Cel mai mare și mai tare…

.. are două celulare, și-un pager la cingătoare. Cel puțin așa spunea Divertis, acum mult mult timp. 🙂

Zilele astea folosesc iPhone-ul și Android-ul alternativ, fiecare are avantajele și dezavantajele lui:

  • iPhone-ul este în mod cert cel mai sexy, subțire și natural dintre cele trei, cu cele mai multe aplicații și cele mai cool jocuri în momentul ăsta.
  • Android-ul este cel mai inteligent dintre cele trei, bine integrat cu Gmail, real multitasking și cu câteva funcții și aplicații pe care nu le-am mai găsit în nici un alt telefon și care mă fac să simt că am control absolut.

Palm-ul ar trebui să îl pun probabil pe eBay sau să îl țin ca amintire, singurul lui avantaj este că e roșu. 🙂

24 Responses to “Cel mai mare și mai tare…”

  1. Jean Valjean says:

    Dar de BlackBerry ce zici ?

  2. chronic says:

    tin minte acum cativa ani ca eram disperat sa am telefonul cu ultimele noutati in materie de orice (camera foto, sonerii polifonice, browser). dupa ce am lasat prin 2002 mult iubitul sony ericsson (despre care sustineam sus-si-tare ca e cel mai usor de folosit, dandu-mi seama ulterior ca e vorba doar de obisnuinta), am trecut la nokia pana acum vreo 2 ani cand l-am descoperit pe blackberry. incepand cu pearl si continuand cu .. pardon, dar asa ii zice.. curve. Dupa care, anul trecut prin aprilie am zis sa incerc si iphone. dupa ce l-am updatat recent la 2.2 si i-am mai instalat niste aplicatii sunt f multumit de el la momentul de fata. 90% din cauza browserului.

    blackberry nu e de neglijat, dar are niste minusuri mai mari decat iphoneul. camera foto e la fel de praf, ba chiar la pearl imi lungea aiurea imaginea pe orizontala. sms-urile raman agatate pe homescreen (la ambele telefoane mi s-a intamplat acelasi lucru, si am schimbat si cartele si tot…inclusiv update de soft..). browserul web e o gluma. n-are wifi, dar imi place faptul ca modurile se pot schimba cand il bagi/scoti din holster.
    si mai e ceva. in romania serviciul de blackberry (push e-mail) te costa in jur de 18-20 de euro pe luna pt 5 Mb (in care se include si traficul pe net). Pai mai bine imi fac un cont la mobileme pentru iphone, platesc vreo 100 de dolari pe an, am si webhosting, online gallery, etc si push e-mail pt adresa de la mac.com/me.com, gmail, yahoo.

    g1 nu am folosit, dar la prima vedere nu mi-a placut deloc. faptul ca are tastatura aia ascunsa e probabil folositor, dar foarte enervant.

    in alta ordine de idei, nu inteleg cum poti sa tii 3 telefoane. pe mine si 2 simultan ma enervau, asa ca am trecut totul pe 1 – iphone-ul, mi-am micsorat asteptarile de la un telefon si acum sunt fericit.

    in rest, n-am scris niciodata aici, dar tin sa te felicit ca ai reusit sa pleci in america. desi ma enerveaza la culme neamul nostru, sunt foarte mandru cand aud de romani care se afirma in strainantate. bravo!

  3. Adrian says:

    Sunt curios cum se compara Palm Pre. Toate blogurile de tehnologie sunt extatice, dar nu am vazut un comparativ serios cu tasbele, cifre, grafice – pe gustul meu de inginer …

  4. Adinel says:

    @Adrian
    Va dura ceva sa avem date general acceptate in cazul celor 3 (in cazul in care inlocuim vechiul Palm a lui Vivi cu un Pre), pentru ca iPhone are Objective-C, Android are Java, iar Pre are JS/CSS/HTML. In plus nu vom avea consens. In cazul meu, desi este offtopic, sunt lovit de strabism incercand sa gasesc care e cel mai tare intre Erlang, Kilim (Java) si Stackless Python. Asa si in cazul benchmark-urilor pentru telefoanele in voga.

    P.S. Interesant e doar ca Palm Pre, prin JS/CSS/HTML, coboara stacheta in programare si in a forma o comunitate. O sa vedem daca e bine sau rau 🙂
    Asta imi aduce aminte de un inginer la wurbe 14 care a intrebat: “Stie cineva JS, lucreaza cu el?”, “Vrea cineva sa continue sa se specializeze in JS?” si concluzia a fost “Stai ma… Voiam si eu sa stiu” 🙂

  5. Vivi says:

    Nu am vrut niciodată un Blackberry. M-am jucat cu el la niște prieteni.

