Un nou articol, de data asta prost, despre bloguri

Lumea s-a cam suparat pe un articol din Cotidianul cu titlul Blogul, jurnalul nefericirii, un titlul superb de prost ales si care nu are nici o legatura cu articolul. :-) Nu voi spune ce au mai spus si altii, toata lumea pare sa fie suparata pe greselile din articol pe buna dreptate. Dragos, Radu, Subiectiv, Criz, Andrei (da, am luat link-urile de la Novac :-) ).

Pare sa fie la moda sa scrii despre bloguri zilele astea. :-) Poate e si aici valabila chestia aia cu “poti sa scrii despre bloguri ce vrei tu, cat timp scrii numele corect”.

Intrebarea mea este: daca suntem cu totii de acord ca jurnalismul asta pe genunchi nu e bun, putem sa facem ceva? Sa ne revoltam impreuna, sa luam ceva furci si coase, sa ne ducem in fata sediului primariei Cotidianului si sa cerem arderea jurnalistei pe rug? Macar virtual, zic eu. :-)

10 Responses to “Un nou articol, de data asta prost, despre bloguri”

 1. Florin says:

  De acord cu tot ce ai scris. O singura intrebare: Criz si Andrei sunt una si aceeasi persoana ? Fiindca vad ca au acelasi link :)

 2. ovidiu says:

  Da putem. Sa scriem mai bine decat ei, la blog. Si poate ca la un moment dat, lumea, in loc sa cumpere ziarul, se va duce direct la sursa.

 3. Cristian says:

  Tocmai am lasat un comentariu pe “Una pe zi” dar spuneam acolo ca ideal ar fi ca lumea sa scrie ziarului cand ceva nu e corect. Si in cazul asta nu e vorba numai de o diferenta de opinie. Au fost greseli.

  Probabil 10 e-mailuri sau telefoane nu vor face Cotidianul un ziar mai bun; dar participarea in procesul jurnalistic ii va ajuta pe jurnalistii romani sa constientizeze ca cititorul e principalul motiv pentru care exista si isi fac munca.

  PS: E intradevar la moda sa scrii despre blog. Ma fac si eu vinovat de aceasta boala, desi eu am incercat sa scriu despre boala ca atare si nu m-am prefacut ca am descoperit ca fenomenul exista si in Romania.

 4. Vivi says:

  Am incercat sa scriu de cateva ori pe adresele de email ale ziarelor. Nu am primit absolut nici un raspuns, nici macar un “da, am citit, multumim de opinie”. De atunci nu mai fac asa ceva, sentimentul ca vorbesc in neant e foarte neplacut.

 5. mircea says:

  ‘cotidianul’ exceleaza, ca si alte ziare, in titluri de articole *bomba* — concurenta este pentru tiraj (asemanator retetei de la ‘evenimentul zilei’ si celelalte ziare tip tabloid) de aceea, probabil ca respecta un anume format jurnalistic impus pentru titluri articole/documentari (si eu am observat acest lucru: unele articole pline de contradictii in acelasi text fie vorba intre noi) nu este un lucru nou, ziarele trebuie sa se vanda nu’i asa…? toate cele bune :)

 6. […] De ce jurnalismul e asa cum e in Romania Nici eu nu mai sustin ca e un articol bun Un nou articol, de data asta prost, despre bloguri Hai sa ne dam ziaristi Cel mai tare din blogare Vocatie gresita […]

 7. Darius says:

  Intradevar… un titlu taios care nu are nici o legatura nici cu continutul dar nici cu ce ar insinua EI ca sunt blogurile.. Probabil o sa citim blogurile online in locul unui ziar de hartie… sau poate hartia de ziar va fi un calculator si nu mai vedem prin el ce vreau ei! Da.. probabil unii scriu mai bine ca ei… ei, jurnalistii (cu diploma)!

 8. Trai says:

  Faci minuni cu Google Anlytics, nu ?

 9. R4v3n says:

  Si inca un articol tampit despre bloguri in XtremPC-ul de luna asta. Articol partial copiat din revista aici

  Parerea mea ™ e ca e la moda sa zici ca blogurile put.

 10. andra says:

  vreau si eu un comentariu dintr-un articol dintr-un ziar

Lasă un comentariu

Raportează greșeală gramaticală