˜€

    http://googleblog.blogspot.com/2006/12/your-easiest-holiday-task.html

  48. Exact, tu nu vrei sa discuti, tu vrei doar sa te auzi spunandu-ti parerea. Eschiva ta spune mai multe decat ai vrea tu sa recunosti.

  49. Mordax says:

    Mi-a placut partea cu “atmosfera de apasare din Romania”. Din pacate, ai dreptate: asa se simte, si nici nu-ti dai seama de ce. E o atmosfera de crispare, agresivitate si traiesti mereu cu sentimentul de “Watch your back!”.

Leave a Reply