Once upon a time in America

Îmi place fotografia pe film și pentru că, atunci când mă duc să îmi iau rolele de la developat, grăbesc pasul plin de nerăbdare ca un adolescent cu sufletul la gură.

Îmi place pentru că mă face să mă simt într-un fel aparte, poate doar pentru că fiecare clic al aparatului este un simbol al faptului că mi-am lăsat iremediabil și definitiv amprenta pe ceva real și tangibil.

8 Responses to “Once upon a time in America”

  1. Kit says:

    Whoa, nu se compara!

  2. Maria says:

    adorabilă mașina!

  3. Catalin says:

    Mi-amintesc și eu… problema e că fiecare clic al aparatului costă $1. Sigur, asta înseamnă că vei face poze puține, dar bune și migălite. Nu ca noi, care suntem trigger happy și, în final, când vreau să pun pozele pe web, trebuie să aleg tot timpul o poză din 10 la fel. 🙂

  4. Vivi says:

    @Kit: mulțumesc de compliment.

    @Maria: ‘adorabil’ nu e chiar cuvantul cu care aș descrie eu fotografia respectivă dar fie. 🙂

    @Cătă: am văzut mai demult un talk care printre altele spunea că suntem atât de grăbiți în zilele noastre că până și instant gratification parcă durează prea mult. 🙂 Fotografia pe film mă face să fac un pas înapoi și să fiu mai puțin trigger happy, care e un lucru bun din când în când.

  5. Ovidiu says:

    Mi-amintesc și eu… problema e că fiecare clic al aparatului costă $1.

    ****

    Cum sa fie 1$? Un film de 36 de pozitii e vreo 5-7$ (profesional, genul Velvia). Un developat nu mai stiu, dar e putin. Tiparitul (daca le tiparesti, ca nici alea digitale nu le tiparesti neaparat), citiva centi pe poza, 10-15. Acu daca le faci la vreun centru profesional dai mai mult evident. Da e destul de greu sa cheltui 1$. Scanatul profesional costa si ala, dar daca faci mai multe deodata iesi mai ieftin… da, cu scanatul cu drum scanner ajungi insa la aproape 1$.
    Pe de alta parte o tiparite mai mare de calitate e lejer sute de $, mai pui rama etc deci poti sa spui ca fiecare declansare e sute de $ :). Cind calculezi conteaza si unde te opresti. Developatul plus tiparitul comercial, la cosco/walmart etc, e ieftin.

  6. Bogdan says:

    Super pozele. Poti sa ne pui la dispozitie versiunea mare a lor?

  7. Vivi says:

    @Bogdan: de ce v-aș “pune la dispoziție” versiuni mai mari? 🙂 Sunt scanate la rezoluție destul de mică.

  8. cristina says:

    Buna! Am vrut sa te intreb ceva 😀 ..ai cumva vreun email unde sa iti scriu sau ceva de genu asta? 😀

Leave a Reply