Burgerul de 130 de dolari :-)

Cessna

Azi am mancat un hamburger de 130 usd. 125 m-a costat drumul pana la restaurant, cinci dolari burgerul, in total 130. 🙂 Am inchiriat un avion pentru cateva ore cu doi prieteni piloti, ne-am dus pana nu mai tin minte unde si ne-am intors, si sa fiu in aer chiar si asa a fost misto. Ne-am uitat la America de sus, la cum se dezfrunzesc copacii, la lacuri si la rauri.

Ce imi place este ca in America este foarte usor sa fii pilot de agrement. In functie de aeroport, te costa un pic peste o suta de dolari ora de zbor cu un Cessna, usor de inchiriat, destul de comune si usor de gasit. Ai nevoie doar de o licenta de zbor la vedere (nu doar dupa instrumente) pentru care iti trebuie cam 8000 de dolari (ieftin ca braga 🙂 ) pentru orele de zbor de scoala si cam asta este tot.

Aeroporturi mici sunt cam din ora in ora de zbor, cel putin in zona asta a New Yorkului, si poti sa aterizezi pe oricare din ele, sunt publice, nu te costa nimic pe majoritatea.

Trebuie doar sa vrei, sa ai niste bani, si dorinta de zbor. Nu, inca nu ma tenteaza sa fac asta, zborul cu motor is just not my thing yet. 🙂 Dar mi se pare cool ca se poate si ca este atat de accesibil. Ai dracu americanii astia, dom’le. 🙂

5 Responses to “Burgerul de 130 de dolari :-)”

  1. angeldust says:

    115 aud o jumatate de ora de zbor – zbor de initiere. esti cu un instructor si te lasa sa te joci cu masinaria – o invartzi pana iti vine rau.
    licentza de pilor (ultralight) te costa pe la 10 mii aud – dau o cifra oarecare, nu sunt sigur.
    licentza de parasutist – clasa a international – o poti lua pe la 1700 – 2000 aud.
    licentza de parapantist : ~1800
    jmekeri imperialistii astia (v)estici, dom’le 😀

  2. Bogdan M. says:

    asta e replica ta la accidentul de la new York? 🙂

  3. Vivi says:

    Accidentul ala a fost eroare de pilotaj, din cate se pare.

    Tipul zbura intr-o zona in care nu avea voie, a trebuit sa faca un U-turn foarte in scurt, batea vantul tare si asta i-a lungit virajul si l-a trimis drept in cladirea aia.

  4. Alex says:

    Eu am auzit altceva.

    Cum ca ar fi fost lipsa carburantului care i-a dus incolo (pe langa vant).

  5. cinicutzu says:

    suna a reclama mastercard… one hamburger 5 dolars, renting a plane 125 dolars… flying over NY … priceless

Leave a Reply