Libertate absolută? :-)

Conform www.google.com/governmentrequests, în a doua jumătate a anului 2009, guvernul României (și în general guvernele din Europa de Este) nu au făcut nici o cerere oficială de eliminare de conținut de pe YouTube sau google.com.

O fi din cauză că guvernele și sistemul de justiție din aceste țări sunt extrem de destupate la cap și deschise la libertate completă de expresie (update: chiar și atunci când e ilegală), sau or fi… alte cauze? 🙂

12 Responses to “Libertate absolută? :-)”

  1. Unul says:

    Spre deosebire de America, in Romania inca avem libertate absoluta.
    In Romania esti liber sa nu accepti poponarii, esti liber sa spui orice si oricui, esti liber sa fii conservator, sa nu-ti platesti taxele si asa mai departe… pe cand in America nu poti face nici una din toate astea. Vai de ea libertate in “the land of freedom”

  2. Vivi says:

    @Unul: O să mai dureze ceva până ce România o să scape de homofobi, xenofobi și rasiști, nu? Ești liber și în America să faci toate cele care le spui tu. Uite de exemplu știai că există o ligă de basket numai pentru jucători albi http://boingboing.net/2010/01/21/white-american-baske.html?

  3. mihnea says:

    bai, zici ca-n brazilia e dictatura absoluta :))

  4. Bogdan says:

    Interesanta intrebare – cred ca ar fi 2 posibile raspunsuri:
    – unul ca in Romania pentru a da jos un continut de pe web trebuie sa ai o decizie definitiva si irevocabila a unei instante. Asta e atit de greu de obtinut (in timp vorbind) ca multi se lasa pagubasi inainte de a incepe procesul.
    Altfel spus nu exista autoritatea X la care ceri sa dea jos continutul Y si ea se conformeaza. Nici macar pentru continut xenofob (unde situatia e diferita in DE sau FR)
    – a doua esta ca pina de curind nu a existat un Google SRL in Romania, deci a trimite o cerere catre un tert din afara tarii ridica probleme subsecvente de conflictul de legi in spatiu (adica poti s-o faci, dar cei de afara te ignora sau nu il aplica – vezi cazul Yahoo France de acum citiva ani buni. )

  5. nihasa says:

    europa de est ca europa de est dar uita-te cata libertate are africa 🙂

  6. Ar mai fi si varianta ca cei din europa de est mai merg pe principiul lasa ca merge si asa…

  7. Offshore says:

    exista? nu au facut ptr ca statul doarme si sunt mijloace bune de a tine populatia in priza cu tampenii.

  8. Radu Grigore says:

    În România nu există homofobi.

  9. ovidiu says:

    Mama ce am ris la ala cu libertatea absoluta in romania. In caz ca n-a fost gluma, ceea ce cred ca a fost, libertatea e aia in care altul nu poate sa-si bata joc de tine cum vrea. Adica e romania esti liber pina i se pune cuiva important pata pe tine. Dupa aia poate sa dea cu masina in tine si inainte si in marsarier de vreo 3 ori si evident nu i se intimpla nimic.

    Libertatea absoluta in Ro nu e pentru amarasteni, e pentru aia care o au mai mare… aia au libertate absoluta ASUPRA TA. In timp ce tu te multumesti cu firmituri de genul pot sa injur homosexualii, aia au libertatea sa te fure, sa te omoare, sa-ti faca ce vor.

  10. Daniel says:

    Pai cu atatea disponibiliari poate nu mai are cine sa se ocupe si de treaba asta.

    Iti dai seama ca trebe vreo caruta de angajati ca sa urmareasca si alta caruta care sa compuna cuvintele de “claim” catre Google si ar renunta repede pe bani mult.

    Tipic romanesc! (bine ca nu mai esti pe aici)

  11. kellogs says:

    globuri =))

Leave a Reply