In sfarsit o sa am ID

DMV

In general in State nu poti sa bei (alcool 🙂 ) daca nu ai un ID cu poza la tine care sa dovedeasca ca ai 21 de ani. New York-ul este o exceptie si a durat mai bine de sase luni (in care mi s-a cerut ID de vreo trei ori 🙂 ) pana sa ma hotarasc si eu in sfarsit sa imi fac asa ceva. 🙂

Ca sa fiu cu mot pana la capat nu am carnet de conducere, in tara in care asta este id-ul clasic (mda, nu exista conceptul de buletin). E, pentru extrem de putinele exceptii carora nu le place la volan, tot aia care dau carnete de conducere dau si id-uri simple, ca tot se pricep ei la asta. 🙂

Si uite asa am ajuns eu intr-o dimineata la DMV, am completat un formular, am stat la coada ca sa imi faca poza, dupa care am mai asteptat o ora si jumatate pe o banca sa vina numarul meu la rand (stiti sistemul ala de la agentia CFR de langa Cismigiu? e, ca acolo era, doar ca erau banci ca pentru toata lumea si muzica in sala, nu ca la CFR 🙂 ).

M-am dus la un ghiseu unde o tanti s-a uitat la actele mele (pasaportul, social security card-ul si un credit card care sa dovedeasca ca intr-adevar, asta e numele meu). Pentru $10 puteam sa imi fac id valabil pe 4 ani, pentru $15 pe 8 ani (afaceristi pana in panzele albe, ai naibii americanii astia 🙂 ). Pai daca tot e super oferta, pe 8 ani sa fie, iar ID-ul o sa imi vina prin posta cam in doua saptamani (cum adica, nu trebuie sa mai stau la coada!?).

Pe bune, cred ca as putea sa ma obisnuiesc cu stilul asta mai putin birocratic de a face lucrurile. 🙂

9 Responses to “In sfarsit o sa am ID”

  1. Adi says:

    Pe mine ma distreaza ca e atat de neconceput acolo sa n-ai permis de conducere, incat denumirea ID-ului simplu e parca ceva de genul “non driver’s licence ID”… “What do you mean you don’t have a driver’s licence?” :))

  2. bogdan says:

    eu am putut sa beau in washington cu cartea de identitate romaneasca 🙂
    A trebuit sa le arat ca cifrele albastre din CNP reprezinta data nasterii, dar a fost ok.

  3. Lucian S. says:

    In Chicago primesti ID-ul pe loc. La mine tot procesul a durat cam 20 de minute, spre deosebire de cele cateva zile + spaga din Romania si parca mi-au lipsit momentele penibile de pe la cozile noastre 🙂 Unde mai e farmecul?

  4. arix says:

    Da, si in Canada am avut surpriza sa constat ca trimit toate actele cu posta, posta simpla nerecomandata. Chiar ma intrebam ce dracu fac daca mi se pierd actele, nu de alta dar un amic de al meu a avut ghinionul ca biletul de avion cumparat pe internet sa se pierda si l-au gasit dupa ce expirase. M-a distrat in schimb chestia cand a dat telefon sa se intereseze ce e cu biletul lui si foarte politicos a fost pasat de la un operator la altul si toti dadeau din colt in colt si nu stiau ce sa-i spuna, exact ca la noi. Sincer sa fiu nu stiu cum e mai bine ca la noi sau ca la ei. Banuiesc ca la ei cu conditia sa nu fi in procentul ala de ghinionisti.

  5. sey says:

    Chiar si pashaportul ti se trimite prin posta acasa. Evident, trebuie sa ai actele de rigoare submise… 😉

  6. sey says:

    …am uitat: de asta evolueaza societatea aici, ca nu stai sa-ti pierzi toata ziua, aiurea la cozi….

  7. angeldust says:

    in australia e si mai simplu: te duci cu actele (trebuie sa ai cel putin un act categoria a – pasaport, certificat de nastere, etc.) si iti fac poza (dupa ce astepti maxim 1/2h sa iti vina randul). apoi iti fac poza si in 5 minute id-ul e gata (drivers licence sau 18+ card), te duci cu el acasa.

  8. Maxim says:

    vreau sa aflu cite luni trebuie sa aiba viza valabilitate pentru ati putea face ID in Chicago,am nevoie urgent,te rog,multumesc anticipat
    Succese

  9. mari says:

    cum fac unID

Leave a Reply