Ultimul mesaj despre politică… de aici :-)

La fel cum acum vreo trei ani am separat tot ce aveam de spus despre publicitatea online în Harta Publicității, a venit momentul să fac același lucru și cu Harta Politicii.

Dacă vă interesează cum bat eu câmpii făcând statistici despre Parlamentul României, senatori, deputați, procente de prezențe, legi, asemănări între parlamentari și cine știe ce idei excentrice om mai găsi, abonați-vă aici. Deja am postat acolo concluziile despre alegerile de la Senat, pe care le-am pus online abia ieri.

Setul de date este cel puțin fascinant și după cum ați văzut deja concluziile care se pot trage sunt interesante, iar oamenii par să le găsească utile.

Între timp Harta Publicității a devenit un standard de facto în publicitatea online românească. Știu că viața politică este infinit mai agresivă, complexă și complicată, dar nu se știe niciodată. 🙂

Trebuie să ai vise imposibile dacă vrei să ajungi oriunde. Și cum mă distrez de minune făcându-le chiar și doar pentru mine, nu e nimic de pierdut. 🙂

13 Responses to “Ultimul mesaj despre politică… de aici :-)”

  1. alina says:

    mi se pare importanta şi utila Harta politicii.
    il văd ca pe un proiect foarte fain. partea interesantă e ca nimeni nu prea vrea să ştie de politică şi de politicieni, dar toţi ne plângem, mai mult sau mai puţin că lucrurile nu merg bine în această ţărişoara, etc…, iar punctul de plecare pentru toate aceste nemulţumirii ar trebui să se regăsească chiar aici în alegeriile pe care avem dreptul să le facem o data la 4 ani. şi poate ar fi bine sa fim un pic mai exigenţi cu politicienii noştri şi sa le cerem mai mult daca vrem sa primim mai mult din partea lor, pana la urma ei ne reprezintă pe noi, chiar dacă uni dintre noi aleg să nu voteze.
    mult succes!
    ps nu ştiu de ce, dar citind ce ai reuşit sa faci tu aici, mi-am adus aminte de povestea Micului prinţ 🙂

  2. jocker12 says:

    peste politica mai pune shi criza shi vei avea ingredientele pentru o revolta civila in romania…..ce crezi ca se va intimpla cind oamenii vor incepe sa fie concediatzi, sau ishi vor pierde casele, sau nu vor mai avea ce sa manince, sau……? fascinanta harta politica, bine zis……numai ca cifrele nu vor salva destine deja condamnate la rabdare prin suferintza de a viziona imbecilitatzi shi a asculta eterna minciuna carpato-danubiano-pontica ….. “miine va fi mai bine”……trist vivi, trist
    votul conteaza vivi in masura in care el aduce piine pe masa familiilor cu copii de hranit sau aduce locuri de munca celor de la tzara, abandonatzi intr-un univers agrar medieval care ii trage in jos ca o ghiulea atirnata de git….

  3. clawbc says:

    Felicitari pt. munca depusa! Poti sa stai linistit, sunt destui care apreciaza ceea ce ai facut.
    Sper ca peste 4 ani lumea sa nu uite de ceea ce ai facut tu aici si sa voteze in cunostiinta de cauza. Mie imi pare rau cand vad atata lume scarbita (dintre cei care gandesc cat de cat). si ii lasa pe cei fara studii sau pe cei care se vand pt. o sticla de ulei sa decida pt. ei.

  4. Life Tester says:

    @vivi: de ce nu pui etichete in romaneste la charturi? :p

    @jocker: confuzi secolele 18/19 cu secolul 21, indiferent cati vor fi dati afara, cati isi vor pierde casele (daca!), nu vor constitui masa suficienta pentru o revolta. anul asta (nou) la munte a fost ‘fully booked’ (conditii: varza, drumuri: cu carne, per ansamblu: varza cu carne) => are lumea bani de spart (in marea majoritatea din economia subterana)

    Romania este inca o tara preponderent agrara (bananiera?), economia mondiala o influenteaza, dar nu asa de mult precum o seceta prelungita, LOL and !LOL

  5. Life Tester says:

    s/uzi/unzi/g :o)

  6. George says:

    Vivi, ca si cititor, as prefera sa nu faci aceasta demarcatie, dar daca tii neaparat, ar fi bine sa pui niste link-uri pentru harta publicitatii si a politicii undeva pe pagina blog-ului :).

  7. Vivi says:

    @alina: păi poate astfel de inițiative vor ajuta publicul să realizeze că se poate nu doar să se plângă, dar să înțeleagă ce se întămplă, de ce, și să acționeze ca atare.

    @joker12: eu nu cred în fatalisme sau măsuri radicale.

    @clawbc: mi-ar plăcea ca site-ul ăsta să folosească și pe parcurs, nu doar o dată la patru ani. rămâne de văzut cum și dacă reușesc.

    @LifeTester: etichetele în engleză sunt probabil un automatism, nu știu. 🙂

    @George: dacă folosești Google Reader n-ar trebui să fie efortul prea mare să mai adaugi un feed. Dacă nu îl folosești dar citești bloguri, atunci ar trebui să îl folosești. 🙂

  8. Adinel says:

    @alina
    Micul print zici? Strange thing… O parte din motivatia pentru procesarea datelor, in cazul meu, a venit si din zona unde a dus gandul tau. Nu este Exupery ci este Charles Dodgson (Lewis Carroll). Multi il stiu pentru “Alice in Tara Minunilor”, insa e bine de stiut ca a scris si altceva precum Symbolic Logic si The Game of Logic. Te intrebi oare ce legatura are asta cu politica si poate acest articol despre Democratie si matematica iti va fi de ajutor. 🙂
    P.S. Si mai ciudat e ca pe blogul lui Life Tester am vazut prima data “The Last Lecture” a lui Randy Pausch, care a lasat in urma o mostenire minunata, pe nume Alice…

  9. Liviu says:

    Separarea e buna – brand separat, informatii doar pe partea cu politica.
    Cu putin noroc se aboneaza si trusturile principale de presa ca sa preia analize bune (ca singuri nu sunt in stare, really).
    Acum, asteptam si alte analize 🙂

  10. Partea interesantă e ca nimeni din aceasta tara nu prea vrea să ştie de politică şi mai ales de politicieni, dar e mult mai rau ca toţi ne plângem, mai mult sau mai puţin că lucrurile nu merg bine, de fapt nici nu stiu daca am putea face ceva in acest sens.

  11. Politica ma depaseste cu siguranta. Ai multe articole insa de departe interesante chiar si pentru un neofit ca mine in ale politicului. Partea insa cea mai interesanta pentru mine e cea a cifrelor si statisticilor si trebuie sa recunosc ca ai ceva statistici prin articole.

  12. adi says:

    mi-a cazut bucuria in scarba … inca mai sunt oameni care dedica posturi politicii

  13. mihai says:

    la publicitate, unele site-uri au iesit din trafic, sunt in SATI acum….

Leave a Reply