Din Micul Paris

Bucuresti

Am postat mai rar in ultima vreme. Sunt in vacanta in Bucuresti, alerg de colo colo incercand sa ma vad cu prieteni, cunoscuti, oameni, sa vorbesc si sa vad ce mai face lumea, sa ma autoanalizez si sa imi urmaresc reactiile. 🙂

N-am timp de concluzii dar am timp de poze. Asa ca, pana una alta, iaca niste poze de prin acest mic Paris facute de turistul din mine. 🙂 Enjoy.

14 Responses to “Din Micul Paris”

  1. Razvan Musaloiu-E. says:

    Daca ar fi fost shi pe Flickr, pe langa cea din post ash mai fi adaugat la favorites shi pe asta.

    Vacantza placuta in Ro! 🙂

  2. gaby says:

    cat timp stai in ro?
    v

  3. nu pot sa cred. p5-p6 🙂 2 ani am stat acolo…

  4. andressa says:

    omg, ai trecut pe langa cladirea in care lucrez! 🙂 small world…

  5. Dragos says:

    Ce oras murdar (prafuit, degradat, etc)!

  6. Marian says:

    imi plac pozele, super calitate.
    trebuia sa calibrezi white balance 😉

  7. liviu says:

    Vivi, cum ti se pare Bucurestiul dupa atatea luni la NY? sincer..

  8. Darius says:

    Si mie imi plac pozele… par mai mult artistice decat “turistice”. 😛

  9. Vivi says:

    Sase luni nu sunt suficiente ca Bucurestiul sa mi se para altfel decat l-am lasat. E un oras pe care il cunosc prea bine si sunt prea obisnuit cu el, asa ca principala senzatie a fost de… familiar.
    Dupa senzatia de familiar, mi-am dat seama ca Bucurestiul este un mare cartier periferic. 🙂 Si bune si rele, ca pe peste tot.

  10. Dumi says:

    Vivi vezi pe la exposure compensation ;-), sunt intunecate pozele 😉
    Io cand ti-am zis sa iei 17-85 si nu 18-55, tz, tz, tz… 😉
    Azi sunt carcotas… vezi la Orlando, la postu’ cu trimestre/ quartere/ etc.
    Hai ca dau submit pana sa observ faza cu “pe peste tot” din ultimu’ comment 😉

    –Dumi

  11. Vivi says:

    Or fi intunecate de la norii din Bucuresti, zic si eu. 🙂
    Ca tare a mai fost innorat si numai lumina de fotografii n-a fost. Incearca si tu Brightness Compensation la monitorul tau, ia vezi, poate ajuta. 🙂

  12. Dumi says:

    E aproape all the way up… si e bun, trust me 😉

    Sunt io picky-picky, da’ zau ca-s intunecate. Uite la http://poze.vivi.ro/2006-04-19%20-%20Micul%20Paris/slides/IMG_0714.html si la http://poze.vivi.ro/2006-04-19%20-%20Micul%20Paris/slides/IMG_0684.html for igzampal.

    Pentru ca le stiu pe toate ca un om mare, iti zic si de ce 😉 XT-ul tau in default settings masoara pentru 18% grey, si-n pozele cu dynamic range mare (gen alea de mai sus), alege sa expuna binisor highlights si sa piarda shadow detail (la greu).
    Da’ pentru ca citesti de la omu’ mare ;-), o sa faci spot-metering pe shadows in loc de matrix-metering pe tot frame-ul, sau macar exposure compensation pana cand histograma se duce spre dreapta, fara sa blow-up highlights totusi. Morala fiind ca de intunecat pozele e usor, de restore lost detail e mai greu 😉

    Other than that, imi plac cateva compozitii… aia cu Maria+Mihaela (hello girls if you read this), alea cu interiorul de tramvai, aia din parc cu masinuta…

    Nu mi-ai dat insightful critiques pe http://www.photo.net/photodb/folder?folder_id=582798 si acu’ ca m-am luat de tine pe partea tehnica sigur n-o sa mai mi-apreciezi estetica, chiar daca ti-ar placea 😉

    Bafta,
    –Dumi

  13. Vivi says:

    Dumi, multumesc pentru feedback. Eu inca mai cred ca ideea este cea care conteaza, tehnica nu ma preocupa atat de mult in acest moment.
    Cand o sa ajung sa zic “mda, singurul lucru care ii lipseste fotografiei asteia ca sa fie perfecta era o tehnica mai buna” atunci o sa devina principala mea preocupare. 🙂 Pana atunci o las pe locul doi.

    Cat despre fotografiile tale, mie niciodata nu mi-au placut atat de mult prelucrarile. Imi plac fotografiile brute, asa cum sunt ele iesite din aparat, nu filtrate si rasfiltrate.

  14. Dumi says:

    Vivi,

    Mi-ai facut un mare compliment, mersi. Fotografiile mele sunt extrem de putin post-processed. O sa pici pe jos de ras, dar singurele softuri pe care le folosesc sunt Picasa si IrfanView. De ce? Filosofie simpla: consider ca in “digital darkroom” ai voie sa faci fix ce puteai face in classic darkroom, adica: dodging (darkening lowlights), burning (lightning higlights) si cropping. (M-am abatut de la regula intr-o singura fotografie cand am facut un stitch…). Nu am PhotoShop si n-am de gand sa-l instalez, nu l-am folosit si nu vreau sa-l folosesc pentru fotografie, ca sa adaug un roi de pasarele unde ele nu erau sau sa clone-out chestii care ma deranjeaza in compozitie — fie ai vazut o idee, fie nu, nu faci dup-aia PhotoShop.
    Restul sunt chestii pe care le faceai pe orice SLR cu film, ca de exemplu White Balance unde poti sa schimbi temperatura culorilor.

    Ideea este by far chestia care conteaza, story-ul, mesajul, etc. Tehnique gets a distant second in my books. Cred ca se cam vede asta in fotografiile mele…

    “Feedback”-ul pe care il dadusem era pe tehnica, pentru ca fotografiile tale erau mai mult turistice (which is all very good), si mi s-au parut underexposed. Composition/idea-wise, mi-au placut cateva. Tehnica e destul de usor de stapanit, mai ales ca ai DSLR meserias (like I said, m-am uitat lung si cu drag la XT-ul tau, tot ce m-a tinut a fost handling-ul in the field — mic al naibii si cu butoane in loc de dials, dar asta nu afecteaza ce poate face el, doar interfata ta cu el. If it works for you then all’s good).

    Anyways… better let’s just go out and shoot some more, too much critique 😉

    –Dumi

Leave a Reply