Din nou Romania in poze

Ploiesti

Am mai pus doua albume online, unul din Ploiesti si unul de la mine de la tzara (de care v-am mai povestit).

Cam toti m-au intrebat de ce pozez numai lucrurile urate din Bucuresti sau Ploiesti. Eu n-am facut decat sa pozez locurile prin care am fost.

12 Responses to “Din nou Romania in poze”

  1. troniu says:

    “Cam toti m-au intrebat de ce pozez numai lucrurile urate din Bucuresti sau Ploiesti. Eu n-am facut decat sa pozez locurile prin care am fost.”

    hahahahaha

    Nasol ca nu s-au inventat inca camere care sa descopere estetica si in locurile din Ploiesti si Bucuresti. Cind s-o anunta aparitia lor pe piata sa nu uiti sa-ti rezervi unul…

    haaaahaha

  2. Vivi says:

    Hai ma, pai nu e romania tzara cu esteticul uratului? 🙂 Vorba poetului, din bube, mucegaiuri si noroi… 🙂

  3. Dumi says:

    Troniu, da-mi voie sa-ti spun ca te inseli. Camerele alea nu s-au inventat, ce-i drept (geez, ce-ar fi mai groaznic decat o camera cu AI built-in care sa-si gaseasca si compozitii?… brrr, noroc ca probabil n-o sa prindem asa ceva). Insa crede-ma, estetica e-n ochii fotografului. Poti sa faci orice sa para “frumos” sau “urat”, sa transmita idei sau nu. Nu neg, daca faci poze random in Bucuresti sau poze random in Praga/ Paris/ etc, alea din Bucuresti or sa iasa mai “urate”. Insa daca vrei, poti sa cauti frumosul oriunde. Uneori e mai usor de gasit, alteori e mai greu.

    Incearca de exemplu http://www.photo.net/photodb/folder?folder_id=341214 — cateva poze de Alina Andrei, o tipa care pare sa stie ce poti face din spatele camerei.

    Don’t get me wrong, pozele lui Vivi sunt “turistice”, sunt menite sa arate ce vede un om cand ajunge in Romania, while ale Alinei “artistice”. Am vrut doar sa spun ca statement-ul “Nasol ca nu s-au inventat inca camere care sa descopere estetica si in locurile din Ploiesti si Bucuresti. Cind s-o anunta aparitia lor pe piata sa nu uiti sa-ti rezervi unul” e gratuit si utterly wrong.

    –Dumi ( http://www.photo.net/photos/dumi )

  4. troniu says:

    “Uneori e mai usor de gasit, alteori e mai greu.”

    asta voiam sa spun si eu, dar am fost mai politicos si am dat vina pe aparat si nu pe fotograf.

    Nu e gratuit si nici utterly wrong cum spui tu. E menit sa-l educe pe vivi, care are capitole la care tre sa recupereze serios.

  5. Vivi says:

    Well… hai sa vedem… daca stateam cateva saptamani in Bucuresti, poate.

    Fotografiile pe care le-a facut acea Alina puteau fi facute si in Afganistan, sunt de compozitie si nu despre un oras. Iar eu am facut poze turistice, nu de compozitie… ori cel putin asa cred.

    Ce draguti sunteti voi ca incercati sa ma educati. 🙂 La ce capitole trebuie sa recuperez serios, Troniu? Intreb nu pentru ca ma consider perfect (parerea mea despre mine este ca sunt departe de a fi fotograf, sunt mai degraba un pozar cu un pic de simt al compozitiei) ci pentru ca sunt curios la ce te referi tu.

  6. Dumi says:

    Hehe, eu nu incerc sa educ pe nimeni… am vrut doar sa-i spun lui Troniu (via blogul tau) ca Romania/ Bucuresti/ Ploiesti nu sunt inherently ugly. Nu e ca si cand orice ai fotografia, din orice unghi, sub orice lumina, etc, tot iese de-ti vine sa plangi. Mi s-a parut complet nedrept ce-a spus el. In plus, am recunoscut (din experienta) ca daca te plimbi prin orase europene si tragi la intamplare, probabil or sa iasa poze (nu fotografii) mai misto, pentru ca arhitectura de acolo e mult mai faina.

    Cat despre “un pozar cu pic de simt al compozitiei”, va recomand http://www.magicdave.com/99Eclipse/p2.php
    E lung al naibii, dar se merita citit. Un articol scris de un american well-traveled, care surprinde Romania exact cum era ea in ’99. Fotografii relevante (stil documentar), text plin de umor si satira — o lectura extrem de interesanta. Ce e nasol e ca acum, 7 ani mai tarziu, vreo 75% din text inca se aplica. Slowly getting there…

    –Dumi

  7. troniu says:

    “La ce capitole trebuie sa recuperez serios, Troniu?”

    pai… citeva idei ai putea sa obtii re-citind comentariile de pe acest site. Tu esti un tip muncitor si creativ doar nu vrei sa ti le dau mura-n-gura, nu?

  8. christina says:

    m-am holbat 5 minute la pozele cu muzeul dar nu m-am prins care era. Help!

  9. mapin says:

    parerea mea este ca pozele “de la tzara” nu sunt ‘urate’, ba chiar, intr-un anumit fel, de o estetica discreta, ele reflecta acel caracteristic al unei case(gospodarii) de tara din Romania (mai ales curtea cu gaini…). De asemeni ‘compozitia’ celorlalte poze este foarte ‘evocativa’ – in general fotografiile sunt foarte reusite ca gen ‘reportaj’.

  10. yankee says:

    pacat…!un fotograf adevarat face dn urat frumos!face omul sa zica..”wow..asa frumos e in bucuresti?”nu ce pozezi face poza,ci cum pozezi!estetica…kiar nu ai niciun fel de estetica la pozele pe care le-am vzt!iti dau eu poze din bucuresti si din ploiesti facute de mine si o sa vezi si partea frumoasa!ca nu se compara cu ale orase ale lumii…asta e altcva…dar sa nu aud ca nu se pot face poze frumoase si intr-un oras nu tocmai frumos…..

  11. Ploiestii mai au inca destule cladiri faine si o groaza de povesti interesante de aflat!

    Da, sunt blocuri (mult prea) multe, nu avem centru istoric, nu avem destule chestii, dar nu e chiar atat de urat 🙂 Depinde de perspectiva.

  12. troniu says:

    vezi mai vivi c-ai prins idea cu pozele?

    Astea mai noi arata mult mai bine 🙂 astept seria urmatoare de Romania ca sa pot sa compar.

    Hai, succesuri.

Leave a Reply