Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu

Am văzut filmul asta la New York Film Festival și vi-l recomand cu căldură. Este un film interesant, cu multe secvențe de arhivă, cu o poveste spusă din punctul de vedere al lui Ceaușescu și cu niște momente în care, în mod cert, viața bate filmul. 🙂

9 Responses to “Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu”

  1. decoder says:

    si noi astia care nu avem cum sa-l vedem pe la vreun festival cum dam de el.

  2. Nicu Alecu says:

    Vivi, no offence, da’ zau ca acea parte a istoriei .RO nu-mi starneste deloc dorinta de o gusta din nou. Am mancat-o cu polonicul si m-am cam ciumurlit!
    Cat despre obiectivitate si “the other side of the story” … ei bine, nu pot fi obiectiv de vreme ce am fost implicat pana-n gat!

  3. Vivi says:

    @decoder: Se pare că filmul va rula în România începând cu sfârșitul lui octombrie.

    @Nicu: cred că tu citești printre rânduri ce vrei tu să auzi. 🙂 Eu nu am spus nimic despre obiectivitate sau “the other side of the story”. Filmul nu e un documentar și nici nu încearcă să îl prezinte pe Ceaușescu în vreun fel. Este o autobiografie. Și e destul de bun.

  4. Jean Valjean says:

    Cred ca e bine de vazut cum un idiot ambitios poate ajunge sef de stat, ceea ce demonstreaza ca comunismul a fost o utopie nociva, bine ca am scapat dracului de el.

  5. deea says:

    Exact ca si filmele despre Margaret Thatcher, Che si restul tiranilor…informare I believe they call it. Fiecare intelege ce vrea (sau nu intelege) 🙂

  6. GUI.Brush says:

    io mi-s in Germania. ma gandeam ca o aparea pe undeva pe amazon de cumparat.

  7. Claudia says:

    Ceausescu avea un punct de vedere? Hm… m/ai facut curioasa. Sa vad daca gasesc filmul asta undeva. Din pacate, sau din fericire, punctul de vedere al oamenilor s/a format si punctul de vedere al lui Ceausescu, oricare/ar fi, nu are valoare mai mare decit rola de hirtie igienica din toaleta mea… Dar totusi, sintem interesati, fiindca poate ne vom regasi pe noi cei de/atunci. Sa vedem…

  8. kellogs says:

    “bine ca am scapat dracului de el.”

    Sau nu am scapat de ei.

  9. Filmul este foarte tare. Il recomand in special celor tineri, care nu au apucat acele vremuri. Sa nu uitam si sa invatam din trecut!!!

Leave a Reply