Weekend trip

Mysore People

O fi India ezoterica prin carti, dar India urbana si rurala pe care am vazut-o eu era departe de farmecul lui Eliade. Am obosit mergand cu masina printr-o tara foarte darapanata si plina de gunoaie, plina de lume desculta, de femei imbracate colorat si de palmieri, de drumuri si case neterminate sau mai degraba in curs de daramare, o tara cu sticle de Pepsi care imi aduc aminte de copilarie si cu trafic la mica intelegere, dirijat de claxoane si nu de semafoare.

Destinatii turistice obositoare, pline de cersetori agresivi si copii care te urmaresc obsesiv. O viata ieftina pentru cine are bani, mult prea scumpa pentru cei care probabil sunt muritori de foame intr-o tara cu 1.2 miliarde de locuitori.

Cu toate astea, India are si farmecul ei, cu lumea colorata si pestrita, cu femeile atat de diferit imbracate, cu momente in care ghicesti ca exista si locuri care merita, numai sa aiba cine sa te duca acolo si sa iti arate.

Mai multe poze aici dintr-un weekend pe drumuri.

9 Responses to “Weekend trip”

  1. DaRiuX says:

    Arata ca in filme, ce sa zic, intr-un fel imi place cum arata chiar daca ei nu sunt fericiti deloc in saracia lor.

  2. Raluca says:

    Mi-ar placea daca ai avea un cont pe flickr, sa pot comenta pe fiecare imagine, ca asa s-au adunat multe ganduri in capul meu si am uitat ce-am vrut sa spun 🙂

  3. Catalin says:

    Vivi, daca poti, vorbeste-ne un pic despre the New India.
    Cum arata generatia tanara din Bangalore? Este asa cum descrie Friedman in “The Word is Flat”? Panoul ala la Pizza Hut cu “Gigabites of Taste” mi-a ramas in minte.

    Cum sunt programatorii indieni ca lifestyle? Sunt genul occidental (incluzand aici romanii)? Cum este viata de noapte? Exista cluburi? Cat de racordati la tehnologie sunt? Cat de mult a patruns stilul de viata occidental: fast-food, coca-cola, and so on. Si cat de mare este prapastia intre ei, angajatii pe IT ai multinationalelor, si ceilalti indieni? Cum se vad ei in toata globalizarea?

    I mean, sunt sigur ca exista si latura asta modernizata, nu numai praf, caini vagabonzi si cersetori.

  4. Csaba Nacu says:

    la inceputul anului vorbeam cu cineva sa ne facem vacanta in India in vara … foarte tare, te invidiez in momentul asta 🙂

  5. Vivi says:

    Catalin, imi e greu sa trag concluzii atat de generale despre India. Contactele mele sunt cu ingineri Google care… sunt ingineri Google, deci foarte ok. 🙂 Nu stiu cum ii descrie Friedman.

    Viata de noapte in Bangalore nu prea exista. Dupa ora 10 – 11 nu mai e nimeni pe strazi. Mi se spune ca in Bombay exista viata de noapte si ca ar fi chiar foarte misto, dar mi se spune si ca este un oras extrem de aglomerat si cu o infrastructura care nu suporta mult prea multa populatie care traieste acolo.

    Oamenii cu care am eu contacte par destul de occidentalizati. Se imbraca normal, gandesc normal, beau coca-cola… femeile se imbraca inca traditional si asta mi se pare foarte cool. La librarie am gasit The Search (John Battelle) sau carti despre Google si carti noi din IT asa ca par intr-adevar a fi The Silicon Valley of India.

    Anyway, you have some good questions. I’ll ask. 🙂

  6. Catalin says:

    Exact faza asta cu femeile imbracate traditional am observat-o si eu astazi intr-o poza din ultimul Business Week. Un articol despre IBM si divizia lor din India, ilustrat cu o imagine din call center-ul de acolo(Bangalore ): barbatii imbracati occidental, in vreme ce femeile in sari. Sa inteleg ca iti plac indiencele ? 😉

  7. DaRiuX says:

    Casele oamenilor cum arata? Exista supermarketuri? Gasesti tot ce vrei in ele? Sunt chiar curios… si am intreb oare, ai vazut vreun magazin de calculatoare? 😛 Adica, ei au vreo treaba cu calculatoarele, cu tehnologia, cu telecomunicatile (retele mobile, telefoane mobile), folosesc asa ceva?

  8. Dinu says:

    India este o tara sacra. Foarte frumoasa si cu oameni foarte uniti.

  9. Alex says:

    In India totul si opusul sau este adevarat! Nu mai stiu cine a spus asta dar e cea mai buna descriere a Indiei:)

Leave a Reply