Flash Forward Austin 2006

Flash Forward Austin

So i’m here. Flash Forward Conference, 2006. O editie aniversara, Flash a implinit 10 ani anul asta si ce e drept, s-a dezvoltat si s-a schimbat mult pe parcurs.

Prezentarea la care sunt acum vorbeste despre Apollo care vrea sa ofere un framework si un runtime pentru aplicatii care ruleaza la fel pe orice OS si orice masina. Scrii o singura data si distribui anywhere. Suna cunoscut? 🙂

Bineinteles, vor sa reuseasca acolo unde Java nu a reusit acum 10 ani. O idee interesanta, ramane de vazut daca vor reusi sa reinventeze acest concept si sa repare punctele acolo unde Java a gresit. Fostii entuziasti Java (chiar asa, mai e cineva care crede ca Java mai poate produce desktop applications? 🙂 ) vor urmari probabil cu scepticism evolutia Apollo. We’ll see.

Asa ca pentru cateva zile probabil ca voi posta ceva mai… development related. 🙂 Cheers from Austin, Texas.

[update] Am intrebat de ce crede prezentatorul ca vor reusi unde Java nu a reusit. Raspunsul lui a fost ca, atunci cand Java a aparut nu a existat o nevoie din piata care intr-adevar sa caute un raspuns.

Ideea a fost si este foarte buna, dar nimeni nu simtea nevoia asta. Ei cred ca in acest moment nevoia exista. Out there sunt toate aceste aplicatii-web care apar si care au succes pentru ca ruleaza in orice browser, pe orice masina, la fel. Mizeaza pe faptul ca dezvoltatorii acestor aplicatii vor vrea sa le mute pe desktop unde sa mearga mai repede si sa scape de limitarile browserelor.

Eu unul sunt inca sceptic. Multe lucruri trebuie sa se intample asa cum trebuie ca viziunea asta sa functioneze and you never know daca chiar or sa se intample asa cum trebuie.

[update2] un sumar al prezentarii Adobe de dimineata si niste link-uri utile pe blogul conferintei.

2 Responses to “Flash Forward Austin 2006”

  1. olimpiu says:

    Astept cu interes si alte detalii :))

  2. arix says:

    Parerea mea este ca java a fost totusi un succes. Eu am avut ocazia sa lucrez cu aplicatii facute in JEE ruland pe servere AIX sau SUN. Daca ar fi sa judecam numai raspandire midleturilor in telefonia mobila si putem vorbi totusi de un succes. Sigur java nu a razbit pe piata desktop si unul din motive poate a fost si Microsoft. Apollo s-ar putea sa fie un succes dar eu prevad in viitor mai degraba o lupta pe piata tehnologiilor de virtualizare care s-ar putea sa ofere tocmai veriga lipsa.

Leave a Reply