Ați spune că liceul din Sighișoara e în cimitir?

Zilele trecute ne-am străduit să ne dăm seama dacă într-adevăr liceul din Sighișoara, cel din deal de lângă biserică, la capătul scării acoperite, ar putea fi considerat că “este în mijlocul unui cimitir” sau nu. 🙂

Din păcate imaginile din satelit cu Sighișoara nu sunt prea bune și nici hărțile sau site-urile dedicate cetății nu lămuresc această serioasă și importantă dilemă.

După îndelungi căutări am reușit să găsesc o singură hartă care menționează cimitirul și care sugerează că ar fi într-un fel în spatele bisericii.

Și atunci apare întrebarea: ok, dar ce anume este în stânga și în dreapta scării acoperite? Eu credeam că e cimitir, dar se pare că nu e?

7 Responses to “Ați spune că liceul din Sighișoara e în cimitir?”

  1. Nicu Alecu says:

    Hmm! nici nu stiu cum ai ajuns sa-ti pui problema in felul asta! cimitirul propriu-zis e intr-adevar in spatele bisericii, dincolo de capela, iar pe cele 2 laterale ale scarii scolarilor nu e cimitir ci o simpla livada/pasune/ce-o fi.
    Daca as fi licean la scoala aia (hehe, I wish I was that young), zau ca mi-ar place la nebunie locatia, in caz ca nu-ti mai amintesti de cand erai tu licean, cimitirele sunt locuri foarte agreate de liceeni … din diverse motive 😛

  2. ArTiStul says:

    Și e unul dintre cele mai faine cimitire vechi din România.
    http://www.flickr.com/photos/artistul/sets/72157606118336646/

  3. Vera says:

    Buna. Cum urci scarile ai biserica in fata. Biserica e cu spatele. In dreapta nimic de interes. In stanga scoala. Scoala care incepe unde se termina biserica (ma refer ca latura caci scoala este si in stanga bisericii cum urci scarile). Ocolesti biserica si dai de intrare. Cimitirul este fata in fata cu intrarea.

  4. nu e chiar in mijloc dar nici chiar foarte departe nu e, interesant ar fi de reorganizat liceul intr-un hotel pentru doritorii de senzatii tari 😛

  5. nu se vede clar pe imagini…da cine stie

  6. MoniManu says:

    In dreapta scarilor se continua cimitirul iar in stanga e padurea. Deci nu chiar in miloc, la margine.

  7. Adrian says:

    Pe partea dreapta cum urci scarile este un drum accesibil vehiculelor, destul de abrupt si pentru ca nu este asfaltat – exista o fasie de beton cu insertii de fierbeton – pe timp de ploaie urcatul devine o aventura.

    Se poate vedea sfarsitul drumului aici : http://www.youtube.com/watch?v=60eDIEpVCVM#t=5m0s ( nu, nu sunt eu cel care a facut pozele si nici cel care apare in video ).

Leave a Reply