    Nu îmi place că nu are touch-screen și nu îmi place nici browserul lor de web (îmi place să am un browser real și paginile să arate exact ca pe calculator – și ăsta este un motiv ptr care nu mi-a plăcut Palm-ul).

    Un alt motiv este că nu vreau să fiu atât de conectat. Nu îmi plac oamenii care își verifică Crackberry-ul în mijlocul conversațiilor sau în contexte sociale să vadă ce mail nou mai au sau cine le-a scris pe messenger.

  6. Jean Valjean says:

    Da, browserul de la iPhone e super. Am avut unul o saptamana si deja imi crease dependenta: umblam cu degetele pe ecranul PC-ului sa maresc anumite zone. 🙂
    Cat priveste touch-screen-ul la iPhone, paradoxal nu e avantaj in lupta cu Blackberry. Ca sa scrii repede trebuie sa simti tastatura. Ca o ironie, Blackberry Storm are touch-screen dar nu prea se ingramadeste lumea sa-l cumpere.

  7. Medicultau says:

    BlackBerry e la mare concurenta.
    Oricum eu zic ca sunt misto.

    Cat costa?

  8. Medicultau says:

    Da cu linkul din comentariul meu ce ai avut. Vad ca ale altora le lasi:
    Ex: Adrian, adi, si multi altii de pe blog.

    Daca comentariul meu de mai sus a fost bun de aprobat linkul ce a avut?
    Nu de aia e textfield-ul ala “Website” sa scriu acolo adresa web?

    Daca nu iti place poti sa scoti afara sa nu mai puna nimeni link; sa fie doar comentariu.

    Ce zici?

  9. Vivi says:

    Scopul link-ului respectiv este, la mine pe blog, de a oferi o identitate celui care comentează. Dacă link-ul nu este către identitatea comentatorului, îl consider spam și îl șterg.

  10. Eu am trecut de mult de febra gadgeturilor. Drept dovada, de mai bine de 1 an nu am telefon mobil.

  11. Medicultau says:

    ok vivi – cum zici tu cu linkurile asa o fi.

    faci ce vrei cu linkurile

  12. Tudor says:

    Am avut intotdeauna cam ce este mai puternic in materie si tind sa consider Blackberry-urile si iPhone obiecte pentru oameni care nu folosesc de cat internetul pe telefon. Eu zic sa incercati un Nokia N810 (stiu, acum sunt toti in perioada “jos Nokia” 🙂 si sa-mi spuneti de pe ce alt device faceti VPN, remote desktop connection, deschideti documente office sau dati play la un Divx copiat (cu copy/paste) de pe PC. As fi curios cum se scriu mailuri lungi de pe iPhone sau joci Quake sau Transport Tycoon… Sau mai frumos, cum pui Android pe el daca te-ai plictisit de Debian.

    Stiu, mi-am mai exprimat si cu alta ocazie dezaprobarea fata de o jucarie de marketing cum este iPhone-ul. Dar mi se pare bataie de joc sa nu poti trimite un fisier prin BT (si nu vorbim de 2.1 EDR) sau sa stai 320×240. Ca sa nu mai amintesc de SIP sau WiMAX, subiecte straine acestor jucarele colorate.

  13. Vivi says:

    @Tudor: celor mai mulți utilizatori nu le pasă de cele enumerate de tine. Eu nu vreau să fac VPN nicăieri, nici să mă uit la divx-uri, wifi merge excelent și nu am nevoie de WiMax.

    Jocurile pe iPhone sunt mai bune și mai multe decât jocurile de pe orice alt telefon.

    Argumentele de tipul ăsta sunt eternele argumente ale celor care preferă Linux ca sistem de operare: este foarte puternic și minunat, dar nu pasă nimănui dacă nu rezolvă bine nevoile de bază și asta se vede în procentul de oameni care folosesc linux. Când Microsoft a dat chix cu Vista, s-a dus cineva către linux? Nu. Oamenii s-au întors la XP sau și-au luat un Mac.

  14. Tudor says:

    Lol, aici nu m-ai nimerit, in nici un caz nu sunt linuxist. Folosesc XP si astept Windows 7. Ideea este ca un telefon ar trebui sa fie deja compatibil sau macar convergent cu aplicatiile uzuale desktop. Da, stiu, unii cred ca tot ce conteaza este Internetul. Dar nu poti sa negi ca o platforma comuna desktop-telefon are avantaje. Plus ca ofera flexibilitate, nu ca in cazul iPhone, cu care nu poti trimite un MMS amarat.

    Pari a fi un om pasionat de marketing, din ce vad pe site. N-ar trebui sa raspunzi atat de simplu unor strategii care tintesc masele.

