Diferente culturale? :-)

Daca tot suntem la capitolul bancuri pe teme sexuale, azi am descoperit o chestie care m-a amuzat teribil. Stiti poanta aia cu “e mica, dar e a noastra”? E, acum o stiti (si daca tot nu pricepeti, uite va lamuriti mai bine aici). ๐Ÿ™‚

Anyway, mi s-a parut super funny ca la americani nu exista poanta asta. Am intrebat in stanga, in dreapta, nimic. Am cautat pe net, nimic.

Pare a fi o gluma specific romaneasca. Si-atunci nu pot sa nu ma intreb, sa fie oare oare asta una din diferentele culturale? Este oare poporul roman complexat de anumite detalii fizice (he he), este el fatalist asa cum ni s-a tot spus la liceu cand cu Miorita, sau pur si simplu ne place sa facem haz de necaz? Sa fi avut episodul din South Park cu Chinpokomon dreptate ca americanii iau prea in serios… problema? ๐Ÿ™‚

Un prieten evreu imi spune ca evreii au glume cu holocaustul. Ca americanii ar avea poante despre sclavagism sau Bush. N-o fi chiar romaneasca treaba cu ‘haz de necaz’, nici macar ‘capra vecinului’ nu e specifica (am gasit in India un concept asemanator). ๐Ÿ™‚ Mai demult am citit pe niste bloguri ca nici sarmalele, mamaliga sau ciorba de perisoare n-ar fi inventate la noi.

Dupa atatea descoperiri, ce mai imi ramane de zis?
O fi Romania mica… da’ e a noastra. ๐Ÿ™‚

p.s. Dupa ce aseara am scris mesajul asta peste ce dau de dimineata in Bryant Park? Un mare eveniment Pokemon. ๐Ÿ™‚ Ce coincidenta.

Pokemon

4 Responses to “Diferente culturale? :-)”

  1. kawakawa says:

    Da, m?i, sarmalele nu-s inventate de noi. Nu ?tiai c? le-am preluat de la turci ๎n vremea cu otomanii/tributuri/s?bii etc etc…?

  2. Vivi says:

    Stiam doar ca nu sunt de pe la noi. ๐Ÿ™‚ Ce mai conteaza de unde le-am luat?

  3. kawakawa says:

    P?i conteaz?. Dac? ?i turcii au preluat vreun fel de mโncare de la noi ?i acuma se laud? cu el??… De asta ce mai zici ๐Ÿ™‚ ?

  4. liv says:

    “E mica, dar e a noastra”, vine de la o campanie publicitara intensa la un imprumut pentru case care a fost sustinuta mult si rau pe TV anul trecut, cred. Datorita faptului ca expresia s-a putut translata in tot felul de situatii, a capatat o oarecare popularitate, si ma astept sa o mai auzim o vreme pe strada…

Leave a Reply