Twitter vs. Facebook în România

Mai în glumă mai în serios am făcut zilele trecută pagină de facebook pentru Harta Politicii, intrigat de succesul pe care îl avea pagina balaur.ro de pe facebook.

Și cum twitter e pe buzele tuturor celor din online-ul românesc de la o vreme, m-am gândit să fac o comparație.

O imagine face mai mult decât o mie de cuvinte, iar în cazul ăsta o pagină pe facebook face mai mult decât 7 conturi pe twitter. 🙂 Și nici nu compar cât de ‘engaged’ sunt fanii de pe facebook față de twitter.

Cât despre RSS, Cronica Cârcotașilor nu își măsoară numărul de abonați dar cu toții știm că internatul român de rând abia știe să se dea pe net, d’apoi să folosească Google Reader. 😀

7 Responses to “Twitter vs. Facebook în România”

  1. Aurelian says:

    Totuşi, nu cred că se pot compara din punct de vedere calitativ. Adică şi pe hi5 cred că aş avea mai mulţi “prieteni” decât pe twitter.. dar nu cred că asta aş vrea..

    Înţeleg ce spui, dar măsurând doar la numărul de fani şi numărul de mesaje generat de aceştia, consider că excluzi alţi factori destul de importanţi.

  2. Vivi says:

    @Aurelian: eu mă refer la business-uri / site-uri, nu la indivizi. Din punctul ăsta de vedere te duci unde îți sunt clienții.

    În altă ordine de idei, aș argumenta că nu poți compara calitatea oamenilor de pe Facebook cu hi5 și chiar twitter. Experiența personală îmi spune că pe facebook sunt mulți oameni normali, pe twitter sunt doar early adopters și spammeri, iar pe hi5 nu cunosc pe nimeni dar se știe că sunt în mare parte puștani (15-25 de ani).

  3. zeroo says:

    nu esti pe Hi5 nu existi asa am auzit intr-o zi pe troleu…
    da calitativ e mai ok Facebook dar hi5 e mai cunoscut in romania probabil ca tot manelistu nu tinea minte un nume asa de lung;)) mai glumesc si eu

  4. gxg says:

    da, facebook e pe val si la noi!
    din google trends se observa si ca a inceput sa muste din placinta hi5-ului 🙂 iar twitter e mic copil:
    http://trends.google.com/websites?q=hi5.com%2C+facebook.com%2C+twitter.com&geo=RO&date=all&sort=1

  5. Buna ziua,
    Iartă-mă pentru comentariul off-topic. Bîzîi cu o problemă. Cum pot contacta cumva pe cineva din echipa Google FeedBurner. Este un serviciu excelent, mai ales combinat cu cel de notificari pe email, dar care nu are o varianta în limba română.

    Aș fi interesat, dacă această onoare este posibilă, să traduc voluntar.

    Mulțumesc frumos și iertare dacă am deranjat.

  6. Dexter says:

    facebook si twitter eu zic ca sunt doua servicii bune. Insa cred ca facebook are mai mare potential la comunicare decat twitter. Uneori poate ca urmaresti pe cineva dar nu ai calculatorul deschis.. si cand deschizi primesti 200 de notificari…

    e greu sa citesti tot

  7. Parvan says:

    Sute respectiv mii de “entuziasti” pentru un produs cu sute de mii de consumatori, cu milioane de”atinsi” saptamanal in promo si probabil cu un awareness spre 10 milioane.

    raman in aceeasi liga cu toate diferentele intre ele, iar Versus din titlu nu schimba mare lucru.

Leave a Reply