  15. Bubu says:

    parca N810 nu se mai produce :-p

    hehe 🙂 acum 10 minute am primit un e-mail de pe exchange-ul de la munca si l-am citit pe iPhone. Avea un attachement .vsd (MS Visio) pe care, desi nu ma asteptam, iPhone-ul mi l-a deschis foarte frumos. si eu nu rulez decat un xp intr-un vmware pt docx/pptx si alte tampenii, in rest doar Linux.

    ah, si pt VPN poti sa faci L2TP, PPTP si Cisco IPSec. Am si un VNC-viewer, asa ca totusi, este folosibil. Pe de alta parte, iPhone-ul nu a reusit pana acum sa imi pensioneze N95-ul pentru feature-uri deastea triviale: camera de 5MP cu focus real, video recording, TomTom, Dial-up prin bluetooth, etc.

    Citisem mai ieri ca poti sa pui Debian pe Android. Na asta chiar mi se pare super.

  16. ovidiu says:

    Tudor, e simplu. Majoritatea oamenilor pe care ii stiu eu ca folosesc iphone nu sint “victime ale marketingului” cum le numesti tu, ci ingineri in industria hi-tech, software sau hardware. Cu alte cuvinte, cam greu sa gasesti oameni mai competenti in domeniul asta. iPhone acopera un set de nevoi care e suficient pentru 95% din oameni, daca nu mai mult. Nu acopera toate nevoile, nu desface berea si nu face de mincare. Nu este un telefon pentru Romania unde vad ca toata lumea crapa daca nu e superultraconectata. Telefonul, chiar blackberry, nu este pentru scris emailuri LUNGI, nu e pentru jucat jocuri decit daca chiar n-ai nimic de facut cu viata ta. La americani cea mai mare parte a oamenilor folosesc telefonul doar pentru vorbit si atit, si sint sgur ca si la romani, daca facem exceptie de figuri sau anumite artificii date de lipsa de bani, e cam la fel. Un telefon cum e iphone trebuie sa aduca numai putin in plus fata de acest vorbit, si putinul ala in plus trebuie sa fie usor si natural de folosit. E mult mai important decit sa faca multe si prost.

  17. Vivi says:

    iPhone-ul are și el atuuri pe care în general cei care îi critică tind să le ignore și care în general nu sunt disponibile pe nici un alt telefon.

    Un AppStore foarte tare, aplicații care folosesc GPS-ul și jocuri care folosesc accelerometrul mai multe și mai variate decât oricare alt telefon (care îl fac incredibil de util ca platformă pentru aplicații utile în viața reală), un browser web cu adevărat utilizabil, visual voice mail, huge touch screen.

  18. Cel tare ma distreaza utilizatorii de iphone-uri cu cartele prepay, care merg pe principiul “suna-ma cand iti dau beep, ca eu n-am bani de credit” … si crede-ma ca sunt destui de-astia.

    In rest sunt putin cam anti-apple, prefer blackberry … desi cred ca pentru un utilizator obisnuit un nokia ar prinde mult mai bine. N-are rost sa ai super-telefon daca nu folosesti functiile oferite.

  19. Eduard says:

    Hehe, inteleg ca si la NY s-au dat Androizi pe post de Christmas bonus? 🙂
    Eu tocmai am trecut la iPhone dupa ce am oscilat intre WinMo si Android. De curiozitate, care sunt functiile/aplicatiile specifice androidului care iti plac?

  20. Vivi says:

    Da. 🙂 Toată compania a primit Androizi.

    Ce îmi place la Android:
    – integrare excelentă cu Gmail / Gmail contacts / Calendar
    – joburi în background. Emailul mă anunță când am emailuri noi, WeatherBug îmi spune când e foarte frig, PowerManager știe să schimbe automat setările când scade bateria prea mult.
    – potențialul platformei, totul poate fi înlocuit, totul poate fi customizat, dacă vrei poți scrie o altă aplicație care să facă management la SMS-uri. chiar dacă acum aplicațiile nu sunt foarte multe, potențialul există și asta e important ptr mine
    – alt-tab real între aplicații (deschizi un browser din email, când dai back, te duce direct în email, acolo unde l-ai lăsat)

  21. Vlad says:

    Daca trebuie sa alegi intre Iphone si Andoid cu care ai ramane?

  22. eLectorul says:

    “are două celulare, și-un pager la cingătoare.” asta zicea Vacanta Mare nu Divertis

  23. FloorConfort says:

    Cu bune si cu rele, eu ma simt mandru ca sunt roman. Tuturor celor care cauta nod in papura si fac din tantar armasar, vreau sa le spun sa fie mai temperati, fratilor faceti parte dintr-o natie, dintr-un popor, hai sa nu ne mai vorbim de rau !

Leave a Reply